Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Протиєва вода

Кожен із нас, слухаючи та читаючи казки в дитинстві, хоча б раз зіштовхувався з поняттями «живої» та «мертвої» води. Але якщо ці визначення є не такими вже казковими, і сучасній науці відомі цілком реальні речовини, характеристики яких відповідають вищезгаданим описам? У даному випадку мова піде про протиєву і дейтерієву (важку) воду. Зважаючи на те, що протиєва вода зустрічається в природі набагато частіше і становить понад 99,9% від усієї маси на землі, ми вирішили спочатку розглянути саме її склад. Що стосується так званої «мертвої» води, то вона використовується в ядерній промисловості як теплоносії.

З уроків хімії ми пам'ятаємо формулу Н2О, яка, по суті, є звичайною водою без сторонніх елементів і складається з двох атомів водню та одного кисню. Хімічний елемент водень, що позначається буквою Н, у природі має аж сім різновидів (ізотопів), найбільш відомими є протий, дейтерій та тритій. Найпоширенішим є протий, це стабільна і повністю безпечна для людини речовина. Що стосується двох, що залишилися, зокрема, тритію, то даний ізотоп є радіоактивним, і високий його вміст може вплинути на організм людини. При цьому варто відзначити, що його вміст у звичайній воді критично малий.

Які властивості має протиєва вода?

Незважаючи на те, що багато користувачів в Інтернеті схильні до перебільшення, називаючи протиєву воду «живою», позитивний ефект від неї все ж таки є. Це пов'язано з тим, що повністю очищена Н2О краще проникає всередину клітин крізь їх мембрани, прискорюючи ряд обмінних процесів.

Якщо вірити відгукам людей, які вживають очищену воду на постійній основі, то позитивний ефект може бути таким:

  • нормалізація обміну речовин;
  • зниження рівня цукру у діабетиків;
  • більш швидке загоєння ран та травм;
  • нормалізація кров'яного тиску;
  • очищення організму від шлаків та токсинів;
  • свіжіший і здоровіший колір шкіри.

У разі слід розуміти, що це реакції суворо індивідуальні і залежить від особливостей, і навіть загального стану організму. Протиєва вода не є лікарським засобом, однак у деяких випадках дійсно здатна покращити самопочуття.

Щодо її отримання, то еталонним характеристикам навряд чи зможе відповідати Н2О, яка була пропущена через фільтр зворотного осмосу. Справа в тому, що розмір атомів різних ізотопів водню є однаковим, тому фізично виключити їх зі складу не вийде. Найбільш схожими характеристиками має тала вода, а для її отримання існує спеціальна технологія, яка доступна і в домашніх умовах.

Як приготувати воду?

Щоб отримати ідеально очищену від забруднень Н2О, необхідно помістити фільтровану питну воду в ємність і поставити в морозильну камеру. Фільтрацію можна зробити за допомогою будь-якого обладнання з асортименту, представленого на сторінках каталогу AKVO. Для заморозки найкраще використовувати емальовану або скляну ємність із товстими стінками. Лід, який утворюється біля стінок посудини в першу годину, необхідно викинути, переливши воду, що залишилася, в іншу ємність. Це пояснюється тим, що дейтерій, який у невеликих кількостях може утримуватися в очищеній питній воді, замерзає при температурі трохи більше 3 градусів Цельсія, а для протию необхідний -1.

Процедуру можна вважати завершеною, коли вода, що залишилася, промерзає більше, ніж наполовину. Воду, що залишилася внизу, необхідно злити, оскільки саме в ній будуть утримуватись всі забруднювачі, які не вдалося видалити в процесі механічної фільтрації. Отриманий лід можна розтопити та використовувати для пиття або приготування їжі.

Незважаючи на те, що процедура може зайняти досить тривалий період часу, особливо якщо ви хочете заготовити великий запас, це чудова можливість покращити свій стан здоров'я та самопочуття з мінімальними фінансовими витратами.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 19.09.2023 р.
Ви можете замовити