Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Цікаві факти про дощ

Вода – без применшення, джерело життя на нашій планеті. Вона забезпечує життєдіяльність кожної рослини та тварини, більше того – входить до складу будь-якого живого організму на нашій планеті та займає близько 70% її площі. Залежно від температури навколишнього середовища вода може перебувати в рідкому, твердому або газоподібному стані, а процес її випаровування з поверхні триває безперервно. Випаровуючись з поверхні озер, морів та океанів вона піднімається у верхні шари атмосфери у вигляді пари. Поступово у хмарах краплі води укрупняються, і коли їхня вага стає критично більшою, вони випадають на землю у вигляді дощу. Так відбувається кругообіг води на нашій планеті, тому дощі, зливи та снігопади – невід'ємні погодні явища на Землі.

Досить цікавим є той факт, що громадяни одних країн моляться богам про початок дощу, а інших – його проклинають і ненавидять, все залежить від клімату держави. Для посушливих просторів злива – це справжнє благо, яке несе життя, а для інших регіонів – це стихійне лихо, яке несе руйнування та втрату врожаю. Яким би не було ставлення людей до цього природного явища, коли починається злива, все що залишається – чекати на його закінчення.

Відомі та невідомі цікаві факти про дощі

Опади на нашій планеті випадають досить нерівномірно, тому ми маємо як пустелі, так і дикі джунглі річки Амазонки. Сухі долини така назва має частину території Антарктиди через те, що вже кілька мільйонів років на ній зовсім не випадали опади. Зворотна ситуація зі східним схилом гори Ваіалеале (Гавайї), де 1993 року дощ безперервно тривав 247 днів, а кількість річних атмосферних опадів перевищує 11 тисяч міліметрів. У Західній Європі рекорд був поставлений у 1209 році, коли злива не припинялася протягом двох місяців, про що свідчать літописи, а дощове місто у світі розташоване в одному зі штатів Індії.

Найбільша крапля дощу не може перевищувати семи міліметрів, оскільки екземпляри більшого розміру поділяються на дрібні, не долітаючи до землі, незалежно від сили зливи. Якщо ви вважаєте, що дощ може складатися лише з крапель води, то глибоко помиляєтеся. Після сильного урагану з неба на землю можуть падати жаби, ящірки, змії та інші тварини, підняті ним з поверхні.

Популярна гра Дартс своїм походженням зобов'язана зливу, яка зірвала змагання лучників. В очікуванні хорошої погоди вони пішли в таверну, де почали кидати в стіну свої стріли. Злива в Португалії вважається офіційною причиною запізнення на роботу, а дощовими країнами не тільки в Європі, а й у світі, вважаються королівства Бельгії та Нідерландів.

На території спекотних пустель навіть найбільш довгоочікувана злива не може принести цілющу вологу, тому що краплі дощу через дуже високу температуру випаровуються не долітаючи до поверхні землі. Українці звикли, що дощ може початися будь-коли, але в Таїланді він іде лише ночами, а в американському містечку Уайнсберг обов'язково пройде 29 липня, принаймні так було останні сто років. Дивують і українські прогнози погоди, згідно з якими короткочасний дощ може тривати до трьох годин.

Чи можна пити дощову воду?

У неочищеному вигляді дощову воду пити не можна, тому що в ній міститься велика кількість бактерій, а в промислових регіонах до них можуть додаватися солі важких металів та інші шкідливі речовини. Очистити її допоможуть спеціальні фільтри, представлені на сайті компанії AKVO. В асортименті компанії фільтри для води різних моделей:

Звернувшись до фахівців компанії, ви зможете підібрати максимально потрібну модель для встановлення у Вашому домі.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 13.07.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити