Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Марганець і залізо в воді

ПРОБЛЕМИ З ЗАЛІЗОМ У ВОДІ?

Якщо у вашій воді високий вміст заліза, ви, швидше за все, дізнаєтеся про це по чорним або червоним плям, залишеним цим мінералом. Ці плями скупчуються не тільки на унітазах і душових кабінах, залізо може знебарвити ваш одяг і все інше, до чого торкається неочищена вода. Залізо часто зустрічається разом з марганцем, іншим мінералом, який залишає чорні або темно-коричневі плями і може накопичуватися в трубах. Вода з високим вмістом заліза і марганцю найчастіше надходить з колодязів або інших приватних джерел води.

Зазвичай у воді, що містить залізо, також присутній сірководень і/або миш'як. У багатьох випадках всі ці забруднювачі можуть бути видалені точно таким же чином, як і залізо.

ЯК ЗАЛІЗО ПОТРАПЛЯЄ В МОЮ ВОДУ?

Залізо в воду зазвичай потрапляє з гірських порід і грунту навколо джерела води. Коли вода проходить через гірські породи і потрапляє в колодязь або водойму, вона розчиняє залізо, яке природним чином міститься в навколишньому середовищі. Марганець часто зустрічається в тих же джерелах, що і залізо, хоча він менш поширений.

Існує безліч типів заліза, але для наших цілей ми зазвичай ділимо їх на дві основні категорії:

  • розчинне залізо,
  • нерозчинне залізо.

Розчинне залізо, або залізо "чистої води", окиснюється до нерозчинного або червоного заліза в присутності кисню або в свердловині, або в вашому домі. Ви можете визначити наявність розчинного заліза у воді, налив склянку холодної чистої води. Якщо дати їй постояти в присутності повітря, в склянці з'являться червонувато-коричневі частки, які в кінці осядуть на дно. Коли нерозчинне залізо, або червоне залізо води, виливається в стакан, воно здається іржавим або має червоний або жовтий колір.

Нерозчинне залізо може створити серйозні проблеми зі смаком і зовнішнім виглядом води.

ЧИ НЕБЕЗПЕЧНІ ЗАЛІЗО І МАРГАНЕЦЬ У ВОДІ?

У більшості випадків вміст заліза у воді зі свердловини є скоріше неприємним фактором, ніж загрозою для здоров'я. Більшості людей не подобається, коли вода має металевий присмак або червоний або коричневий відтінок. Оскільки і залізо, і марганець можуть фарбувати сантехніку, білизну та інші предмети, вони можуть зіпсувати одяг і зробити раковини і ванни брудними, навіть якщо це не так. Дуже високий рівень марганцю у воді може викликати неврологічні симптоми.

Ще одна причина, по якій ви можете захотіти очистити воду від заліза, полягає в тому, що деякі види бактерій мають потребу в ньому для виживання. Ці бактерії можуть утворювати неприємну жовту або коричневу слиз в вашому водопроводі і часто видають неприємний запах. Хоча вони не являють особливої ​​небезпеки, більшість людей вважають за краще позбавитися від цих бактерій.

ТЕСТУВАННЯ НА УТРИМАННЯ ЗАЛІЗА У ВОДІ

Якщо вас турбує наявність заліза або марганцю у вашій воді, необхідно провести хороший аналіз води. Цей вид аналізу води проводиться не тільки на вміст заліза і марганцю, а й включає в себе ряд інших забруднюючих речовин, таких як жорсткість, pH, нітрати, танін, сірка та ін. Взаємозв'язок різних конкуруючих забруднювачів допоможе вибрати кращу технологію для вирішення вашої конкретної проблеми з залізом, марганцем, сіркою і/або миш'яком.

ВИДАЛЕННЯ ЖЕЛЕЗА ІЗ ВОДИ

Після проведення якісного аналізу води компанія АКВО зможе з упевненістю порекомендувати вам відповідну очистку і надасть гарантію ефективності обраної вами системи. Існує кілька різних методів видалення заліза, сірки, миш'яку та марганцю з води, і більшість з них засновані на принципі окиснення заліза для переведення його з розчинного в нерозчинний стан. Як тільки залізо переходить в нерозчинний стан, його можна відфільтрувати. Ви звернулися за адресою, якщо хочете вирішити проблему раз і назавжди!

ОЧИЩЕННЯ ІРЖАВОЇ ВОДИ ЗА ДОПОМОГОЮ ПОМ'ЯКШУВАЧА

У випадках, коли вміст заліза у воді високий, а pH низький (нижче 5,8), для видалення певної кількості заліза і марганцю можна використовувати пом'якшувач води. Однак цей метод часто надає лише обмежений вплив, особливо якщо pH нейтральний або вище. У більшості випадків для видалення заліза і марганцю їх необхідно окиснити. Інші забруднюючі речовини, наприклад, сірка, не будуть видалені пом'якшувачем води. Практично в кожному випадку пом'якшувач є відмінною ідеєю після того, як залізо і марганець зменшені або видалені системою OXi-Gen.

Важливо, щоб перед тим, як намагатися видалити залізо або марганець, був проведений комплексний лабораторний аналіз води. Потім варто поговорити з одним з наших сертифікованих фахівців по воді або майстрів по воді про те, що краще для вас. Зателефонуйте нам по телефону:

  • (044) 247-94-00
  • (063) 247-94-00
  • (067) 247-97-00
  • (095) 277-25-00

Або напишіть нам за адресою [email protected]., щоб дізнатися більше.

Потрібна допомога у виборі фільтру для води?
Ви можете замовити