Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Про це мало хто замислюється, коли купує воду...

Серед багатьох людей існує стереотип, що вода після зворотного осмосу – «мертва», тому що в ній мало мінеральних солей.

Що ж тоді є “живою” водою? Водопровідна вода, пройшовши обробку активним хлором, містить у собі «трупи» загиблих бактерій і мікробів, її загалом, і хлорують, щоб убити в ній усіх мікроорганізмів.

Але чи будете пити необроблену воду з річки? У біологічному сенсі вона «жива», у ній містяться бактерії, водорості, риби та інші організми, зокрема й патогенні. Реально ж вміст розчинених солей у воді не є критерієм, що визначає терміни «мертва вода» і «жива вода».

Так, у знаменитому Онезькому озері, мешкає близько 47 видів риб, безліч видів птахів і звірів п'ють із нього воду, а концентрація розчинених солей у ньому близько 35 мг/л, що приблизно дорівнює концентрації солей у воді після встановлення зворотного осмосу. Якщо воду після зворотного осмосу додати зовсім небагато органічних сполук, то ній почнуть розвиватися бактерії, при потраплянні у цю воду суперечка водоростей вона зацвіте, тобто. вода після зворотного осмосу цілком «жива» і блокує біологічні процеси.

Інший стереотип, пов'язаний з водою після зворотного осмосу, це побоювання неотримання організмом мінеральних солей (макро- та мікроелементів). Але чи є джерелом мінералів для людського організму? Якщо припустити, що джерелом мікро- та макроелементів для людини є лише вода, то для задоволення потреб організму в калії необхідно на день випивати 250 л води; для заповнення натрію – 28 л води; для поповнення кальцію 9 л.

Проте, основна частина кальцію засвоюється організмом як одноосновних солей фосфорної кислоти, тобто. Кальцій не засвоюється без фосфору. Оскільки фосфору в чистій природній воді майже немає, то й джерелом кальцію вода для організму не є.

З наведених даних можна зробити висновок, що терміни «мертва вода» і «жива вода» не мають обґрунтованого відношення до води очищеної на установці зворотного осмосу. Та й у медичній статистиці немає даних щодо шкоди здоров'ю знесоленої води. У принципі, в медицині немає такого терміну "мертва вода"!

Існує ще одна помилка, що вода після фільтра зворотного осмосу – це дистильована вода. Але тут слід чітко розмежувати ці два поняття. Дистиляція (лат. distillatio - стікання краплями) - перегонка, випаровування рідини з подальшим охолодженням та конденсацією парів. Зворотний осмос - процес, в якому за допомогою тиску примушують розчинник (зазвичай вода) проходити через напівпроникну мембрану з більш концентрованого менш концентрований розчин. У цьому мембрана пропускає розчинник, але з пропускає деякі розчинені у ньому забруднення. При способі очищення води шляхом зворотного осмосу неможливо повністю видалити всі розчинені у воді речовини.

Встановлення зворотного осмосу в квартирі – це зручно, приємно та зовсім не дорого!

Пропонуємо Вам зателефонувати до нас — і наші спеціалісти нададуть якісну консультацію щодо водоочищення!

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 09.08.2018 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити