Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Найсильніші дощі у світі

Деякі люди не люблять зливи. Вони коли відчувають, що буде гроза, прагнуть її перечекати в укритті. А іншим все ні по чому, вони із задоволенням гуляють під зливою. Ось лише опади бувають різні. Є дощі, тривалість яких сягає кількох годин. За цей час із неба випадає просто фантастична кількість опадів.

Яка була найсильніша злива?

Найсильніший дощ зафіксований 27.11.1970 на Гваделупі. Це рекордсмен згідно з історією. Цікаво, що тривало його була мінімальна. Проте за хвилину випало 38,1 мм опадів. Ці дані були зафіксовані спеціальними приладами на станції Баро. Такої кількості води у вигляді дощу земля ще не бачила.

Інший рекордсмен - дощ, що обрушився в 1956 р. Юніонвілі США. Тоді прилади зафіксували, що за 1 хв. випало трохи менше 38 мм. Ці дощі вважаються найсильнішими згідно з метеорологічним спостереженням.

Є й інші рекорди, пов'язані з опадами:

  • максимальна кількість дощів випала у Колумбії з рівнем опадів 13,3 м;
  • рекордсменом за кількістю опадів за два роки стала Індія. У 1860-1861 р тут випало 24,46 м опадів;
  • дощовий день був у березні 1952 р. У Кіалосі в цей день випало 1870 мм опадів.

З чим пов'язані ці явища? Чому часом розкриваються хляби небесні та землю починає заливати водою? Це пов'язано насамперед з тим, що спекотного літа вологий ґрунт сильно перегрівається. З поверхні землі випаровується маса, що й утворює величезні хмари. Коли хмари переповнюються водою, вони віддають її у вигляді злив. Усередині хмар царюють потужні потоки повітря і на землю проливається справжня тропічна злива, яка може стояти стіною.

У нашій місцевості все відбувається дещо по-іншому. Зустріч холодного повітря із теплим призводить до появи конвекції. Іншими словами, повітряні маси перемішуються і в результаті з'являються хмари, що спричиняють грозу або рясні зливи. Велика кількість опадів призводить до повеней, ерозії, зсувів. Вони завдають величезної шкоди врожаю.

Чим можуть допомогти спеціалісти компанії AKVO?

Сильні опади, що випадають землю, також призводять до того, що дощова вода може змішатися з питною. І якщо дощову воду можна використовувати для поливу рослин або якихось господарських потреб, то для пиття вона явно не придатна. Тому всю питну воду, що отримується з крана, рекомендується пропускати через фільтри, щоб очистити її від шкідливих речовин та мікроорганізмів.

Вода ж, пропущена через якісний фільтр, повністю придатна для вживання, тому що в ній будуть відсутні шкідливі домішки. Фахівці компанії AKVO розуміються на питаннях фільтрації води. До нас можна звернутися, щоб підібрати якісний фільтр, що максимально справляється зі своїми завданнями. А ще ми надаємо послуги з аналізу води.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 14.05.2021 р.
Ви можете замовити