Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Що таке вода?

Вода - одна з важливих складових живої природи, і без перебільшення це найважливіша складова життя на планеті. Незважаючи на те, що водні запаси становлять 70% усієї планети, на сьогоднішній день питання нестачі питних ресурсів є особливо актуальним. Забруднення навколишнього середовища, від якого страждає природа, неякісне комплексне очищення та багато інших факторів спонукають багатьох людей, вдаватися до купівлі бутильованої води або встановлювати фільтруючі системи, серед яких велику популярність набули магістральні фільтри та зворотноосмотичні системи.

Чиста вода - джерело життя та здоров'я

Про те, що таке вода, всім відомо зі шкільної лави – це прозора рідина, яка не має смаку та запаху. Сама вода по собі має величезне значення для всіх живих істот на Землі: вона бере участь у виникненні та підтримці життя на планеті, у формуванні клімату, розвитку та життєдіяльності всіх живих істот, без нього в принципі неможливе життя. При цьому виникає чимало запитань: вода — це речовина чи фізичне тіло, якщо речовина, то органічна чи неорганічна? Чи є у воді домішки, який ресурс можна назвати чистим?

В організмі людини вода циркулює разом із кровотоком, доставляє в клітини корисні речовини та кисень, діє розчинником поживних елементів, допомагаючи їм швидко засвоюватися, тому важливо, щоб вода була очищеною. Наявність у рідкому середовищі шкідливих елементів, бактерій та інших забруднювачів може призвести до низки захворювань, збоїв у функціонуванні систем та окремих органів.

Наскільки чиста вода у природі?

Як відомо, Н2О - це оксид водню (пов'язані між собою іони кисню та водню). Слід розуміти, що в природі немає абсолютно чистого джерела, в якому не містилися б домішки. Н2О є чудовим розчинником і може містити різного роду сполуки. Неорганічні присутні у будь-яких природних водних ресурсах і є газами, солі, а антропогенні фактори можуть зумовити присутність у воді та органічних сполук. У момент просування водного потоку через породи він може насичуватися нітратами кальцію, калію, магнію та ін. Для свердловинних вод характерна підвищена присутність розчиненого заліза, марганцю. У сукупності перенасиченість цими елементами робить воду більш жорсткою, не призначеною для пиття без попередньої обробки.

У природних поверхневих джерелах нерідко можна зустріти підвищену кількість азотовмісних речовин. Водні ресурси забруднюються внаслідок промислової діяльності, застосування як добрива, нітрати та фосфати. Водоочисні станції у багатьох регіонах вже давно застаріли, і якість питної води в міських системах водопостачання бажає кращого. Щоб переконатися в цьому, достатньо скористатися найпростішим глековим фільтром, наприклад, таким, як Ecosoft Nemo або Аквафор Арктик – після перших двох тижнів фільтрації води з-під крана ви оціните кількість забруднень.

Яку воду тоді слід вживати, щоб зберегти здоров'я? В даному випадку найсучаснішим і доцільним рішенням є встановлення фільтруючих систем, представлених на ринку у широкому асортименті. Це і магістральні фільтри, системи зворотного осмосу, магнітні, ультрафіолетові, фільтри від накипу, різноманітні пом'якшувачі, вугільні колони, мінералізатори та інше обладнання таких відомих брендів, як Aquafilter, Ecosoft, Atlas Filtri, Аквафор та інших виробників.

Яка вода краща для здоров'я: сучасне вирішення питання водоочищення

Одним з найефективніших представників водоочисного обладнання є система зворотного осмосу - багатоступінчаста фільтруюча установка, головним елементом якої є напівпроникна мембрана, що очищає водний потік на 99% від різних домішок, бактерій і вірусів. Наприклад, вдалим варіантом стане придбання моделі Atlas Filtri Oasis DP Pump Ro з шістьма ступенями очищення або семиступінчастої установки Organic Smart Osmo. У конструкції останньої моделі передбачено мінералізатор і біоактиватор - постфільтри, які повністю виключають сумніви в тому, "жива" або "нежива" вода після системи зворотного осмосу - ресурс після системи стає чистішим, ніж у природі, але при цьому залишається насиченим збалансованим складом корисних мікроелементів.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 06.08.2020 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити