Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Властивості води

Які бувають властивості у води

Що таке вода, які корисні властивості вона має, яка її роль для живих організмів, які важливі функції виконує в природі і чому цей елемент називають однією з головних речовин на Землі?

За хімічною формулою H2O ховається з'єднання без смаку, запаху та кольору. Одна з властивостей води – змінювати форму залежно від температури навколишнього середовища. При температурних показниках вище нуля вона залишається рідкою, на мороз приймає тверду форму і перетворюється на лід, а після закипання переходить у газоподібний стан – пара.

Без применшення вода є найпоширенішим елементом Землі. Вона покриває майже 71% поверхні планети і навіть людське тіло приблизно на 65% складається з неї. Причому на планеті цей хімічний елемент представлена одразу у всіх формах: рідка – у водоймах, тверда – у льодовиках та у газоподібному стані – у повітрі. Властивості цієї дивовижної речовини вивчає біологія, фізика та хімія. Незважаючи на свою, начебто, простоту, воно є одним із найцікавіших матеріалів для вчених. Адже вода має унікальні властивості, завдяки яким вона є головним елементом життєзабезпечення будь-якого організму на нашій планеті.

Вода насичує ґрунт вологою, незамінним елементом для рослин. Вона необхідна для процесу фотосинтезу, отже, без неї на планеті не було б навіть кисню. Водойми здатні поглинати тепло з довкілля і віддавати його, формуючи цим особливий клімат.

Крім цього, вода має ще одну унікальну властивість: при попаданні мінералів у рідину, мінерали і корисні елементи розчиняються в ній і таким чином розподіляються по різних куточках нашої планети. Так людина отримала можливість пити мінеральну воду та поправляти здоров'я на бальнеологічних курортах.

Які властивості має рідка чиста вода?

Опишіть склад води та будову молекули H2O, назвіть її основні хімічні властивості та три фізичні стани, які її характеристики у рідкому вигляді та що відбувається при нагріванні чи замерзанні – це традиційні питання, які ставлять дітям у всіх школах на уроках біології, фізики, хімії. Здавалося б, про особливі властивості води та їх значення для життя людство вже знає все, але виявляється, це далеко не так. Вчені продовжують робити чудові відкриття про можливості цієї дивовижної субстанції.

Ось кілька цікавих фактів про властивості води, які ви могли не знати

  • чим менше в ній інших елементів, тим нижче температура замерзання, наприклад, солона морська замерзає при мінус 1,8 градуса, а дистильована - приблизно при -40;
  • чиста гаряча вода замерзає у рази швидше, ніж холодна;
  • чим менше домішок у складі, тим краще вона розчиняє хімічні речовини, тому як транспортер вітамінів і мінералів, одержуваних з їжі, відфільтрована вода вважається більш ефективною, ніж високомінералізована;
  • всупереч поширеній помилці, вода з різних джерел або колодязів не є настільки чистою та корисною, щоб її можна було вживати без додаткового очищення: у ній зазвичай міститься велика кількість мінералів, у тому числі небезпечних для людини;
  • вода, зібрана під час дощу, містить майже в 10 разів більше кисню, ніж колодязна, але також у ній можуть утримуватися токсичні промислові відходи, тому застосовувати таку воду для побутових цілей без додаткового очищення не рекомендується.

​​​​​​Яке значення H2O має для людського організму

Головна властивість питної води – вгамовувати спрагу, насичувати клітини і тканини будь-якого живого організму такою необхідною вологою. Якщо кількість рідини в тілі нижче норми, прискорюються процеси старіння, починаються всілякі хронічні захворювання, страждає на серцево-судинну систему і нирки. Тому вживати рідину необхідно щодня і у великій кількості (від 1,5 до 3 л, залежно від пори року та особливостей статури). Але у воді з центральних водопроводів, колодязів, джерел і свердловин можуть бути не тільки корисні речовини, але й небезпечні домішки, які, накопичуючись в організмі, стають причиною серйозних захворювань. Зробити пиття корисним та безпечним допоможе фільтрація.

Домашній фільтр допоможе задовольнити добові потреби у чистій воді. Відфільтрована H2O підходить як для дорослих, так і для дітей. Молоді батьки часто питають про те, з якого віку дитині можна давати відфільтровану воду. Якщо для очищення рідини використовувати якісне обладнання, вчасно змінювати фільтри, то можна бути впевненим у високій якості готового продукту. А такий напій безпечний навіть для немовлят. В асортименті інтернет-магазину AKVO представлений широкий вибір водяних фільтрів – різного типу та на будь-який бюджет. Подбайте про те, щоб ви та ваші близькі вживали чисту воду, відчуваючи на собі лише корисні її властивості.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 24.08.2021 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити