Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Осад, пісок, мул і каламутність води

Осад, включаючи пісок, мул і інші частинки, може стати проблемою, якщо ваша вода надходить з колодязя або ви живете в районі з грунтовими водами, в яких багато піску або мулу. Якісний фільтр механічного очищення для всього будинку може видалити ці частинки з вашої води, перетворивши її з каламутної і брудної в чисту, прозору з чудовим смаком. Пошук відповідного фільтра може бути складним завданням, але досвідчені сертифіковані фахівці по воді в АКВО можуть допомогти.

Якщо у вас каламутна вода або з присмаком піску, ймовірно у вашій воді присутні дрібні частинки піску, мулу, окалини або глини. Хоча зазвичай така вода не є небезпечною, проте вода з брудом або іншими домішками може бути неприємною і просто не придатною для пиття.
Компанія АКВО пропонує безліч варіантів очищення води від механічних забруднень, хоча пошук правильної системи фільтрації може потребувати невеликої кількості проб і помилок. Щоб почати, зателефонуйте нашим сертифікованим фахівцям з водоочищення за телефонами:

  • (044) 247-94-00,
  • (063) 247-94-00,
  • (067) 247-97-00,
  • (095) 277-25-00

або напишіть нам за адресою [email protected].

Осад у воді

Якщо ви користуєтеся водою з криниці або поверхневого джерела, ви можете виявити, що в вашу систему водопостачання потрапляють частинки піску і мулу. Часто можна помітити каламутну воду, пластівці, плаваючі у воді або вони опускаються на дно, засмічені форсунки і крани, а також пошкодження приладів і пральних машин, викликане механічними частинками. Помутніння викликано окремими частинками, які зазвичай невидимі неозброєним оком. Всі ці забруднювачі можуть бути видалені за допомогою спеціальних фільтрів для очищення води з осадом.

Як осад потрапляє в воду?

Як правило, пісок, мул і осад зустрічаються в воді з колодязя, який знаходиться в піщаному районі або з поверхневого джерела води, який може містити велику кількість мулу. Каламутність може бути викликана ерозією грунту, скиданням відходів, зливовими стоками, розмиванням берегів струмків і зростанням водоростей.

Чи небезпечні механічні домішки у воді?

Вцілому, немає ніяких реальних проблем зі здоров'ям, пов'язаних з питною водою, яка містить пісок або осад (крім піску між зубами). Однак більшість людей не люблять пити брудну воду. Також механічні домішки можуть викликати проблеми для кранів, душових лійок і побутових приладів, де осад накопичується і викликає засмічення.

Як видалити осад з води?

Кращий спосіб справитися з помутнінням води — встановити седіментний фільтр для видалення механічних домішок. Ці фільтри вимірюються в мікронах, що говорить про розмір часток, які фільтр може вловити. Ви можете знайти фільтри з мікронним рейтингом від 50 мкм (як товщина людської волосини) до 0,35 мкм і навіть менше.
Інтернет-магазин АКВО пропонує широкий асортимент фільтрів від механічних забруднень для дому та змінні картриджі до них зі спіненого поліпропілену або шнурові.
При купівлі системи для очищення каламутної води рекомендуємо вибирати фільтр з невеликим мікронним діапазоном, щоб вловлювати більшість частинок, проте не надто маленьким, так як вам доведеться міняти картриджі занадто часто. Наприклад, якщо у вашій воді багато великих часток, таких як пісок, то слід почати з фільтра розміром 50 або 20 мікрон, який подбає про такі великі домішки. Якщо ви встановите тільки 5-мікрон фільтр, він, ймовірно, засмітитися дуже швидко. Правда в тому, що видалення піску, мулу, осаду або каламутності — це неточна наука — вам просто потрібно спробувати фільтри різних розмірів і типів, щоб зрозуміти, який з них найбільш ефективно видаляє всі ці забруднення. Щоб відфільтрувати максимальний діапазон твердих частинок, вам може знадобитися система з фільтрами декількох розмірів, щоб поступово видаляти все менші і менші забруднення. Зателефонуйте сертифікованим фахівцям з водоочищення в АКВО, щоб приступити до очищення води від мутності.

Потрібна допомога у виборі фільтру для води?
Ви можете замовити