Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Вплив окисно-відновного потенціалу (ОВП) води на здоров'я людини

Купуючи змінні картриджі для свого фільтра зворотного осмосу, ви можете зустріти таке поняття як «окислювально-відновний потенціал» (oxidation-reduction potential) або «редокс-потенціал» води. Давайте розглянемо, що це за показник і чому він важливий. А також як знизити показник ОВП самостійно в домашніх умовах.

За допомогою окислювально-відновного потенціалу (ОВП) оцінюють розчини з електрохімічної боку. У навколишньому світі, хоча ми цього не бачимо, відбувається безперервний обмін електронами між речовинами в повітрі, на землі, у воді і в наших тілах. Це явище відоме як іонний обмін.

Прагнучи досягти стану стабільності, речовини, в яких відсутні електрони, відчайдушно шукають електрони, де б вони не знаходилися: ці речовини називаються оксидантами (окислювачами) або вільними радикалами. Навпаки, речовини, які мають надлишок електронів, здатні доставляти свої зайві електрони: ці речовини називаються антиоксидантами (антиокислювачі) або відновниками.

Показник ОВП характеризує ступінь, в якій речовина здатна окислювати або відновлювати іншу речовину. Окислювально-відновні реакції протікають в будь-який рідкому середовищі і пов'язані з передачею або приєднанням електронів. Такі реакції йдуть в організмі при обміні речовин, диханні та інших процесах, які забезпечують життя людини. В ході цих реакцій виділяється енергія, яка витрачається на підтримання життєдіяльності організму.

ОВП вимірюється в мілівольтах (мВ). Цей показник може бути або позитивним, або негативним. І від величини його значення залежить, наскільки швидко окислиться організм. Окисленням називається процес віддачі або втрати електронів атома речовини, а відновленням - процес приєднання електронів до атома. Значення ОВП від +1200 мВ, що відповідає окисленого стану і мінімальної енергії, до -800 мВ, і це відповідає відновленому стану і максимальної енергії.

Вода має свій показник ОВП, і при попаданні в організм, починає реагувати з внутрішніми середовищами організму. Внутрішні середовища організму знаходяться в слабо окислені відновленому стані, тобто вони насичені вільними електронами і мають негативний заряд.

Більшість типів води, включаючи водопровідну воду і воду в пляшках, є окислювачами, оскільки їх значення ОВП позитивне.

Коли водопровідна вода з позитивним ОВП (близько +300 мВ) проникає в організм, вона забирає електрони від клітин і тканин, які на 70 - 90% складаються з води. В результаті цього біологічні структури організму (клітинні мембрани, органели клітин, нуклеїнові кислоти та інші) зазнають окислювального руйнування. Організм зношується, старіє, життєво-важливі органи втрачають свою функцію. Чим більше позитивне значення ОВП, тим більше шкоди.

Крім цього, протягом життя людина піддається впливу різних шкідливих зовнішніх факторів, що впливають на окислювально-відновний потенціал:

  • Погана екологія
  • стресові ситуації
  • Неправильне і неякісне харчування
  • Вживання неякісної питної води
  • куріння
  • Зловживання алкоголем
  • Вживання лікарських препаратів

В результаті процеси окислення починають переважати над процесами відновлення, захисні сили організму і функції життєво-важливих органів людини починають слабшати і вже не в змозі протистояти різного роду захворювань.

Але ці негативні процеси можуть бути сповільнені, якщо вживати їжу і воду з ОВП близьким показниками організму.

Вважається, що якщо вода має негативний ОВП, то вона дає енергетичний заряд клітинам, органам і системам нашого організму. В цьому випадку електрична енергія клітинних мембран не витрачається на надання воді необхідної негативного ОВП і вода одразу ж засвоюється, тому що має біологічну сумісність за цим параметром. Така вода є джерелом енергії і бадьорості, стимулює регенерацію клітин, покращує обмін речовин і нормалізує кров'яний тиск.

Лужна іонізована вода є антиоксидантом, так як вона має від'ємне значення ОВП і здатна пожертвувати додаткові електрони для нейтралізації шкідливого впливу вільних радикалів на організм.

Трохи цифр статистики, які говорять про те, наскільки важливий негативний фактор ОВП рідини:

  • Навколоплідні води, де народжується людина: -170 мВ
  • Кров людини: від -50 до -100 мВ
  • Молоко матері: близько -70 мВ
  • Вода з гірських джерел: від -50 до -300 мВ (в залежності від походження)
  • Свіжовичавлений сік «з грядки»: від -30 до +70 мВ

Значення ОВП деяких продуктів (за даними Інституту гігієни та медичної екології ім. А. Марзєєва АМН України та НДІ харчування РАМН):

  • Свіжовичавлений сік після доби зберігання плодів: від +50 до +100 мВ
  • Фасовані води і соки: від +210 до +400 мВ
  • Вода водопровідна: від +220 до +380 мВ
  • Чорний чай: близько +200 мВ
  • Червоне вино: від +200 до +250 мВ
  • Кока-кола: близько +300 мВ

Але як же в домашніх умовах нам "добувати" воду з негативним ОВП? Адже не кожен живе біля цілющих джерел і джерел з таким негативно корисним окислювально-відновним потенціалом.

Оптимальним варіантом буде установка фільтра для питної води, який коригує редокс-потенціал, наприклад:

Якщо у вас вже є фільтр, то можна купити спеціальний картридж, наприклад, один з:

Такі картриджі встановлюються практично на будь-який фільтр під мийку і системи зворотного осмосу для поліпшення якості питної води.

Телефонуйте нам за додатковою консультацією:

(044) 247-94-00
(063) 247-94-00
(067) 247-97-00
(095) 277-25-00

В інтернет-магазині АКВО ви можете також замовити сервісне обслуговування фільтра .

Організм людини складається на 70% з води. Для того, щоб питна вода в повній мірі виконувала свої функції по очищенню клітин організму, харчування їх необхідними мікроелементами, виведенню відпрацьованих речовин і шлаків, вона неодмінно повинна бути чистою і мати негативний окислювально-відновний потенціал.

Залишились питання? Ми готові передзвонити та відповісти на них!
Ви можете замовити