Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Проблеми з водою у світі

Для життя та здоров'я людини наявність чистої води для пиття та побутових потреб має важливе значення. Сьогодні на планеті ще достатньо прісної води для всіх жителів, але халатне ставлення людей до екології, що зростає з роками, ставить під загрозу доступ до неї. Значне зростання населення планети, бездумне недалекоглядне ставлення до навколишнього середовища, розвиток промислових підприємств, сільського господарства – ті основні фактори, що призводять до швидкого виснаження природних джерел, особливо з обмеженими запасами.

УЧАСТЬ ООН У РІШЕННІ ПРОБЛЕМ ІЗ ПИТТЄВОЮ ВОДОЮ У СВІТІ

Проблемою водопостачання у світі активно займається ООН, діяльність якої спрямована на підвищення рівня знань населення планети про те, наскільки важливе значення у житті кожної людини та цілих націй має чиста вода. Генеральною Асамблеєю 2003 був проголошений Роком прісної води, а з 2005 по 2015 рік минуло Десятиліття під назвою "Вода для життя". У 2010 році Асамблеєю ООН було ухвалено резолюцію, яка закріплює право кожної людини на користування чистою, безпечною, доступною за ціною водою. До 2015 року вдвічі скоротилася кількість населення, яке раніше не мало вільного доступу до джерел через відсталу економіку та слабо розвинену інфраструктуру. У той же час, наболілим все ж таки залишається питання якості води.

За даними моніторингу, що проводиться спільно ВООЗ та ЮНІСЕФ, проблеми з питною водою у світі з кожним роком невблаганно зростають. Близько 2 мільярдів жителів планети досі змушені вживати воду, яка зовсім не проходить якісну очистку. Ще більше людей отримують питну воду із систем, які не відповідають прийнятим санітарним нормам. Вживання забрудненої води призводить, своєю чергою, до ризику серйозних захворювань, до смертей.

МОЖЛИВІ ШЛЯХИ РІШЕННЯ ПРОБЛЕМ З ПИТНОЮ ВОДОЮ У СВІТІ

Сьогодні чимало перебуває тих, хто впевнено стверджує, що прісна вода є відновлюваним ресурсом, мовляв, зникнути вона не може через кругообіг у природі. Дійсно, теоретично кругообіг вічний, але проблема полягає не стільки у зменшенні прісних джерел, скільки як їх вміст, нестачі фінансування для добування природних ґрунтових вод, а також у слабкій ефективності роботи опріснювального та очисного обладнання.

Сьогоднішні реалії такі, що люди масово перестали довіряти якості води, що постачається через центральні системи водопостачання, використовуючи все частіше у своїх житлових будинках та квартирах додаткові системи очищення води. Найбільш потужними визнано системи зворотного осмосу, здатні очищати воду від 99% різних домішок, вірусів та інших шкідливих речовин. Потужне обладнання, як Platinum Wasser Ultra 7, не тільки очистить воду, але ще й наповнить її мінералами і відкоригує рівень рН.

Що ж до глобальних підходів до вирішення проблем з постачанням питної води, тут розробляються багатосторонні підходи та технології, зокрема щодо збереження води у водосховищах, якісної переробки стічних, господарсько-побутових скидів. Також розвиваються технології з переробки солоної води, хоча опріснення є досить дорогим процесом. Заходи щодо поліпшення якості води повинні включати скорочення та повну відмову від використання хімікатів в агро діяльності, зменшення промислових викидів. За підрахунками вчених, якщо не вживати належних заходів, то вже до середини нинішнього століття 80% країн на планеті потраплять до категорії тих, хто відчуває суттєвий дефіцит води.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 22.10.2021 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити