Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:

Жорсткість води: користь чи шкода?

  • Освіта накипу на тенах пральних машин, бойлерів та іншої водонагрівальної техніки
  • Нарости в трубопроводі
  • Білі розводи на душовій кабіні і скляному посуді
  • Велика витрата прального порошку і побутової хімії
  • Бляклі кольору білизни після прання
  • Зростання витрат на електроенергію
  • Сухість шкіри і жорстке волосся
 

Все це причини жорсткої води!
Про те, як впоратися з усіма цими проблемами, читайте в статті далі.

Категорії
Виробники
Ecosoft P'URE LIGHT FU1035CABECE Компактний фільтр пом'якшення води
40223 грн
33000 грн
Ви економите 7223 грн
Артикул:12665
НОВИНКА
- 18%
Фільтр пом'якшувач води Canature BNT-65 series-1V
12816 грн
Артикул:10380
Bluefilters Apollo S Soft Умягчитель води
16500 грн
Артикул:11156
Пом'якшувач води кабінетного типу EVA-12
19900 грн
Артикул:12447
НОВИНКА
Organic U-12 Eco Пом'якшувач води
31820 грн
Артикул:11139
BWT Perla Silk 15 Bio Умягчитель води
37108 грн
Артикул:11259
Ecosoft FU 0835 CAB CE Фільтр пом'якшення
46799 грн
Артикул:11209
ТОП продажів
Показано з 1 по 9 із 9 (1 сторінок)
Визначення проблеми:

Освіта накипу в водопровідних системах, в тому числі на трубах, змішувачах, побутових приладах і водонагрівачі, що може з часом привести до серйозних несправностей техніки.
Миючі засоби гірше розчиняються і піняться, в результаті їх витрата збільшується.

Причини жорсткості води:

Проходячи через грунт і каміння, вода вимиває дуже невелика кількість мінералів. Кальцій і магній, розчинені у воді, є двома найбільш поширеними мінералами, які і роблять воду жорсткою. Чим більше вміст кальцію і магнію, тим рівень жорсткості води вище.

Вплив на здоров'я:

У жорсткій воді міститься велика кількість розчинених мінералів, зокрема кальцію і магнію. Жорстка вода не так шкідлива для здоров'я, як для сантехніки та трубопроводу через накопичення мінеральних відкладень, і також вона знижує експлуатаційні якості побутових миючих засобів.

Оптимальна жорсткість води:

Вода з концентрацією катіонів кальцію і магнію понад 3,6 мг-екв / л (180 мг / л) вважається надзвичайно жорсткою, а при рівні до 1,2 мг-екв / л (60 мг / л) - м'якою.

Більшості жителів України припадає користуватися якраз жорсткою водою, яка стає причиною постійного перевитрати ресурсів.

Проблеми, викликані жорсткою водою

Водні процедури

Використання мила при купанні в жорсткій воді залишає на шкірі легку липку мильну плівку, яка може перешкоджати якісному видалення бруду і бактерій. Мильна осад перешкоджає поверненню шкіри в нормальне, слабокислі стан і може призвести до подразнень. Волосся стає тьмяним, млявими і неслухняними в укладанні.

Прання

Одяг, випраний в жорсткій воді, часто виглядає неяскравим і груба на дотик. Мінерали твердості в поєднанні з деякими елементами утворюють нерозчинні солі, що утрудняє їх видалення з тканин. Постійна прання в жорсткій воді може пошкодити волокна і скоротити термін служби одягу майже вдвічі.

Посудомийна машина

При митті посуду, особливо в посудомийній машині, жорстка вода може стати причиною появи білого нальоту на вашій посуді. Солі жорсткості вивільняються швидше в теплій воді, викликаючи тим самим появу плям і розлучень. Ця проблема не є небезпечним для здоров'я, але викликає неприємності при чищенні, особливо коли залишаються сліди на скляному посуді і столовому сріблі.

Водонагрівальні системи і труби

Жорстка вода є причиною неефективної і дорогої експлуатації обладнання, що контактує з водою. При нагріванні жорстка вода утворює накип з мінералів кальцію і магнію, вапняні відкладення, які знижують ефективність роботи і прискорюють вихід з ладу обладнання. Трубопровід поступово забивається від окалини, що зменшує потік води і в кінцевому підсумку вимагає заміни труб. Крім того, утворення накипу може збільшувати рахунки за електроенергію до 25%, так як час на нагрів води теж збільшується.

Накип в сонячних системах опалення

Сонячні системи опалення, які часто використовують для обігріву басейнів, схильні до утворення накипу, що може знизити ефективність електронного фільтра насоса і, отже, погіршити загальну продуктивність системи.

Допустима жорсткість води для пиття

Жорстка вода не несе серйозну небезпеку для здоров'я. Фактично, жорстка питна вода, як правило, вносить невеликий внесок в загальну потребу людини в кальції і магнії, а в деяких випадках, коли концентрація розчиненого кальцію і магнію дуже високі, вода може бути основним джерелом цих мінералів в раціоні.

Ідеальним рішенням було б залишити кальцій у воді, але змінити його стан так, щоб він не міг утворювати накип (квазіумягченія води). Це те, що роблять антінакіпние фільтри СВОД-АС і картриджі Гейзер-Арагон .

Для видалення жорсткості в побутової води підійде фільтр комплексного очищення або пом'якшувач води .

Якщо ви користуєтеся системою зворотного осмосу для фільтрації питної води, не забудьте купити картридж мінералізатор .

Як визначити жорсткість води

Якщо ви користуєтеся муніципальної системою водопостачання, то постачальник може повідомити вам про рівень жорсткості води, яку він постачає. Якщо ви використовуєте приватне водопостачання, то можна перевірити воду на жорсткість, відправивши її в лабораторію для аналізу. АКВО також пропонує ряд тестів води .

Класифікація води по жорсткості

У більшості випадків установка фільтра пом'якшувача вирішує проблему з жорсткою водою.

Ми вважаємо, що ваша вода повинна бути настільки якісною, наскільки цього хочете ви самі, щоб ви могли використовувати в побуті або для пиття, що не переживаючи про будь-які проблеми. Якщо ви не впевнені, яку систему фільтрації вам потрібна, зверніться до наших фахівців з водоочищення:

Потрібна допомога у виборі фільтру для води?
Ви можете замовити