Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Очищення води від фтору

Вміст фтору у воді

З питання безпеки вмісту фтору у воді до сих пір ведеться палка дискусія. Одна сторона каже, що фтор у воді запобігає руйнуванню зубів, а інша - що фтор токсичний і призводить до смерті при гострих отруєннях.

На сьогоднішній день підтверджено, що тільки в мікроскопічних дозах може проявлятися терапевтичний ефект. Однак при більшому вмісті фтор призводить до розвитку серйозних захворювань.

Категорії
Виробники
Фільтр зворотного осмосу Ecosoft Absolute MO675MECO з мінералізатором
10600 грн
9010 грн
Ви економите 1590 грн
Артикул:10925
ТОП продажів
- 15%
Leader Standart UF5 Мембранний фільтр
4739 грн
3791 грн
Ви економите 948 грн
Артикул:11609
ТОП продажів
- 21%
Ecosoft Standard FMV3ECOSTD Проточний фільтр
2145 грн
1560 грн
Ви економите 585 грн
Артикул:11233
- 28%
ТОП продажів
Aquafilter FP3-HJ-K1N Мембранний фільтр
2490 грн
Артикул:11252
Фільтр знезалізнення Wave Cyber FE25-40
10589 грн
Артикул:10772
Зворотний осмос Leader Standart RO-5
10999 грн
Артикул:10001
Показано з 1 по 9 із 9 (1 сторінок)
Звідки фтор у воді

У багатьох городахстранах насправді додають фтор в воду, тому він досить поширений. Вміст фтору, а також інших зважених речовин, що надходять до нас з водопроводу, часом перевищує гранично допустимі значення, тому рекомендується встановлювати будинку додаткову систему очищення води.

Також великий ризик в цьому відношенні представляє вода, видобута з глибоких свердловин, вона частіше за інших не відповідає нормам. Фтор є поширеним елементом на нашій планеті. А так як він легко розчиняється, то без праці надходить у природні джерела води.

Підвищений вміст фтору у воді

Активним інгредієнтом багатьох пестицидів та родентицидів є фтор, який навіть в більшій мірі токсичний, ніж свинець. Вживання продуктів і води з підвищеним вмістом фтору може призвести до дуже негативних наслідків. Деякі експерти вважають, що фторування води може стати причиною раку, діабету, захворювань щитовидної залози і неврологічних розладів, хвороб серця, флюорозу зубів, артриту і остеопорозу.

 

Норма фтору у воді

Будь-який рівень фтору у воді часто небажаний. Фторування води вже заборонено в ряді країн, серед яких: Японія, Індія, Китай, Ізраїль і багато країн Європейського союзу.

В Україні гранично допустима концентрація фторидів у воді нормується згідно ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (цей стандарт відповідає і Європейському).

  • Норма вмісту фтору у воді для теплих регіонів (Одеси, Закарпаття, Криму) - 0,7 мг / л.
  • Для помірного клімату інших регіонів - 1,2-1,5 мг / л.

Відмінність в значеннях обгрунтовано тим, що в жаркому кліматі люди споживають більше води і відповідно в їх організм надходить більше фторидів.

Кількість фтору в організмі залежить від раціону харчування, якості питної води і повітря. Не завжди можна контролювати кількість що надходить фтору з різних джерел, тому необхідно уважно стежити за очищенням води.

Перш ніж вибирати фільтр для очищення води від фтору і інших домішок, необхідно провести лабораторний аналіз води .

Чим небезпечний фтор у воді

По всьому світу проводяться наукові дослідження, що підтверджують небезпеку фторидів. Ось що говорить один з експертів:

«Фтор і фторування води стануть одним з найбільших суперечок 20-го століття. Аж до початку 1940-х років вплив фтору на життя вважалося отруйним. Було доведено, що він змінює ферменти, які використовуються живими організми для здійснення безлічі важливих процесів. Фтор, самий реактивний елемент на планеті, також є найсильнішим вільним радикалом. Вчені в 1930-х і 1940-х роках експериментували з цим елементом для створення найбільш смертоносних нейропаралітичний газів, ракетного палива та радіоактивного урану U235 для бомб. Як консервант для деревини, родентицидів і інсектицидів сполуки фтору не мають собі рівних. Як ортодонт я почав досліджувати все частіше зустрічаються лінії і плями, які я бачив на емалі у дітей. Як кільця на дереві, вони вказують на надмірний вплив фтору. Я почав задавати питання: "Як фтор викликає ці сліди?" Постійне надходження доз фтору, також як і миш'яку, і свинцю, накопичуються в нашому організмі, викликаючи блокування дихання клітин і приводячи до пороків розвитку колагену. Рак, діабет, захворювання щитовидної залози і неврологічні порушення, гормональний дисбаланс, хвороби серця, артрит і остеопороз - все пов'язані з регулярним вживанням фтору. В даний час ми піддаємося впливу збільшуються доз фтору із зубної пасти, ополіскувачів для рота, питної води, їжі, ліків, прийняття душу, купання і навіть повітря, яким ми дихаємо. Наше оточення перетворилося в буквальну звалище фтору ».

Робіть свої власні висновки ... Але ми можемо очистити воду від фтору в вашому домі .

Як позбутися від фтору у воді

Для очищення питної води від фтору використовують кілька методів:

  • електролітний
  • хімічний
  • фізичний

Електролітичним методом застосовують на етапі попереднього очищення в промисловому виробництві. Для видалення фторидів використовують відстійник з зануреними алюмінієвими електродами. У воді відбувається осадження діоксидом алюмінію фторидів і додатково на електроди осідають мідь, залізо та ін. Шкідливі домішки. Таким чином обложені великі забруднення можна в подальшому відфільтрувати.

При хімічному очищенню води використовують певні реагенти - зазвичай це оксиди алюмінію і магнію. Іони фтору і фторидів зв'язуються і віддаляються. Це недорогий спосіб і може застосовуватися в промислових масштабах. Однак 100% очищення питної води від фтору це метод не гарантує.

Механічні системи очищення води від фтору включають різні види фільтрів - від вугільних до мембранних та іонообмінних.

Фільтри з активованим вугіллям часто встановлюються в приватних будинках і квартирах через свою доступності. Однак вугільні фільтри поступово забиваються і вимагають регулярної заміни.

Для будинку фахівці рекомендують використовувати систему зворотного осмосу , так як вона показує найбільшу продуктивність.

Якщо необхідно фільтрувати всю воду, то допускається поділ потоків з різними ступенями очищення: для пиття і для побутових потреб.

Іонообмінні фільтри пом'якшувачі, як завантаження яких використаний активоване оксид алюмінію, ефективно виробляють очищення води від фтору методом адсорбції.

Що вибрати для будинку?

Для очищення питної води оптимальним вибором буде невеликою фільтр на осмосной основі, що встановлюється під мийкою. При особливо підвищеному вмісті фтору в питній воді, можна використовувати спеціальний картридж для видалення миш'яку і фтору FLAR від USTM .

А для очищення від фтору побутової води можна поставити фільтр обезжелезіватель з сорбентами АС і МС . Також з фтором впорається система очищення води методом аерації OXI-GEN .

У компанії АКВО можна не просто купити фільтр для очищення води від фтору, але також замовити послуги по встановленню обладнання, а це цілий комплекс монтажних, пускових і налагоджувальних робіт.

Телефонуйте нам для безкоштовної консультації.

Ми працюємо по всій Україні.

Потрібна допомога у виборі фільтру для води?
Ви можете замовити