Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Як обрати озонатор води?

В останні десятиліття екологічна ситуація на нашій планеті значно погіршилася. Забруднене повітря, яким ми дихаємо, плачевний стан води та інші явища негативно впливають на здоров'я людини. Щоб уникнути цих негативних явищ застосовують побутові озонатори, що мають широкий спектр використання. Прилади використовують для очищення повітря, води, продуктів харчування, для боротьби з пліснявою та дезінфекцією. Перед тим, як купити озонатор для води, слід ознайомитися з принципом його роботи, а також знати, як правильно його вибрати.

Що таке озонатор води та як ним користуватися

Озонатор - побутове пристосування, яке забезпечує швидке та ефективне 100% очищення води. Щоб зрозуміти, як працює озонатор води, варто засвоїти основну суть його функціонування, яка полягає в тому, що вода обробляється озоном. Він є сильним окисником, що очищає воду на максимальному рівні.

У природі озон виробляється природним шляхом у разі потрапляння сонячних променів у верхні шари атмосфери, а також під час грози з блискавкою. Утворення озону є наслідком впливу високої енергії на О2 (молекули кисню), що перетворюється на О3. Саме додатковий атом кисню перетворює озон на потужний окислювач, здатний надавати руйнівну дію на віруси, бактерії та інші органічні речовини. Озон виводить із води аміак, є дієвим бактерицидом, що нейтралізує патогенні мікроорганізми.

Такий спосіб очищення води має безліч переваг:

  • Знищення всіх відомих мікроорганізмів;
  • Миттєва дія – озон ліквідує бактерії протягом декількох секунд;
  • Зайвий озон миттєво перетворюється на кисень;
  • Усуває неприємні присмаки та запахи;
  • абсолютна безпека для організму людини;
  • Під час очищення вода зберігає повний склад корисних речовин.

Дослідження підтверджують, що озон у тисячі разів швидше руйнує шкідливі мікроорганізми, ніж будь-який дезінфектор.

Вибір озонатора води

Для очищення води застосовується два основних типи пристроїв - плоскі та трубчасті, причому саме трубчасті визнані більш прогресивними, що виробляють основну кількість озону. Продуктивність найпотужніших пристроїв становить близько 12 кг озону за годину. Трубчасті моделі можуть мати вертикальне чи горизонтальне розташування електродів. Пристрої з вертикальним розташуванням мають більш громіздку, недосконалу конструкцію. Розрізняють габаритні промислові озонатори та невеликі апарати, призначені для обробки води в домашніх умовах. При виборі слід звертати увагу на потужність та підібрати пристрій відповідно до призначення.

Спосіб очищення озонуванням у всьому світі вважається найбільш ефективним та екологічно чистим. Сьогодні виробники пропонують різні моделі озонаторів, що відрізняються розмірами та продуктивністю. Наприклад, добре зарекомендувало себе обладнання канадського бренду VIQUA, купити яке ви можете в інтернет-магазині AKVO. Пристрої відрізняються компактністю, надійністю, міцністю всіх деталей та зручні у використанні. Магазин пропонує придбати обладнання з доставкою, сплативши замовлення будь-яким зручним способом. Наші консультанти дадуть рекомендації та допоможуть з вибором озонатора для певних цілей. Також є можливість купити озонатор на виплат. Компанія AKVO надає послуги з встановлення та сервісного обслуговування будь-якого водоочисного обладнання за бажанням замовника.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 03.01.2021 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити