Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Схема промислового осмосу

Промисловий зворотний осмос - високоефективне та високопродуктивне обладнання, що забезпечує якісну фільтрацію води з очищенням її від різного роду забруднень на 99,9%. Такі системи сьогодні використовуються на підприємствах харчової, медичної, хімічної промисловості. Обладнання встановлюють у ресторанах, точках розливу питного ресурсу та інших об'єктах, де є потреба у використанні чистої питної води.

Пристрій промислового зворотного осмосу

Сучасний ринок пропонує велику різноманітність моделей фільтрів зворотного осмосу, у тому числі промислового призначення. Кожен виробник прагне наділити свою продукцію покращеними конкурентними характеристиками, що дозволяє споживачеві вибрати оптимальний варіант для тих чи інших умов. Стандартна комплектація включає такі основні елементи, як:

  • Фільтри попереднього очищення очищають водний потік від частинок органічних, неорганічних сполук розмірами до 5 мкм. Таке попереднє очищення продовжує термін служби мембрани. Також у схемі промислового зворотного осмосу може бути передбачений пом'якшувач, що забезпечує пом'якшення водного ресурсу з підвищеним вмістом солей жорсткості;
  • Фільтруючий блок з мембранним модулем — головна складова системи, оскільки саме мембрана забезпечує очищення води від основної маси шкідливих елементів, включаючи віруси, нітрати та бактерії. Нерідко виробники постачають обладнання без мембрани, надаючи можливість споживачеві самостійно вибрати найкращу модель даного елемента, що підійде для вирішення тих чи інших завдань;
  • Насосне обладнання - служить для підтримки необхідного для нормального функціонування системи рівня тиску та виключення його перепадів;
  • Накопичувальний бак для чистої води (не обов'язково);
  • Контрольно-вимірювальні прилади;
  • Промивний блок - необхідний для здійснення промивки мембрани.

У процесі інтенсивної експлуатації устаткування лежить на поверхні й у порах мембрани накопичуються різного роду забруднення, які зрештою знижують продуктивність системи. У такому разі необхідно провести цикл регенерації. Схема промивання мембрани зворотного осмосу передбачає можливість очищення за допомогою продування стисненим повітрям або зворотного промивання водним потоком. Як профілактика, для запобігання або уповільнення процесу утворення осаду застосовують хімічні реагенти, які додаються в потік стічної води.

Схема підключення промислового зворотного осмосу

При покупці водоочисного обладнання до нього додається інструкція виробника, яку слід детально вивчити перед тим, як братися за монтаж, оскільки різноманітні моделі можуть мати свої особливості. Промислові системи збираються на нержавіючому каркасі, завдяки чому мають досить компактні розміри та практично повністю готові до монтажу. Стандартна схема передбачає виконання таких робіт:

  1. Перекрити кран подачі води, а кран на виході відкрити, щоб зменшити тиск;
  2. Встановити систему у призначеному місці;
  3. З'єднати між собою всі фільтри, що входять до комплектації;
  4. Підключити обладнання до водопроводу та каналізаційного стоку;
  5. Відкрити кран подачі води та промити систему.

Процес здійснення правильного монтажу системи зворотного осмосу має багато нюансів. Порядок і принцип роботи можуть відрізнятися залежно від моделі. Крім знань та навичок в установці водоочисного обладнання, знадобляться спеціальні інструменти, тому найкращий варіант – надати проведення робіт з монтажу промислового зворотного осмосу професіоналам.

Компанія AKVO пропонує повний цикл робіт з вибору, придбання, доставки, монтажу та сервісного обслуговування обладнання. У нашому розпорядженні – власна лабораторія, де фахівці проведуть якісний аналіз хімічного складу води, щоб визначити його недоліки, після чого ми допоможемо підібрати оптимальний варіант обладнання. AKVO співпрацює з відомими виробниками систем очищення води, пропонуючи своїм покупцям якісні моделі за вигідними цінами. Монтаж зроблять спеціалісти, які мають великий досвід у встановленні систем зворотного осмосу як побутового, так і промислового призначення.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 02.01.2020 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити