Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Увага! Миш'як може бути у вашій в воді

Миш'як - широко поширений в природі хімічний елемент, в основному присутня в грунтах і гірських породах. Останнім часом його часто виявляють в грунтових водах, відкритих прісних водоймах, а також морях і океанах. Миш'як і його сполуки дуже отруйні. Якщо ви використовуєте воду з приватного колодязя або свердловини, важливо регулярно перевіряти її, щоб бути впевненими в її безпеки.

У статті ви знайдете відповіді на питання: який ризик для здоров'я може нести наявність миш'яку у воді і які методи застосовуються для очищення забрудненої води.

Категорії
Виробники
Зворотний осмос Organic Master Osmo 5
5940 грн
5346 грн
Ви економите 594 грн
Артикул:10826
- 10%
ТОП продажів
Проточний фільтр Organic Master Trio
2370 грн
Артикул:11043
Зворотний осмос Ecosoft Standard MO550ECOSTD
5722 грн
Артикул:10905
ТОП продажів
Зворотний осмос Leader Standart RO-5
10999 грн
Артикул:10001
Показано з 1 по 9 із 9 (1 сторінок)

Що являє собою миш'як?

Миш'як - це металлоидной елемент, який в природному середовищі зустрічається в гірських породах, грунтах і рослинах. Більшість форм цього хімічного елемента надзвичайно токсичні і небезпечні для людини. Джерелом миш'яку у воді часто є його поклади в грунті, які забруднюють водоносні горизонти і колодязі. Забруднення також може бути викликано нераціональною сільськогосподарської і промислової діяльністю.

Цей елемент часто використовується в промисловому виробництві. Його можна зустріти в деяких фарбах і барвниках, милі, напівпровідниках і в деяких металевих сплавах. Раніше миш'як був дуже поширеним консервантом для деревини. У навколишнє середовище цей елемент також потрапляє в результаті спалювання вугілля, видобутку корисних копалин і виплавки міді. У сільському господарстві миш'як можна знайти в деяких добривах, а також в ряді пестицидів і гербіцидів.

Як миш'як потрапляє в воду?

Підземні води, проходячи через камені і грунт, які містять миш'як, вимивають цей елемент з природних порід, де він перебував у вигляді сульфідних мінералів. Вчені говорять, що прискореної ерозії сприяють постійно зростаючі обсяги споживання прісної води. В результаті знижується рівень грунтових вод, і кисень повітря проникає у водоносні горизонти підстилаючих порід, згодом окисляя їх. Таким чином передумови для потрапляння сполук миш'яку в природну воду є практично скрізь, а особливо в регіонах, де розташовані шахти, кар'єри та інші об'єкти гірничодобувної промисловості.

Крім того, миш'як, який використовується в промислових і сільськогосподарських цілях, може забруднювати запаси питної води.

Як виявити миш'як в питній воді?

Немає простого способу дізнатися, чи є миш'як в питній воді, оскільки він не має смаку, запаху та кольору. Ми рекомендуємо всім, хто користується колодязем або свердловиною регулярно перевіряти воду на наявність миш'яку.

Які ризики для здоров'я?

Миш'як отруйний, і вживання води з миш'яком може бути смертельно небезпечним. Підвищений вміст миш'яку у питній воді може викликати головний біль, сонливість, діарею і блювоту, а також зміна кольору шкіри і нігтів. Згодом хронічний вплив може призвести до сильних болів у животі, оніміння кінцівок, судом, паралічу і сліпоти. Миш'як також може викликати розвиток кілька різних типів ракових захворювань: рак шкіри, сечового міхура і простати, рак легенів і ін.

Важливо відзначити, що хоча миш'як в питній воді небезпечний, він не так важливий для води, використовуваної для інших цілей. Миш'як не дуже легко всмоктується в шкіру і не потрапляє в повітря, якщо розчиняється в воді. Якщо рівень не дуже високий - до 500 мкг / л - можна використовувати воду, яка містить миш'як, для купання та інших домашніх справ.

Оскільки миш'як є високотоксичним, максимальний рівень забруднення питної води становить 10 мкг / л.

Очищення води від миш'яку

Залежно від того, що показує докладний аналіз вашої води, існує кілька способів видалення миш'яку. Одним з найбільш ефективних і доступних методів фільтрації миш'якової води є зворотний осмос (RO) . Дослідження підтверджують, ефективність даного методу до 95%. Системи зворотного осмосу, як правило, використовуються тільки для виробництва питної води, хоча доступні такі системи і для очищення води у всьому будинку. Якщо у воді також присутній залізо, то існують спеціальні іонообмінні смоли, які вступають в реакцію із залізом і миш'яком і видаляють їх з води. Перед вибором конструкції системи, її розмірів необхідно провести детальний аналіз води.

Замовити аналіз води ви можете у нас або в незалежній лабораторії. Для консультації зателефонуйте нашим фахівцям:

(044) 247-94-00, (063) 247-94-00, (067) 247-97-00, (095) 277-25-00.

Або заповніть форму нижче.

Потрібна допомога у виборі фільтру для води?
Ви можете замовити