Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Хімікати в воді: Токсини, ПХБ, MTBE, TХЕ, та TГM

Незалежно від того, звідки ви берете воду, вона схильна до ризику хімічного забруднення. Вода з приватних колодязів може піддаватися високого ризику, але дезінфікуючі хімічні речовини в воді з місцевої муніципальної водоочисної станції також можуть виробляти побічні продукти, потенційно небезпечні для вашого здоров'я. Дізнайтеся більше про типи хімічних речовин, які можуть міститися в вашій воді, а також про кращі хімічні фільтри для отримання більш чистої і здорової води.

Категорії
Виробники
Вугільна колона Runxin RX67-2V
14800 грн
Артикул:10087
Вугільна колона RUNXIN TMF-71-3V
15708 грн
Артикул:10086
Показано з 1 по 3 із 3 (1 сторінок)

Які хімічні речовини можуть міститися в вашій воді?

У вашій воді може міститися цілий ряд різних хімічних речовин, що частково залежить від того, звідки надходить вода. Багато муніципальних водоочисних станції використовують хлор або хлорамін для дезінфекції води, і обидва ці хімікати можуть затримуватися і потрапляти в вашу питну воду. Крім того, під час розпаду хімічних речовин для дезінфекції можуть утворюватися побічні продукти, включаючи тригалометани (ТГМ) — відомі речовини, що викликають рак. І хоча водоочисні споруди використовують фільтри і інші методи для видалення широкого спектра потенційних забруднювачів, в воді міститься значна кількість нерегульованих хімічних речовин, для яких не встановлені законодавчі обмеження.

Якщо ви отримуєте воду з приватного колодязя, ризик вмісту хімічних речовин у питній воді може бути ще вище. Вода в колодязях надходить з підземних водоносних горизонтів, які харчуються грунтовими водами. Ця вода може піддаватися впливу широкого спектра хімічних речовин і забруднювачів, включаючи пестициди, розлите паливо і токсини, що не були утилізовані належним чином, в тому числі рецептурні ліки і різні види небезпечних відходів. У деяких місцях в воді також можна виявити старі промислові хімікати, включаючи поліхлоровані біфеніли (ПХБ) і (трихлоретилен) ТХЕ.

Як дізнатися, чи є хімікати в вашій воді?

Часто дуже важко визначити, чи є хімічне забруднення у воді вашого будинку або підприємства. Багато хімічних речовин дуже важко виявити, і вони можуть не мати ніяких очевидних ознак. Водоочисні станції перевіряють воду на наявність всіх регульованих хімічних речовин і токсинів, але вони, як правило, не шукають нерегульовані забруднювачі. Якщо ви стурбовані якістю води, вам необхідно здати її на аналіз.

Чи небезпечне хімічне забруднення води?

Багато хімічних речовин у воді відомі як ендокринні руйнівники, що означає, що вони можуть впливати на гормони живих істот. Ендокринні руйнівники пов'язані з вродженими дефектами, вадами розвитку і зростанням ракових пухлин.

Оскільки багато хімічних речовин у питній воді можуть бути шкідливі для здоров'я, доцільно використовувати систему очищення води для їх видалення незалежно від рівня вмісту. Хімічні речовини для дезінфекції, такі як хлор, можуть надати воді неприємний смак і запах, навіть якщо їх рівень знаходиться в межах допустимих норм. Завжди корисно перевіряти воду на вміст хімічних речовин і використовувати відповідний тип хімічного фільтра для води.

Додаткова інформація про хімічні речовини в питній воді

Попередження про небезпечні хімічні речовини. На жаль, хімічне забруднення води є поширеною проблемою у різних країнах світу. Дослідження, проведене в 2009 році Робочою групою з охорони навколишнього середовища, показало, що мільйони людей піддаються впливу різних потенційно токсичних хімічних речовин, що містяться у воді, в кількості, що перевищує норми, встановлені для здоров'я. Багато з цих хімічних речовин не регулюються, тому не існує законодавчих обмежень на їх вміст у воді. Крім того, в воду, що очищається на муніципальному рівні, часто додають хімічні речовини для дезінфекції, що тягне за собою свої власні проблеми.

Як видалити токсичні хімікати з води?

Кращою технологією для видалення хімічних речовин з води є активоване вугілля (GAC). Цей матеріал, який іноді називають просто "вугілля" або "деревне вугілля", рекомендується для очищення води від більшості забруднювачів, перелічених EPA. Вугільні фільтри дуже поширені і доступні, і майже всі системи фільтрації води включають їх в себе. Це означає, що більшість систем фільтрації води видаляють деяку кількість хімічних речовин у питній воді, хоча ефективність фільтра безпосередньо залежить від кількості використовуваного вугілля і конструкції фільтра.

Як працює GAC?

Вугільні фільтри складаються з безлічі крихітних скупчень атомів вуглецю, покладених один на одного. Ці фільтри працюють за допомогою процесу, званого адсорбцією, який означає, що хімічні молекули прилипають до високопористої поверхні вугілля. GAC спеціально обробляється, щоб надати йому дуже високу площу поверхні, що дозволяє хімічним речовинам, що містяться у воді, прилипати до неї. Фактично, лише 0,5 кг GAC має площу поверхні, еквівалентну 4000 квадратних метрів землі!

GAC може бути виготовлений з вуглецю, отриманого з різних матеріалів, таких як шкаралупа арахісу, кокосова шкаралупа або вугілля. Він може бути проведений декількома різними способами, але найчастіше вихідний матеріал повільно нагрівають в атмосфері інертного, щоб отримати матеріал з високим вмістом вуглецю. Вугілля активується шляхом пропускання через нього окиснюючих газів при дуже високих температурах, в результаті чого утворюються необхідні пори.

Ефективність вугільного фільтра для видалення хімічних речовин у питній воді залежить від декількох факторів, включаючи фізичні властивості GAC і те, з чого він зроблений. Крім того, вплив надають властивості оброблюваної води, такі як її pH, температура і швидкість потоку. Звичайно, кількість і типи хімічних речовин у воді також є важливим фактором.

Варіанти хімічних фільтрів для води

Якщо вам потрібен фільтр GAC для видалення хімічних речовин у воді, у вас є кілька варіантів. На ринку представлено безліч фільтрів-глечиків і настільних фільтрів. Ви також можете вибрати проточні фільтри питної води, які можуть бути більш ефективними. Установки зворотного осмосу виробляють виключно чисту воду, і ці установки зазвичай включають як мінімум два хороших вугільних фільтра перед мембраною зворотного осмосу. Ви також можете вибрати вугільний фільтр для всього будинку, в якому використовується або резервуар зі зворотним промиванням, або фільтруючий картридж. Каталітичні вугільні фільтри є відмінним варіантом для видалення хлорамінів та інших летких органічних хімікатів.

Важливо відзначити, що фільтри GAC можуть стати джерелом забруднення, якщо їх періодично не змінювати. Хімічні забруднювачі можуть накопичуватися в фільтрі з плином часу і потрапляти у воду в несподівано високих концентраціях. Органічні речовини також можуть накопичуватися, що дозволяє бактеріям швидко розмножуватися. Тому після будь-яких вугільних фільтрів, встановлених на колодязній воді, рекомендується встановлювати систему квантової дезінфекції або ультрафіолетової (УФ) дезінфекції, якщо не використовуються інші процеси (наприклад, озон, перекис водню або хлор).

Потрібна допомога у виборі фільтру для води?
Ви можете замовити