Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Яку хімію використовувати для басейну?

Власники басейнів знають, як складно підтримувати його чистоту. Недостатньо просто одноразово залити басейн водою, щоб він залишався чистим. Підтримання чистоти в басейні процес непростий і потребує певних зусиль. Величезним помічником у цій справі є хімічні засоби.

І хоча хімія однозначно допомагає очищенню води, до її вибору необхідно підійти з усією уважністю.

Яка хімія потрібна для басейну

Хлор, ph-регулятори, бром, мінеральні солі, металеві стабілізатори, – і це не повний список того, що може знадобитися, проте подивимося які особливості впливають на цей вибір.

Засоби для дезінфекції води. Дезінфекція та знезараження води найчастіше проводяться більш стандартними засобами, такими як: хлор, перекис, активний кисень або засобами для нейтралізації хлору. Вони використовуються після активного використання басейну, при великих забрудненнях та несприятливих погодних умовах, якщо у вас вуличний басейн.

Очищення води від водоростей. Найефективнішим для даної очистки є Альгіцид. Засіб не тільки допомагає позбутися водоростей, а й запобігає появі інших органічних сполук. Хімія від водоростей також застосовується у разі, коли вода стає не прозорого кольору, наприклад після дощу чи активного використання басейну.

Водневий показник. Для нормалізації рівня pH води використовують спеціальні засоби, підвищення - pH плюс, зниження - pH мінус. Нормальний рівень pH басейну становить – 7,2-7,6.

Нейтралізація металу. Зміна кольору води у басейні також може говорити про наявність металів у воді, що може зашкодити вашому здоров'ю. Тому в даному випадку вам знадобиться хімія для їхньої нейтралізації.

Як вибрати хімію для басейну

Для правильного вибору хімії необхідно враховувати деякі важливі критерії.

  1. Розмір та вид басейну. Якщо розглядати дитячі басейни, то однозначно і хімія для них має бути гіпоалергенною і підходити для дитячого організму, таку хімію потрібно вибирати досить уважно, адже маленькі діти мають не тільки дуже чутливу шкіру, але й просто можуть напитися цієї води. На противагу хімія для басейну в спа повинна бути сильнішою, адже в таких місцях найчастіше великий потік абсолютно різних відвідувачів, а чистота басейну завжди має бути в межах норми. Каркасні басейни використовуються сезонно, тому при виборі хімії необхідно звернути увагу на обсяг продукту та зручність її зберігання. Для великих басейнів використовують більш концентровану хімію ніж для більш маленьких.
  2. Індивідуальні особливості. Цей критерій важливий у разі очищення особистого басейну, особливо він враховується, коли у когось із користувачів підвищена чутливість до хлору. Знайти якісну хімію в такому разі не є проблемою, адже можна придбати продукцію екологічнішого складу, наприклад: безхлорну або кисневмісну.
  3. Зручність зберігання та використання. Хімія для очищення басейнів представлена у різних видах: таблетки, гранули, порошок, гель – такі засоби зручні у зберіганні та не займають багато місця. Коли навпаки, рідка хімія займає багато місця, чим не є найзручнішою в зберіганні, проте вона має високу ефективність, адже для застосування її не потрібно розчиняти. І при цьому вона забезпечує практично миттєвий результат.
  4. Якість продукції. Щоб мати впевненість у якості хімії, купуйте перевірену, сертифіковану продукцію від відомих брендів, деякими з таких є: BWT, Window World Water, AquaDoctor (АкваДоктор) та інші.
  5. Ціна. Асортимент хімії для очищення басейнів досить великий, тому при її виборі ви можете орієнтуватися і за ціною, вибираючи ту, яка для вас є комфортною.

Комплексний підхід до очищення води в басейні допоможе вам зберігати в ньому чисту воду. Придбати засоби догляду за басейном ви також можете на сайті AKVO. Якщо ж ви також сумніваєтеся, яку хімію підібрати у вашому випадку, проконсультуйтеся з нашими менеджерами, вони підкажуть вам що краще вибрати.

Крім якісної хімії для води інтернет-магазин AKVO пропонує широкий вибір обладнання для очищення води: фільтри-глечики, магістральні фільтри, системи зворотного осмосу та інші.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 28.02.2024 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити