Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Історія появи зворотного осмосу

ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ СТРУКТУРИ ЗВОРОТНОГО ОСМОСУ

Вже давно відомо, що вода в центральній системі постачання не відповідає санітарним нормам. Для її очищення в будь-яких умовах застосовуються спеціальні очисники. Вони різні за розміром і способом роботи. Сьогодні найчастіше користуються попитом конструкції зворотного осмосу. Вони виготовлені на прикладі природних процесів. Про те, як давно з'явився зворотний осмос, хто його винайшов, про принцип дії системи і піде мова далі.

Зворотний осмос розділяє концентровану рідину на дві частини: одна йде з домішками, а інша — залишається абсолютно чистою, що відповідає всім вимогам до питної Н2О. Це так само, як клітини живих організмів здатні пропускати вологу, але затримують інші частинки. Або підшкаралупна оболонка, яка фільтрує повітря, що надходить в яйце. Так само і в осмосі задіяна мембранна технологія, яка здатна відрізнити молекулу Н2О від інших елементів і відокремити їх. Це значно відрізняється від всіх інших систем фільтрації відомих в сучасному світі. Дуже популярні фільтри VITA ECO AQUABEST, Leader Standart RO-6 HD20, Leaderfilter STYLE ANTIOXIDANT RO-6LP-75GPD.

ІСТОРІЯ НАУКОВОГО ВІДКРИТТЯ

Варто зазначити, що історія появи перших досліджень ефекту зворотного осмосу почалася ще в IV столітті до н.е. з робіт Аристотеля. Він пробував опріснити воду, пропускаючи її через віск. Але більш глибоко основу роботи осмосу почав вивчати в XVIII столітті француз Рене Реомюр. Дослідник-природознавець використовував в своїх експериментах натуральні мембрани. Але досліди так і не привели до широкого використання унікальної технології.

Тільки в 20-х роках XX століття німецька фірма з виготовлення лабораторного та фільтраційного обладнання «Sartorius» створювала мембрану. Цю технологію підхопили американські вчені під час Другої світової війни. Вони відкрили цех з виготовлення мембран з ацетат целюлози і нітроцелюлози. Вже з 70-х років минулого століття почалося промисловий розвиток систем зворотного осмосу:

  • у військових розробках;
  • космічних технологіях;
  • важкій промисловості.

Через деякий час почали з'являтися побутові моделі зворотноосмотичних фільтрів, що чимало порадувало поціновувачів здорового способу життя.

СУЧАСНЕ ЗАСТОСУВАННЯ ЗВОРОТНОГО ОСМОСУ

Численні відгуки споживачів фільтрованої води підтверджують, що зворотний осмос — дієвий і економічний спосіб відділення рідин від різних домішок. Цей метод здатний на 99,9% захистити організм від впливу бактерій, перенасиченості хімічними елементами і механічних частинок. Ось чому зворотний осмос популярний у всьому світі.

Перш, ніж встановити систему фільтрів, фахівці радять провести ретельний аналіз споживаної рідини. Це необхідно для того, щоб визначити, які картриджі спрацюють краще в кожному конкретному випадку. Головне пам'ятати основне правило — міняти фільтри і інші витратні матеріали в визначенний фахівцями термін. Якщо дотриматися всіх вимог виробника, які прописані в інструкції до застосування, ви назавжди забудете про проблеми з водою і зможете на повну насолоджуватися життям.

Чиста, яка не отяжена додатковими елементами вода допоможе оздоровити організм. Вона призведе до схуднення, завдяки полегшенню процесу перетравлення їжі. Щоденний прийом двох літрів чистої рідини допоможе підвищити імунітет, боротися з втомою, зарядитися життєвою енергією і підняти настрій.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 16.06.2021 р.
Ви можете замовити