Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Хлор у воді і його вплив на організм

Хлор використовується для дезінфекції води понад століття, і йому часто приписували порятунок багатьох життів за рахунок забезпечення питною водою без бактерій, вірусів і багатьох типів протозойних цист. Хоча це надзвичайно ефективний дезінфікуючий засіб, хлор у питній воді може викликати ряд побічних ефектів, а також виробляти потенційно небезпечні побічні продукти дезінфекції.

Зі статті ви дізнаєтеся більше про те, як використовується хлор і як видалити хлор з води.

Категорії
Виробники
Показано з 1 по 9 із 9 (1 сторінок)

Що таке хлор?

Хлор — газоподібний хімічний елемент, який міститься в багатьох різних сполуках. Хлор є надзвичайно сильним окислювачем, а це значить, що він може змусити інші речовини втрачати свої електрони. Ось чому це такий ефективний дезінфікуючий засіб. Більшість живих клітин стикаючись з хлором у воді, втрачають електрони зі своїх зовнішніх мембран, що призводить до втрати структури, руйнуванню і загибелі. Але це також означає, що хлор токсичний для людей і тварин.

Хлор у воді: вплив на організм

Хоча хлор у питній воді має побічні ефекти, сам по собі він не обов'язково небезпечний. Миття або купання у воді, що містить хлор, може привести до сухості шкіри і волосся і викликати печіння в очах. Багатьом також не подобається смак і запах хлорованої води. Крім того, даний хімічний елемент може вступати в реакцію з органічними сполуками в воді з утворенням побічних продуктів дезінфекції (ППД), які можуть бути небезпечними. Тригалометани, який ще називають хлороформом, один з побічних продуктів дезінфекції хлором води, є відомим канцерогеном, що означає, що він може викликати рак. Цей та інші ППД також можуть викликати проблеми печінки і нирок, порушення розвитку і респіраторні розлади. На відміну від деяких інших дезінфікуючих засобів, хлор може всмоктуватися через шкіру і вдихатись з повітрям — немає необхідності пити хлоровану воду, щоб він потрапив в ваш організм.

Окрім побічного впливу на здоров'я, деякі люди відзначають, що якщо використовувати хлоровану воду в поливі овочів, то вони вже не будуть такими зеленими, а страви, приготовані з ними, можуть мати дивний смак. Сади також можуть постраждати.

Хлор руйнує і гуму, тому сантехнічні деталі з цього матеріалу можуть з часом почати протікати.

Більшість експертів з якості води вважають, що ніяка кількість хлору або побічних продуктів хлору в воді неприпустима.

Норма хлору в воді

Немає сумнівів, що додавання хлору в питну воду врятувало багато життів. Холера і черевний тиф були двома основними причинами смертності у світі в XIX столітті, і обидві вони були практично знищені після того, як муніципалітети почали вводити хлор у воду. Однак, як тільки вода досягла вашого будинку, хлор зробив свою справу і повинен бути вилучений разом з будь-якими побічними продуктами.

Більшість людей вважають за краще видаляти хлор тільки з питної води, щоб поліпшити смак і запах. Навіть при такому низькому рівні, як 0,5 ppm, використання води для пиття або купання може викликати дискомфорт. У басейнах, для порівняння, рівень хлору може становити від 2,0 до 3,0 ppm.

Вчені відзначають:
  • «Поглинання забруднюючих речовин шкірою було недооцінене, і прийом їжі може не бути єдиним або навіть основним шляхом впливу». — Доктор Халіна Браун — АМЕРИКАНСЬКИЙ ЖУРНАЛ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я
  • «Тривалий гарячий душ може бути небезпечним. Токсичні хімічні речовини вдихаются у високих концентраціях ». — Доктор Джон Андельман — НИЖНЯ ЛІНІЯ
  • «Прийняття душу і в меншій мірі ванни призводять до більшого впливу токсичних хімікатів, що містяться у воді, ніж пиття цієї води». — Ян Андерсон — НОВИЙ ВЧЕНИЙ
  • «Питна хлорована вода може подвоїти ризик раку сечового міхура, який вражає 400 000 чоловік за рік». — ЧИ БЕЗПЕЧНА ВАША ВОДА? — НОВИНИ США І СВІТОВОЇ ЗВІТ

Як нейтралізувати хлор у воді?

Якщо ви отримуєте воду з муніципальної системи, вона майже напевно була оброблена дезинфікуючим засобом, і хлор є одним з найбільш поширених. Дехлоровану воду можна зробити у вашому будинку досить легко — насправді, фільтр з гранульованим активованим вугіллям (GAC) є одним з кращих способів видалення хлору з води з під крана. Вугільні фільтри ефективно видаляють хлор з води, оскільки вони мають велику площу контактної поверхні і високі адсорбційні властивості. Хлор у воді прилипає до поверхні вугілля.

Ми рекомендуємо такі методи видалення хлору з води:

Зателефонуйте нашим фахівцям, щоб обговорити, який фільтр для очищення води від хлору підійде саме вам:

(044) 247-94-00,
(063) 247-94-00,
(067) 247-97-00,
(095) 277-25-00
або напишіть нам за адресою: [email protected]

Допоможемо із вибором фільтра. Телефонуйте!
Ви можете замовити