Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Газована мінеральна води: користь та шкода

Чи буде користь від пиття газованої мінеральної води?

Завдяки повсюдній рекламі про тему користі мінеральної газованої води у суспільства складається виключно позитивна думка. Чи це дійсно так, чи все-таки людині в більшості випадків потрібна звичайна питна – відповіді на ці запитання завжди є актуальними у будь-який час. Щоб не нашкодити своєму здоров'ю, з цим питанням потрібно ретельно розбиратися і вчасно приймати важливі висновки.

Що являє собою мінеральна газована вода?

Ця спеціальна вода має природне походження та відрізняється вмістом великої кількості різних корисних мінералів та мікроелементів. Як правило, вона видобувається з підземних джерел, і найчастіше користь води пов'язана з глибиною місця видобутку. А зміст основних компонентів обумовлено місцевістю та типом гірської породи, через яку проходить вода. Зазвичай у такій воді містяться фторид та хлорид, залізо, магній та кальцій та багато інших корисних речовин.

Дієтологи визначають три види ступеня мінералізації, відштовхуючись від її можливості впливати на організм, а саме:

  • харчова - включає біологічно активні компоненти в мінімальній кількості, а також може використовуватися щодня в якості звичайної, питної води;
  • лікувально-харчова: у ній є невелике підвищення біологічно активних компонентів. Її рекомендовано випивати здоровим людям, але не щодня, а також можна вживати для профілактики певних захворювань;
  • лікувальна - вона містить активні компоненти, що називається "по максимуму", її необхідно приймати тільки для лікування, інакше вона буде шкідлива для людини.

Крім того, мінеральна вода відрізняється за хімічним складом – вона буває сульфатною, хлоридною, магнієвою, лужною та змішаною. П'ють таку газовану воду і для схуднення, і для профілактики хвороб, і як допоміжний засіб при різних хворобах або нестачі вітамінів.

Користь та шкода

Чи може бути користь газованої води? Багатьох людей цікавить, чи справді шкідливо для організму пити звичайну негазовану питну мінеральну воду, і якщо так – то в чому полягає шкода від її вживання, або якщо ні – може вона приносить користь?

Як відомо, лікарі вкрай не рекомендують пити газовані напої з великим вмістом цукру – через їхню шкідливість, тому що в них включено багато барвників та харчових добавок.

Пити звичайну мінеральну газовану воду шкідливо і ось чому: виготовлену на основі звичайної питної або мінеральної рекомендують для вгамування спраги в спекотні дні. Ще вуглекислота допомагає знищувати патогенну мікрофлору. Але разом з тим особливої користі від такого пиття немає і чекати не доводиться. У поодиноких випадках той же вуглекислий газ, стимулюючи секрецію шлункового соку, здатний викликати гастрит. Крім того, постійний прийом газованої рідини може провокувати здуття живота, відрижку, метеоризм, печію.

Інтернет-магазин АKVO: наші пропозиції

Знаючи, чому шкідливо газувати воду, деякі споживачі категорично відмовляються купувати її у магазинах. Багато хто з них справедливо вважає, що хороший питний продукт для щоденного вживання можна зробити в домашніх умовах. Для цього достатньо скористатися фільтрами, які мають великий асортимент. Наприклад, добре очистити воду можна за допомогою фільтрів-глечиків або кранових виробів, а провести повне знезараження вам допоможе УФ стерилізатор для питних фільтрів води Leader Filter 1.0 GPM.

Оформляйте замовлення прямо на сторінці нашого сайту, і чисте та свіже пиття у будь-якій кількості для вас гарантовано завжди.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 08.06.2023 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити