Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Чи можна зробити прозорий лід удома?

"Лід - це душа коктейлю", - улюблена фраза барменів зі стажем. Чи так це? Однозначно так, адже напій, в якому присутні шматочки льоду, виглядає набагато естетичнішим, навіть здається, що й смак стає більш вишуканим. Проте, багато хто швидше за все помічав різницю між льодом, який подають у дорогих ресторанах і тим, що виходить у домашніх умовах. Лід, який подають у ресторанах, барах, кав'ярнях – прозорий як скло. Навпаки лід, який ми отримуємо в домашніх умовах, зовсім інший – зовсім не прозорий, тьмяно білого кольору.

Чи можна досягти ідеально прозорого льоду в домашніх умовах? Звичайно можна! Але в чому секрет прозорого льоду?

Спочатку слід згадати шкільні уроки хімії. З них ви напевно пам'ятаєте, що після ретельного очищення води, крім Н2О, в ній обов'язково залишається повітря. Переходячи з рідкого стану у твердий, вода формує структуру, що складається з кристалів. У процесі кристалізації вона виштовхує із частини замерзання повітря. Так як в лотку кубик замерзає одночасно і рівномірно, останнім кристалізується центральна частина. У ній і накопичуються бульбашки повітря, які роблять кубик непрозорим та тьмяно білим.

КІЛЬКА ПЕРЕВІРНИХ СПОСОБІВ ПРИГОТУВАННЯ ПРОЗОРНИХ КУБИКІВ ЛЬОДУ САМОСТІЙНО

Важливим та основним інгредієнтом прозорого льоду є – очищена вода. На сьогоднішній день існує безліч методів очищення питної води. Наприклад таке очищення може здійснюватися: фільтром-глечиком, проточними, магістральними фільтрами, особливо серед усіх виділяють систему зворотного осмосу. Придбати ці системи очищення можна у магазині з широким асортиментом якісного товару AKVO.

Имея основу для получения прозрачных кубиков льда можно перейти к следующему этапу, способам приготовления этого льда. Мы расскажем вам о четырёх из них. 

  1. Очищенную воду необходимо прокипятить, чтобы из нее вышел лишний воздух. Затем ее следует хорошо остудить и прокипятить еще один раз. Дважды прокипяченную и остывшую отфильтрованную воду теперь можно разливать в формочки и замораживать. 
  2. Для второго способа вам понадобится очищенная вода и большой пластиковый контейнер. В форму для льда, необходимо залить очищенную воду и поместить ее в большой контейнер, предварительно заполненный водой, уровень которой доходит до краев формы. Затем поместите все это в морозильную камеру (оптимальная температура при этом должна быть около -8°С). В таких условиях лёд будет замерзать сверху вниз. Через сутки нужно достать форму, после чего с кусочков льда необходимо сбить только ту часть, где скопился воздух. 
  3. Третий способ является самым медленным, но при этом одним из лучших - устанавливаем в морозилке температуру -1°С, отфильтрованную воду заливаем в формочку, которую затем нужно обернуть пищевой пленкой. Через сутки вы получите прозрачные кубики.
  4. Для последнего способа, необходимо приготовить соляной раствор (вода+соль), который не замерзает при -2°С. В этот раствор поместить формочки для льда, залитые фильтрованной водой, и все отправить в морозилку. Через сутки прозрачный лед будет готов.

Однако узнав о способах приготовления прозрачного льда вы можете подумать, а зачем вообще нужен прозрачный лёд? Отличается ли он от обычного? Да, отличие конечно есть! Преимуществом такого льда является то, что он медленнее тает поэтому напиток более длительное время будет холодным. Чем медленнее тает лёд, тем дольше напиток будет сохранять свой насыщенный вкус. 

Обладнання для очищення води від компанії AKVO в Україні

Ми розглянули кілька способів, як заморозити кригу будинку, щоб він був прозорим. І якщо ви помітили, у всіх чотирьох способах обов'язково використання очищеної води, що зовсім не випадково. Адже всі домішки, які є у водопровідній воді (механічні, хімічні, біологічні), значно погіршують її якість і шкодять здоров'ю людини. Компанія AKVO пропонує обладнання для очищення води (фільтри проточнізворотного осмосу, фільтри-глечики, озонатори та інші системи очищення) від найкращих вітчизняних та зарубіжних виробників. У нашій компанії можна безкоштовно замовити аналіз води. На підставі його результатів наші співробітники допоможуть вам підібрати відповідне саме вам обладнання.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 03.06.2021 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити