Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Як промити накопичувальний бак системи зворотного осмосу?

Дезінфекція накопичувального бака, зворотноосмотичної системи

Водне середовище є однією з найсприятливіших для розвитку вірусів і бактерій. У системі зворотного осмосу накопичувальний бак служить для набору води і може бути місцем розвитку бактерій. Наявність шкідливих мікроорганізмів може бути помітна за такими критеріями: зміни звичного смаку та запаху води.

Однак, як може статися зараження води, якщо накопичувальний бак герметично закритий?

Цей процес може відбутися під час заміни та встановлення картриджів. Тому накопичувальний бак потребує періодичної дезінфекції, що дозволить вам насолоджуватися чистою та здоровою питною водою.

Етапи дезінфекції накопичувального бака

Купуючи систему зворотного осмосу, ви забезпечуєте себе абсолютно чистою питною водою, але щоб ця складна система якісно виконувала свої функції необхідно своєчасно її обслуговувати:

  • міняти картриджі;
  • дезінфікувати накопичувальний бак.

Знезараження накопичувального бака є дуже важливим етапом, тому що з нього до вас надходить очищена вода. Тому, щоб отримувати чисту та смачну воду, необхідно проводити регулярну дезінфекцію бака.

Промивання накопичувального бака є дуже важливим процесом, проте цей процес досить простий, його роблять без наявності спеціальних інструментів і здібностей, і його можна виконати самостійно, дотримуючись простих рекомендацій:

  1. Визволення накопичувальної ємності. Щоб звільнити бак, спочатку потрібно припинити подачу води, в сам бак, це можна зробити перекривши кульовий кран. Після перекриття води необхідно злити накопичену воду, це можна зробити за допомогою спеціального крана.
  2. Засіб дезинфекції. Одним з ефективних засобів на сьогоднішній день є таблетки, що дезінфікують, Dutrion (діоксид хлор). Ця хімічна речовина руйнує кулю, що складається з мікроорганізмів, знищуючи всі шкідливі віруси та бактерії.
  3. Приготування дезінфекційного розчину. Щоб приготувати розчин, необхідно одну таблетку Dutrion (1 грам) розчинити в 50 мг теплої води. Для повного розчинення знадобиться 7-10 хвилин.
  4. Дезінфекція. За допомогою шприца цей розчин необхідно залити у накопичувальний бак, після чого відкрити кран із водою, наповнивши бак. Важливо! Для більш якісної дезінфекції цей розчин рекомендується протримати в накопичувальному баку близько 12 годин.
  5. Відновлення підключення. Після дезінфекції необхідно:
    • перекрити подачу води у фільтр зворотного осмосу;
    • злити всю воду з накопичувального бака;
    • відновити підключення.

На цьому промивання накопичувального бака повністю завершено. Після відновлення підключення, не забудьте повернути всі комплектуючі системи і перевірити її на наявність протікань.

Після завершення, ви знову можете насолоджуватися приємним смаком абсолютно чистої води.

Дезінфекція бака за допомогою перекису водню

Однак, крім дезінфікуючих таблеток для знезараження накопичувального бака, можна використовувати більш знайомі засоби. Наприклад 35% розчин перекису водню.

Цей розчин є універсальним, тому що ним можна обробляти не лише накопичувальний бак, а й вугільні картриджі.

Дезінфекція накопичувального бака за допомогою перекису водню відбувається за такою ж схемою, як і за допомогою дезінфікуючих таблеток.

  1. Дезінфекція. У сполучну трубку і накопичувальну ємність необхідно додати по 40 крапель 35% перекису водню, залити наполовину водою. Через 5-7 хвилин цей розчин необхідно злити з накопичувального бака.
  2. Відновлення підключення. Після проведеної дезінфекції необхідно відновити подачу води та інші підключення, щоб система могла знову нормально функціонувати.

Як часто необхідно проводити промивання бака

Як за будь-якою річчю, за накопичувальним баком теж необхідний догляд, це забезпечить вас абсолютно чистою водою. Промивання накопичувального бака необхідно проводити раз на 1 рік, або навіть на півроку. Так ваша система очищення води буде якісно виконувати свої функції.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 12.08.2019 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити