Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Як очистити воду в колодязі

Багато власників заміської нерухомості обладнають колодязі на своїй ділянці для того, щоб користуватися водою, вважаючи, що вона ідеально чиста. Однак у землю нерідко потрапляють відходи промислових підприємств, добрива з полів, відходи життєдіяльності людини та інші шкідливі забруднення. Тим більше, що криниці мають невелику глибину, тому покладатися на якість колодязної води не варто.

Щоб визначити її якість, в ідеалі потрібно провести лабораторний аналіз. Найпростіший метод - воду з колодязя налити в прозору посудину і залишити на кілька годин. Якщо вона змінила колір, помутніла, на дні судини з'явився осад, отже, вживати її не можна і необхідно купити фільтр для очищення колодязної води на дачі.

Буває, що вода при наборі абсолютно прозора, а постоявши деякий час, вона набуває бурого кольору, каламутніє, з'являється іржавий осад. Це явна ознака того, що в ній підвищений вміст заліза, пити її категорично заборонено та потрібне обов'язкове очищення. Як прибрати залізо і чим очищати питну з криниці від нього, ми розповімо у цій статті.

Колодязь: які водні фільтри краще?

На чистоту води в колодязі насамперед впливає стан самої споруди. Справа в тому, що з часом у шахті колодязя можуть утворитися тріщини, на стінках з'являється слиз, в якому розмножуються бактерії, зменшується товщина донного фільтра. Тому в першу чергу необхідно дослідити саму шахту і усунути проблеми, що виникли. В іншому випадку використання будь-якого фільтра та фільтруючої системи для очищення води з колодязя не принесе очікуваного ефекту, а сама система очищення постійно виходитиме з ладу.

Існують такі засоби, фільтри очищення води з колодязя для пиття:

  • сорбційні - це найпростіший пристрій: фільтр-глечик, що складається з двох відсіків. У першу ємність наливається неочищена вода, вона проходить через картридж, що фільтрує, очищається і залишається в нижньому відсіку. Таким чином можна позбутися органічних та механічних забруднень, знизити жорсткість та покращити смакові якості води;
  • механічні - існує два варіанти - грубого та тонкого очищення. Перший варіант - це установка з сіткою, що фільтрує, яка вловлює великі механічні частинки. Другий - картридж із полімерним волокном, здатний затримувати забруднення, розмір яких до 5 мкм;
  • іонні - використовуються спеціальні фільтри, що містять хімічні реагенти та регулюють іонну структуру води. Ця система здійснює очищення води з колодязя дачі від заліза.

Який засіб краще вибрати, щоб очистити воду з криниці, визначають, орієнтуючись на конкретні умови. Крім перерахованих вище фільтруючих систем, існує ще інші, більш складні варіанти, такі як зворотний осмос, УФ-випромінювачі, знезалізнювальні речовини.

Переваги водоочисних систем, встановлених на дачній ділянці

Який фільтр для очищення води з колодязя краще вибрати, вирішує кожен господар самостійно, виходячи із природних умов та своїх фінансових можливостей. Встановлена система, завдяки якій відбувається фільтрація, дозволить вам користуватися м'якою водою, що сприятливо впливає на шкіру, волосся та загальний стан здоров'я. Використовуючи таку воду, ви продовжите термін служби своєї побутової техніки, сантехнічних приладів. Вода, очищена від солей жорсткості, є більш сприятливою для поливу.

Найбільшою популярністю користуються бюджетні системи, які працюють за безпосередньої участі людини. Такий варіант є не надто дорогим, проте досить ефективним та зручним для тих, хто відвідує дачну ділянку періодично.

Виконати професійне встановлення куплених фільтруючих систем зможе бригада досвідчених фахівців компанії AKVO.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 26.05.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити