Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Як опріснити морську воду?

Опріснення - важлива процедура для вживання води

Більшість планети Земля займає світовий океан. Здавалося б, води більш ніж достатньо для щоденного вживання. Але кількість прісної води на Землі лише 3%, а придатної для пиття і те менше – 1%, ці факти по-справжньому вражають уяву. Деякі посушливі регіони страждають від нестачі питної води. У деяких регіонах єдиним порятунком від нестачі води – залишається тільки опріснення морської води. Весь процес полягає у зменшенні сольового складу. Для прикладу: у морській воді солі становлять 35 грам на літр, а для пиття показник не повинен перевищувати 1 грам на літр. Тільки така вода не викликатиме негативних наслідків для організму людини.

Сучасні методи опріснення пов'язані з дистиляцією (термічним процесом) чи мембранним методом. Іноді застосовують спосіб виморожування та іонний обмін. Слід зазначити, що спосіб виморожування досить дороге задоволення. Іонний обмін виробляється смолами з невеликим ресурсом, що є досить витратним за матеріалами, тому він не користується широкою популярністю.

Існують також різні домашні способи зменшення солей у воді, які дозволяють опріснити морську воду, одержати прісну питну воду в похідних та екстремальних умовах.

Популярні способи зменшення сольового складу води

Найбільш архаїчним методом опріснення вважається дистиляція, яка здійснюється за рахунок нагрівання, виділення пари та її конденсації. Термічний спосіб проводиться багатоступінчастою флеш-дистиляцією, випаровуванням при стисканні пари та сонячним опрісненням. Інноваційні технології працюють із застосуванням мембранного методу: зворотний осмос, мембранна дистиляція, електродеіонізація. Такі методи, крім зворотного осмосу, використовуються виключно в промислових цілях.

Як ми вже говорили раніше, зробити прісну (питну) воду з морської, можливо, в домашніх умовах. Для цього використовуються такі методи:

  • дистиляція – йдеться про пристрій, зроблений власноруч – ємність для кип'ятіння та трубка, принцип дії якої полягає у відведенні конденсату;
  • зворотний осмос – побутова багатоступінчаста система, здатна проводити очищення води від великого вмісту солей;
  • виморожування – заморожування води в ємності з періодичним виливанням нижньої незамороженої частини (при замерзанні сіль концентрується в рідкій частині).

Ці способи дозволяють здобути прісну воду з морської навіть в екстремальних умовах, оскільки не потребує особливих навичок та громіздкого обладнання. На сайті компанії AKVO ви можете замовити для застосування в домашніх умовах за вигідною ціною ефективну систему зворотного осмосу, яка очищає воду від усіх видів домішок, бактерій, а також здійснює опріснення морської води.

Великий вибір водоочисних систем від надійних брендів

На сайті інтернет-магазину AKVO міститься величезний каталог систем зворотного осмосу від провідних виробників України, Німеччини, Польщі, Росії. Серед багатьох фільтрів можна виділити EXITO-RX-3-001 Aquafilter, Puricom RO Binature Blue Familia. Моделі максимально зручні для використання, ефективні, містять датчик якості, що попереджає про своєчасну заміну картриджів. Ми пропонуємо нашим клієнтам перед придбанням скористатися послугою лабораторного аналізу води, що вживається. Результати допоможуть підібрати найкращий варіант для ефективного очищення. Наші менеджери докладніше розкажуть про всі послуги та асортимент. Ми запропонуємо те, що дозволить щодня поповнювати організм ідеально чистою та корисною водою!

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 10.08.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити