Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Низький рівень pH води

Кислотно-лужний баланс води визначається її показником рН. Як правило, солі жорсткості роблять воду лужною. У той же час розчинений діоксид вуглецю і органічні речовини (відходи життєдіяльності риб і рослин) спричиняють на воду окислювальну дію.

Категорії
Виробники
Показано з 1 по 9 із 9 (1 сторінок)

Кислотна і лужна вода

Значення PH (від лат. Potentia hydrogeni — сила водню, або pondus hydrogenii — вага водню) вказує на концентрацію іонів водню в розчині, кількісно виражає його кислотність.

Значення рН вимірюється за шкалою від 0 (кислота) до 14 (луг), і значення 7 відповідає нейтральному середовищу. Якщо у воді переважають іони водню Н + (тобто рН <7), то вода буде мати кислу реакцію, а при підвищеному вмісті гідроксид-іонів ОН (рН> 7) — лужну. PH дистильованої води буде приблизно дорівнює 7, так як вони будуть врівноважувати один одного.
Природний діапазон рН в поверхневих водних системах становить 6,5-8,5, а в системах підземних вод — 6-8,5. Питна вода зазвичай має нормальний діапазон pH від 6 до 8,5, тобто зазвичай вона має рівень трохи нижче або трохи вище нейтрального pH.

Залежно від величини pH може змінюватися швидкість протікання хімічних реакцій, ступінь корозійної агресивності води, токсичність забруднюючих речовин і багато іншого.

Оцінюючи рівень pH, важливо пам'ятати, що шкала pH є логарифмічною. Кожен сусідній поділ означає десятикратне збільшення або зменшення показника рН. Вода з pH 8,0 в 10 разів більш лужна, ніж вода з pH 7,0, а вода з pH 9,0 в 100 разів більш лужна, ніж з pH 7,0.

Ознаки кислої води

Кисла вода — це вода з низьким рівнем pH, нижче 6,5. Деякі помічають, що вода з низьким pH має кислий або металевий присмак (через розчині метали).
Кисла вода може залишити синьо-зелені плями на сантехніці, кранах і зливах, а також на ванній і раковині. Вона може навіть викликати протікання в мідних трубах. Кисла вода може вилуговувати іони металів, включаючи залізо, марганець, мідь, свинець і цинк, з водопровідних систем. Через свою корозійну природу, така вода може містити підвищений рівень токсичних металів, які можуть пошкодити металеві труби. Вона може також знебарвлювати білизну і сантехніку.

Причини окислення води

Кисла вода може мати природне походження або стати такою через високий рівень розчиненого кисню в ній. Кисла вода, як правило, містить мало буферних мінералів кальцію, і навпаки містить багато розчиненого вуглекислого газу, який може знижувати рівень pH або кислотність.

Вплив на здоров'я

Організм балансує рН внутрішніх рідин, підтримуючи значення на певному рівні. Якщо кислотно-лужна рівновага рідин в організмі не буде підтримуватися постійно, нормальне функціонування і збереження життя опиняться під загрозою.

Оптимальний рівень pH питної води — від 7,0 до 8,0. За даними японських дослідників питна вода з pH вище 6,5-7 збільшує показники тривалості життя населення на 20-30%.

Кисле середовище в організмі провокує безліч хвороб і сприяє життєдіяльності паразитів. Кисле середовище створюють психічні та фізичні перевантаження, м'ясна їжа, і їжа, що пройшла глибоку термічну та іншу технологічну обробку, що зменшує вміст в ній корисних речовин. Ці ж джерела окислення наповнюють організм вільними радикалами, які перевантажують імунну систему. Тому pH води нижче 6,5, рекомендується олужнювати. 

Таблиця pH води і деяких продуктів

Приклади значень pH

Речовина

pH

 

Харчовий оцет

2,4

кислі речовини

Лимонний сік

2,5±0,5

Лимонад, Кола

2,5±1,0

Яблучний сік

3,5±1,0

Пиво

4,5

Кава

5,0

Чай

5,5

Молоко

6,6-6,9

Дистильована вода

7,0

нейтральні

речовини

Морська вода

8,0

лужні речовини

Як підвищити pH води

Для питної та господарсько-побутової води оптимальним вважається рівень рН в діапазоні від 6 до 9 одиниць.Для підвищення рівня pH побутової води використовують фільтри з певним нейтралізатором. Існує два способи нейтралізації кислотності води:

  • Фільтр, що балансує pH, для всього будинку. Кальцит — найбільш поширений матеріал, який використовується для підвищення рівня pH води. Це природний мінерал, також відомий як карбонат кальцію. У деяких випадках також використовується оксид магнію. Коли вода проходить через кальцит або оксид магнію в фільтрі для води, мінерал поступово розчиняється в воді і робить її менш кислою. Цей тип фільтра найкраще працює на воді з pH 5,5 або вище. Такий фільтр простий у використанні, але рівень pH може змінюватися в залежності від часу, протягом якого вода контактує з кальцитом. І так як кальцит робить воду більш жорсткою, вам може знадобитися пом'якшувач води.
  • Пропорційна ін'єкційна система балансування pH. Даний метод фільтрації кислої води працює краще на воді з дуже низьким pH, але також є більш дорогим. Пропорційна система уприскування використовує хімічний насос для подачі точної кількості розчину нейтралізатора в воду. Цей тип системи зазвичай використовує форму кальцинованої соди (форма карбонату натрію). Пропорційна система олужнювання гарантує, що рівень pH буде однаковим незалежно від швидкості потоку і без підвищення жорсткості води. Цей метод кращий, якщо ви не хочете додавати жорсткість назад в воду.

Для питної води оптимальним рішенням буде купівля лужного картриджа до фільтру зворотного осмосу, наприклад:

Такі картриджі встановлюються практично на будь-який фільтр під мийку або систему зворотного осмосу в якості останнього ступеня очищення. З ним ощелачивать воду легко!

Рівень pH допоможуть нормалізувати і спеціальні фільтри для води:

Після такої фільтрації питна вода краще засвоюється організмом і позитивно впливає на біологічні процеси.

Якщо ви вважаєте, що у вас кисла вода, зателефонуйте нашим сертифікованим фахівцям для консультації за телефонами:
(044) 247-94-00,
(063) 247-94-00,
(067) 247-97-00,
(095) 277-25-00
або напишіть нам за адресою [email protected].

Телефонуйте! Ми допоможемо вибрати фільтр.
Ви можете замовити