Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Значення води у природі

У неї немає запаху, смаку та кольору. Вона не містить калорій та поживних речовин. Але водночас є основою життя на планеті. Все це про воду. Незважаючи на простий склад (H2O складається всього з трьох атомів: двох - водню і одного - кисню), ця речовина все ще залишається однією з загадкових на планеті. Вчені досі роблять дивовижні відкриття про воду, продовжуючи розгадувати її таємниці. Так як значення води в житті людини і в світі тварин, яку роль вона відіграє для хімії та фізики і чому для багатьох речовин немає кращого розчинника, ніж H2O? Давайте розбиратися в цьому разом.

Роль води у природі, без перебільшення, безцінна. Навіть найдрібніші бактерії не змогли б вижити без вологи. Вода є основою багатьох процесів планети:

  • кругообіг H2O забезпечує існування всіх живих істот на Землі;
  • водойми, що покривають сушу, визначають клімат навколишніх регіонів;
  • за рахунок високої теплоємності H2O на Землі створюється комфортний для життя температурний режим;
  • H2O бере участь у фотосинтезі, отже, сприяє процесу утворення кисню на планеті.

І навіть життя в тій формі, в якій воно сьогодні представлене на Землі, починало формуватися саме у воді.

Коли вода стає небезпечною?

Одна з унікальних властивостей води – це ідеальний розчинник. Тому, в природі практично неможливо знайти ідеально чисту H2O без домішок. Навіть у прозорій субстанції можуть бути сотні речовин: мінеральні солі, білки, цукор, жири, вітаміни. Але крім корисних компонентів, у ній також можуть бути солі важких металів, частинки бруду, хвороботворні бактерії та віруси. Якщо таку воду вживати для пиття, вона може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Незважаючи на те, що вода, яку в наші будинки постачають муніципальні служби, проходить певні етапи очищення, шкідливі домішки все одно залишаються. Раніше для додаткової очистки доводилося її кип'ятити, відстоювати, проціджувати. Сьогодні ця проблема вирішується набагато простіше за допомогою пристроїв для фільтрації. Достатньо лише подивитися на асортименти фільтрів з каталогу інтернет-магазину AKVO, щоб зрозуміти, наскільки різні бувають сучасні системи очищення води. Фільтри-глечики, проточні системи грубого і тонкого очищення, системи зворотного осмосу - все це дозволяє дотримуватися питного режиму і бути впевненими в якості пиття.

Чому важливо дотримуватися питного режиму?

Тільки не розуміючи справжнього значення води, можна засумніватися у ролі для людини. Навіть несуттєве зневоднення організму веде до порушень роботи всіх органів: починаючи від пересихання та раннього старіння шкіри і закінчуючи згущенням крові, через що страждає серце та головний мозок. Через зневоднення можуть виникати судоми, сильний біль голови, проблеми з нирками. На тлі дегідратації знижується рівень енергійності, часто з'являється нудота і навіть підвищується температура тіла.

Щоб уникнути всього цього, треба розуміти, скільки води необхідно випивати щодня. А цей показник може змінюватись в залежності від віку, особливостей статури та температурного режиму на вулиці. Скажімо, якщо в прохолодний час (при +4 градуси за Цельсієм) середньостатистичній дорослій людині треба вживати як мінімум 1,3 л чистої негазованої води, то в 30-градусну спеку добовий мінімум становить 3 л.

 

Забезпечити себе добовою нормою пиття можна кількома способами. Перший – регулярно купувати потрібну кількість. Другий – купити фільтр для води та постійно мати в будинку необмежений об'єм, причому абсолютно безкоштовно. Витратити доведеться лише 1 раз – при купівлі фільтра. А у нашому інтернет-магазині AKVO є варіанти на будь-який бюджет.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 07.03.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити