Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Що таке хмари?

Хмари, що ширяють у небі, мимоволі привертають увагу. Вони часто мають дивовижні форми. Тому питання: що така хмара, як вони з'являються, чому ширяють і чи можна її робити в домашніх умовах цікаві багатьом. Описувати хмару можна по-різному, наприклад, опис може бути пов'язаний з його формою, фантазією.

Все про хмари

Хмари складаються з дрібних кристалів льоду, крапель води. Де знаходиться хмара? Білі маси ширяють на різних висотах у небі. Коли під променями сонця замість води виходить пара, вона піднімається, поступово охолоджуючись. У міру зниження його температури краплі води, з яких складається пара, перетворюються і виходить біла повітряна маса. Вона надзвичайно легка, тому запросто можуть пливти небом, що ми й бачимо щодня. У цьому швидкість переміщення різна. Коли хмара переповнюється вологою, починають йти опади: дощ або сніг.

Існує 10 основних видів хмар, у кожної з яких своє призначення:

  • купчасті. Схожі на ватяні кульки. Часто їх можна побачити у ясні дні;
  • шаруваті. Ходять неподалік землі. Їхня поява часто свідчить про те, що скоро піде дощ;
  • шарувато-купчасті. Є шарами хмар, які можна помітити неозброєним оком;
  • високошарові. Крізь них можна побачити сонце;
  • висококупчасті. Вони одночасно містяться і краплі води, і кристали льоду;
  • перисті. Складаються із кристалів льоду. Вони чимось нагадують кінський хвіст;
  • перисто-купчасті. Нагадують риб'ячу луску;
  • перисто-шаруваті. Знаходяться дуже високо. З ними пов'язаний такий феномен, як Гало;
  • шарувато-дощові. Провісники опадів;
  • купово-дощові. Викликають зливи, град.

А чому колір хмар переважно білий? Це питання особливо цікавить дітей. У цьому вся допоможе розібратися фізика. Краплі розсіюють і розбивають світло інші відтінки, які утворюються в білий. Коли хмара стає щільною, вона набуває сірого відтінку.

Білі маси навіть допомагають передбачити погоду, правда точність таких прогнозів навряд чи буде 100%, але все ж таки іноді можна зрозуміти напрямок у зміну погоди. Якщо хмари розташовані високо, вони затягли небо та набули темного кольору, то планується затяжний дощ. Якщо хмари зайняли лише половину неба, дощ скоро закінчиться. Якщо хмари віддаляються у висоту, то з великою часткою ймовірності наближається гроза. До речі, перед дощем у повітрі з'являється відповідний запах вологи.

Говорять, що білу хмару можна легко зробити в домашніх умовах. Для цього правда знадобиться димова машина, певна температура, вологість та освітлення. Якщо з димової машини випустити невелику кількість пари і вона протримається трохи часу, можна створити таку домашню хмару для дитини.

Підведемо підсумки

Хмарі можна дати таке визначення: це скупчення частинок у потрібному обсязі та стані. А якщо намагатися пояснити це дитині, можна описати своїми зрозумілими для малюка словами. Прозорі маси дарують людям цінну воду. Дощовою водою можна поливати рослини, мити машини або виконувати інші господарські дії. Пити її не рекомендується, як і воду з-під крана. Щоб зберегти та зміцнити здоров'я, воду необхідно фільтрувати. Інтернет-магазин AKVO пропонує великий вибір фільтрів для води, які не тільки змінять якість води у вас вдома, а й покращить її смак.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 12.07.2019 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити