Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Розкладання води

Елементарна хімія: реакція розкладання води

Всім відомо, що вода, що складається з двох елементів - водню та кисню, є хімічною сполукою з відомою формулою - Н2О. Вода є досить стійке з'єднання. Щоб роз'єднати один від одного атоми водню та кисню, необхідні дуже сильні допоміжні речовини, в той же час возз'єднання водню з киснем здійснюється легко і дуже бурхливо.

Технологія отримання водню з допомогою електрохімічного розщеплення Н2О її складові елементи стоїть дома. Хімічна реакція розщеплення на Н2 і О2 теоретично достатня проста, але практично процедура має на увазі досить складний і заплутаний процес, який вимагає 2-х хімічних взаємодій - реакцій виділення з води окремих елементів Н2 та О2, кожен з яких здійснюється на окремому провіднику електричного струму.

Чиста вода - запорука здоров'я людини

Сьогодні якісні характеристики проточної води, що надходить магістральними трубопроводами, м'яко кажучи залишають бажати кращого. Питання очищення води стає все більш актуальним, особливо якщо враховувати темпи розвитку промисловості у мегаполісах. Здоров'я людини, особливо стан шлунково-кишкового тракту, залежить від якості питної води, яку ми вживаємо щодня.

Вода виконує численні функції в людському організмі, відповідає за метаболізм, виведення шкідливих речовин, що накопичилися, і підтримує терморегуляцію організму. Нестача води в організмі небезпечніша, ніж дефіцит їжі, адже як відомо людина без їжі може прожити до 20 днів, а без води не більше доби.

Звичайна, проточна вода відносно безпечна для водних процедур у ванній, пранні, миття посуду. Вона включає кілька сторонніх домішок: сліди іржі, важкі метали, елементи хімічних домішок, солі жорсткості, різні канцерогенні речовини. Домішки потрапляють у систему водопостачання разом із стоками, із старих іржавих водопровідних труб.

Очищення Н2О має на увазі процес видалення забруднюючих сторонніх елементів, у багатьох випадках очищення проводять з метою очищення води до питного рівня.

Очищення H2O електролізом

Щоб побачити всі забруднення, що містяться у проточній воді з-під крана, яку людина вживає, достатньо провести процес очищення рідини методом електролізу. Вражаюче видовище: в одній склянці Н2О з крана - прозора, чиста на перший погляд вода - за лічені секунди набуває каламутного відтінку, стає відверто брудною, неозброєним оком людина може спостерігати появу шаруватого бурого осаду, що осідає шарами на дні ємності.

При спостереженні за таким способом очищення будь-яка людина, відразу ж починає замислюватися про своє здоров'я, про кількість елементів, які потрапляють в організм з водою, про стан внутрішніх органів, імунітет, утворення конкрементів у нирках та ін.

Очищення методом електролізу має на увазі фізико-хімічний процес, який ґрунтується на виділенні на електропровідниках різних стільникових, розчинених у воді. Процес очищення методом електролізу здійснюється при проходженні через водний склад електроліту, що проводить електричний струм. Позитивно заряджений іон рухається до негативного провідника електричного струму, а негативні іони прямують до анода (позитивного електрода).

Особливості електролітичного методу

Суть електролізу полягає в наступному: в електрополі, утвореному з'єднаними з джерелом електроенергії провідниками електричного струму, створюється впорядкований рух іонів. Для здійснення процедури потрібно лише розмістити пристрій у водне середовище. Електроліз є досить складною електролітичною процедурою доочищення проточної води, при якій за допомогою електроструму відбувається розпад її на складові компоненти - кисень і водень. Електрохімічний пристрій, який використовується для здійснення електрохімічних реакцій, є посудиною з електролітом і розміщеними в ньому 2 електродами. Їх приєднують до різних полюсів джерела електроенергії.

Широке поширення процесу очищення води методом електролізу зумовлено його високою ефективністю. Результатом такого водоочищення служить руйнування органічних сполук у водному середовищі та видалення металів, солей, кислот, неорганічних речовин та інших шкідливих включень. Електролітичне очищення проводиться за допомогою спеціальних пристроїв електролізерів. Доочищення води електролізом має низку переважних особливостей, головна з яких - високий рівень очищення.

Також важливо відзначити, що вуглекислий газ, водень, кисень, які утворюються при розкладанні води, незначно впливають на навколишню атмосферу в порівнянні з елементами, що були у вихідній воді.

Сьогодні обладнання для очищення води методом електролізу розробляється повсюдно, проводяться експериментальні дослідження цього перспективного методу, який у майбутньому 

дозволить позбутися низки серйозних екологічних, водоохоронних проблем, пов'язаних зі здоров'ям людини та захистом навколишнього середовища.

Термохімічний спосіб розщеплення води

Терморозкладання води являє собою процес її перетворення на водень і кисень за допомогою декількох хімічних реакцій, що приводять в дію теплом.

За якої температури вода розкладається на водень і кисень? Термічне розкладання води на водень і кисень за рахунок теплоти передбачає проведення процесу за досить високих термопоказників (температура понад 2500 °С). Але при зв'язуванні води у певному проміжному стані з виділенням O2 та з наступним термічним розкладанням вдається знизити температуру такого процесу (близько 1000 °С), як цього вимагає термохімічна реакція отримання H2 з коефіцієнтом корисної дії до 50 %.

На відміну від процесу електролізу, енергія застосовується безпосередньо, щоб розкласти речовини, що містять H2. Перевага такого методу полягає в тому, що не потрібна електрична енергія, а також проводиться процес за порівняно невисоких температур. Крім іншого, всі проміжні реактанти, крім водного складу, регенеруються завдяки спожитому теплу, що значно знижує вартість водневого палива.

На деяких стадіях процедури такого типу поряд з термовпливом виділення водню може знадобитися електрика. Такі стадії називаються гібридними термохімічними циклами чи электротермохимическими процедурами.

Купити професійні фільтри для очищення води в компанії AKVO

Інтернет-ресурс компанії AKVO (Київ) пропонує придбати фільтруючі системи, які здійснюють очищення, доочищення водних ресурсів від різних видів домішок. Компанія пропонує провести аналіз зразка води, за результатами якого наші співробітники порекомендують оптимальну для вас систему водоочищення, за необхідності проведуть її монтаж, сервісне обслуговування тощо.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 12.01.2022 р.
Бажаєте підібрати для себе рішення? Залишайте свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити