Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Скільки потрібно пити води на день дорослій

Скільки відсотків води в людині

Більшість тіла людини - це вода. Відсоткове співвідношення води у тілі людини залежить від різних факторів. У тілі здорової дорослої людини міститься 60-65% води, тіло дитини складається з 80-97%, а людей похилого віку до 40-50% води.

Для заповнення водного балансу необхідно випивати достатню кількість води щодня. Випиваючи необхідну кількість води ви почуватиметеся добре, оскільки це позитивно впливає на організм людини.

Добова потреба води

Скільки літрів води щодня необхідно випивати людині визначається індивідуально. Кількість води може регулюватися залежно від таких факторів:

  • наявності захворювань;
  • прийом лікарських засобів;
  • сезонність – у спеку влітку, потрібно випивати води більше звичайного;
  • посилені фізичні навантаження;
  • вік;
  • набряклість.

Стандартним способом визначення скільки необхідно випивати води в день є вага людини.

Зазвичай лікарі рекомендують випивати до 2-3 літрів води на добу. Однак ця норма є умовною. Зазвичай люди поділяються на два типи:

  1. Ті, хто п'ють воду, спираючись на власні відчуття.
  2. Ті, хто контролює випивання денної норми.

Важливо навчитися слухати свій організм, він посилає сигнали, як відчуття спраги, щоб заповнити необхідну кількість води. Але для людей, що люблять точні дані, можна собі розрахувати необхідну кількість води. Це можна зробити за такою формулою: свою вагу необхідно помножити жінкам на 31, а чоловікам на 35.

Для визначення кількості води, яку необхідно випивати для схуднення, також існують певні норми. При надмірній вазі людини, відсоткове співвідношення води значно занижено. Однак для відновлення нормальної кількості води в організмі необхідно починати з малого. Спочатку рекомендується випивати 1,5 літрів на день. Далі з кожним днем збільшувати кількість на 1 склянку води, наближаючись до норми, яку можна розрахувати за такою формулою.

Чому важливо пити достатню кількість води

І все ж таки кількість води, яку п'є людина, необхідно контролювати. І якщо для здорової людини це питання не є таким принциповим, то за надмірної ваги та за наявності захворювань кількість води, яку необхідно випивати в день контролювати життєво важливо.

Вода бере участь у великій кількості важливих процесів в організмі людини: виводить токсини, терморегуляцію, стимулює роботу шлункового тракту.

AKVO: чим може бути корисним для вас

Для хорошого стану здоров'я важливо не лише стежити за кількістю випитої води, а й її якістю. Адже вживання забрудненої води може призвести до негативних наслідків, аж до того, що сприятиме розвитку серйозних захворювань: утворенню каменів у нирках, погіршенню роботи печінки та іншим патологіям.

Визначивши собі денну норму води, важливо знайти спосіб отримання чистої води. Методів очищення води у наш час дуже багато. І це не дивно, адже водопровідна вода зовсім не відповідає необхідним характеристикам. Вона містить у собі велику кількість заліза та органічних сполук, через що не відповідає тому, щоб її пили. Прекрасним прикладом такого очищення є Organic Smart Ultra Expert. Ця система чудово справляється з очищенням води від цих двох найпоширеніших забруднень.

З іншими системами зворотного осмосу ви можете ознайомитись на сайті AKVO, де можна замовити доставку в будь-яку точку України.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 17.09.2021 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити