Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Перевірте, чи є свинець у вашій воді

Наявність свинцю у воді може бути небезпечним для організму. Переносимість свинцю у кожної людини індивідуальна і реакція на свинець у двох людей може бути абсолютно різна, залежно від того, скільки самого свинцю ви споживаєте, від стану вашого здоров'я і від того, де свинець накопичується в вашому тілі. Вплив свинцю веде до різних наслідків для здоров'я і особливо у дітей.

Категорії
Виробники
АКВАФОР WATERBOSS 700 фільтр комплексного очищення
44999 грн
39000 грн
Ви економите 5999 грн
Артикул:11898
ТОП продажів
- 14%
Leader Standart RO-7 Bioray зворотний осмос
13809 грн
11740 грн
Ви економите 2069 грн
Артикул:10487
- 15%
Тільки в AKVO
Показано з 1 по 9 із 9 (1 сторінок)

Проблема свинцю у воді

Багато років тому свинець використовувався в будівництві домашніх водопроводів і муніципальних систем підземного водопостачання. Свинцевий припій також часто використовувався на латунних або хромованих латунних кранах і сантехніці. При контакті з водою, особливо кислої, свинець, який містять ці труби і сантехніка, може піддаватися корозії і розчинятися у воді. Свинець є відомим токсином і може викликати неврологічні і фізичні проблеми, особливо у маленьких дітей.

 

Негативний вплив свинцю на здоров'я

Для дорослих високий рівень свинцю небезпечний тим, що може пошкодити нервову і репродуктивну системи, нирки і печінку. Крім того, свинець може викликати високий кров'яний тиск і анемію. Цей мінерал накопичується в кістках. Отруєння свинцем може бути діагностовано по синій лінії навколо ясен і жовтуватому кольору шкіри.
Свинець особливо шкідливий для мозку, що розвивається (внутрішньоутробного плода і дітей молодшого віку), а також для вагітних жінок. Він впливає на метаболізм кальцію і вітаміну D. Високий рівень свинцю в крові у дітей може викликати незворотні наслідки, в тому числі нездатність до навчання, поведінкові проблеми і розумову відсталість. При дуже високому рівні свинець може викликати порушення координації рухів, судоми, кому і смерть.
Будь-яка кількість свинцю у воді понад 0,015 мг/л вимагає її фільтрації.

Як дізнатися, чи є в питній воді свинець

На жаль, ви не можете визначити на смак або колір наявність свинцю у питній воді, тому немає ніякої можливості дізнатися, чи не забруднена ваша вода без проведення аналізу. Якщо ви живете в старому будинку або у вас є які-небудь підстави підозрювати, що вода може містити свинець, її необхідно проаналізувати в лабораторії. Ви можете відправити нам воду для аналізу або замовити аналогічний аналіз в лабораторії.

Очищення води від свинцю

Оскільки найбільш поширеними причинами появи свинцю у воді є труби в старих будівлях або старих муніципальних підземних розподільних системах, заміна цих труб — кращий спосіб запобігти потраплянню свинцю в питну воду. Однак, це дуже дорого і не завжди можливо. Якщо джерело свинцю не може бути усунуте, то вам необхідно купити систему очищення води, яка впорається з видаленням свинцю з води. Найкращим варіантом буде зворотний осмос.
Система зворотного осмосу видаляє найбільший спектр забруднюючих речовин в порівнянні з усіма іншими фільтрами для питної води. Крім іншого, зворотний осмос здатний очистити воду від свинцю на 98%.
До речі, так як свинець не розчиняється у воді, він не вбирається і не проникає в шкіру, і відповідно не чинить на неї будь-якого шкідливого впливу. Тому таку воду можна без побоювань використовувати для прийняття душу або купання у ванній.

На сайті АКВО можна детально ознайомитися з перевагами та обмеженнями тієї чи іншої системи зворотного осмосу для очищення питної води від свинцю. А дзвінок нашим фахівцям з водоочищення дозволить вам отримати вичерпну інформацію саме по вашій воді.

Якщо ви вважаєте, що, можливо, у вашій воді є свинець, зателефонуйте нашим фахівцям з водоочищення для консультації.

Потрібна допомога у виборі фільтру для води?
Ви можете замовити