Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Мінеральна вода Боржомі: особливості

Вже більше двох століть вода, яку видобувають у Боржомській ущелині, є не просто впізнаваним брендом, а одним із символів Грузії. Археологічні розкопки свідчать, що про корисні властивості даного джерела людство знає вже багато століть. У цьому регіоні вчені розкопали кам'яні ванни, вік яких сягає 2000 років. Передбачається, що це були одні з найдавніших бальнеологічних курортів Грузії.

Боржомі – природна мінеральна вода вулканічного походження. Джерело залягає на глибині близько 1,5 км. На поверхню вода виштовхується з допомогою активності вуглекислого газу. Проходячи крізь скельні породи ущелини, вона зберігає свою початкову температуру та первозданний мінеральний склад.

Користь води Боржомі визначається її складом. За своїм типом вона належить до групи лікувально-столових гідрокарбонатно-натрієвих. Рівень мінералізації препарату – 5-7,5 м на 1 л води. Напій містить більше 10 мінералів і вважається одним із найкорисніших напоїв для більшості систем та органів.

Чим корисна вода Боржомі?

Говорячи про склад та переваги цього унікального продукту, перше, на чому варто акцентувати увагу: це напій із лікувально-профілактичними властивостями.

Проте варто сказати, що пити воду Боржомі рекомендується при наступних проблемах зі здоров'ям:

  • запалення у травному тракті, виразкова хвороба;
  • патології печінки та жовчного міхура;
  • метаболічні розлади;
  • хвороби органів сечовивідної системи

Боржомі також може бути корисною як частина комплексної терапії при деяких неврологічних, гінекологічних захворюваннях, розладах дихальної або опорно-рухової системи.

Як вода Боржомі може впливати на ваше здоров'я?

Як ми вже писали вище, вода Боржомі вважається одним із найдієвіших напоїв для лікування шлунково-кишкового та інших захворювань. Але крім цього, напій може також значно покращувати стан вашого здоров'я та самопочуття, при правильному вживанні вода Боржомі має такі позитивні ефекти:

  1. Опорно-руховий апарат. Завдяки наявності високого рівня кальцію Боржомі підтримує кісткову структуру, що значно скорочує ризик захворювання кісток.
  2. Серцево-судинна система. Мінерали Магній та Натрій сприяють нормалізації артеріального тиску та покращують серцевий ритм.
  3. Обмін речовин. Вміст кальцію та магнію сприяють покращенню швидкості обміну речовин.
  4. Стабілізація нервової системи. У воді Боржомі є велика кількість натрію, що дає заспокійливий ефект і зміцнює нервові закінчення.
  5. Поліпшення роботи ШКТ. Лужний pH води може допомогти врівноважити кислотність шлункового соку, покращуючи травлення.

Важливо пам'ятати, що ефекти можуть відрізнятися залежно від особливостей організму. Рекомендується консультуватися з лікарем перед внесенням значних змін до раціону.

​​​​​

Чи є альтернатива Боржомі?

Для того, щоб отримати реальну користь від Боржомі, важливо дотримуватися правил її вживання. Найчастіше лікарі радять приймати цю воду порцією трохи більше 150 мл за 30 хвилин до їжі. Середня тривалість вживання напою за такою схемою – 14 днів. На добу не слід вживати більше ніж 0,5 л такої води, тому що це може бути небезпечним для вашого шлунково-кишкового тракту. Крім того, як і інші види мінералок з лікарськими властивостями, Боржомі має протипоказання. Специфічний хімічний склад продукту активізує в шлунку лужну реакцію, що може призвести до пошкодження слизової оболонки органу. Тому Боржомі категорично протипоказаний при загостренні виразкової хвороби або гастриту. Крім того, не варто забувати, що це газований напій, що також є не найкращим варіантом для шлунково-кишкового тракту.

Таким чином, незважаючи на безліч переваг, Боржомі також має властивості, які роблять цей напій не найкращим рішенням як вода для повсякденного вживання. А тим часом, для правильного функціонування людський організм має щодня отримувати в середньому 2 л чистої води.

Найпростіший спосіб вирішення цього завдання – купити фільтр для води, за допомогою якого звичайну воду з міського водопроводу чи свердловини можна швидко очистити від шкідливих забруднювачів, залишивши у її складі лише корисні компоненти оптимальної кількості. В асортименті інтернет-магазину AKVO є найширший вибір приладів - від бюджетних фільтрів-глечиків до професійних осмос-систем.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 14.06.2021 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити