Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Кип'ячена вода: користь чи шкода?

Щоденне споживання води - обов'язкова умова існування чи виживання людини, втім, як і всіх живих істот. При цьому, для людей важливо не тільки щодня випивати певну кількість рідини, а й стежити за її якістю, від якої залежить здоров'я. Воду, що надходить із крана, фахівці не рекомендують пити в чистому вигляді, так як і «чистої» її, власне, назвати досить складно через неякісне водоочищення на підприємствах з подачі води. У зв'язку з цим багато людей воліють піддавати її кип'ятіння для кращого очищення. Перед тим, як ви вирішите перейняти такий досвід, слід дізнатися, чи є користь від кип'яченої води і чим може загрожувати використання кип'яченої води.

Чи можна пити кип'ячену воду: користь та шкода термічної обробки

Процес кип'ятіння проходить у кілька основних етапів, які можна спостерігати неозброєним оком. На першому етапі у стінок чайника з'являються маленькі бульбашки, на другому - вода стає трохи каламутною, набуваючи білуватий відтінок, а на третьому - на поверхні видно вже великі бульбашки, які потім лопаються, що говорить про те, що вода переходить у газоподібний стан. Протягом усіх цих процесів відбуваються значні зміни: вбиваються мікроби, йде жорсткість і, якщо ви кип'ятите водопровідну воду, знижується показник вмісту хлору.

Особливо важливий процес кип'ятіння води з ґрунтових джерел у спеку року, коли бактерії швидко розмножуються та активізуються. З одного боку, все це говорить про те, що рідке середовище після кип'ятіння набуває покращених властивостей, стає м'якшим, чистішим і кориснішим для пиття. Шкідливі солі при цьому осідають на дні посуду/приладу та не шкодять організму. Регулярне питво очищеної Н2О нормалізує обмін речовин, підвищує фізичну активність, покращує циркуляцію крові.

Однак, якщо заглибитись у процес, слід зазначити і деякі негативні фактори. По-перше, велику шкоду може завдати вода, кип'ячена кілька разів, особливо якщо йдеться про воду з водопровідних труб. Пояснюється це великим вмістом хлору, що у процесі кип'ятіння утворює канцерогенні сполуки. В результаті, двічі кип'ячена вода стає не просто «мертвою», позбавленою корисних мікроелементів, але ще й завдає суттєвої шкоди.

Сьогодні вчені схиляються до думки про те, що хоч токсичність багаторазово кип'яченої води і невисока, при постійному вживанні вона повільно, але впевнено отруюватиме всі органи. У процесі навіть разового кип'ятіння вода втрачає велику кількість кисню, необхідного людині. Крім того, її вживання призводить до того, що поступово вимиваються з організму корисні мікроелементи.

Чи є можливість виключити шкоду від кип'яченої води: кілька корисних порад

Для того щоб якось мінімізувати негативний вплив кип'яченої води, фахівці рекомендують знімати чайник з вогню на початку кип'ятіння, а після кожного процесу промивати його, щоб на дні не осідали шкідливі солі. А ще кип'ятити слід тільки джерельну воду, в якій немає хлору. У такому разі у багатьох міських жителів виникає справедливе питання: як підготувати до вживання воду з водопроводу? Найкращим рішенням буде встановлення водоочисного обладнання, благо, сьогодні виробники випускають найрізноманітніші системи водоочищення, які можна встановлювати як в котеджах, так і в невеликих квартирах.

Системи відрізняються функціональністю, можуть мати від одного до семи-восьми ступенів очищення та мінералізації. Наприклад, для приватного будинку хорошим рішенням стане система зворотного осмосу Organic Smart Osmo 7, яка не тільки очистить воду на 99% від шкідливих речовин, але ще й наситить її корисними біологічно активними елементами.

У квартирах частіше застосовують менш габаритні системи, наприклад, можна встановити магістральний фільтр з трьома картриджами Aquafilter HHBB20B Big Blue, який забезпечить грубе та тонке очищення. Варіантів водоочисних пристроїв досить багато, тому, встановивши один раз прилад у себе вдома, ви завжди можете бути впевнені, що ваша сім'я споживатиме виключно чисту, корисну воду.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 29.09.2021 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити