Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Штучний дощ

Вода – це джерело життя, яке цінувалося людьми за всіх часів. Але як би в регіонах, коли дощі трапляються вкрай рідко, а водойм поблизу не спостерігається? Зрозуміло, можна привозити воду у цистернах, але її не вистачить для зрошення полів та вирощування овочів. До того ж, такий метод буде досить дорогим і не виправдовує очікування.

Ще в 40-х роках минулого століття вчені вигадали спосіб, що дозволяє впливати на природні процеси та викликати штучний дощ. З одного боку, така ідея здається міфом, але завдяки сучасним розробкам вона втілилася в реальність і стала справжнім вирішенням проблеми із посухою.

Можливості штучного дощу

Методика викликання штучного дощу полягає в тому, щоб простимулювати наявну хмарність, тим самим збільшивши потенційну кількість опадів. Багато хто думає, що можна «пригнати» хмари з одного регіону в інший, тим самим локалізуючи місце дощу, але це не так. Все, що можна зробити, це збільшити кількість опадів до 15%, якщо хмара вже сформувалася над регіоном. Найчастіше цієї кількості достатньо, щоб вирішити проблему з зрошенням землі. Штучне викликання дощу - основне завдання, яке стояло перед вченими протягом тривалого часу. На щастя, зараз вона вирішена і є кілька способів, які допомагають отримати довгоочікувану вологу.

Піропатрони - метод виклику штучного дощу

Одним із найпоширеніших способів, що допомагає отримати опади, є використання піропатронів. Принцип їхньої дії досить простий. Спеціальний літак заряджається такими патронами, підлітає до хмари, вистрілює в неї та перелітає до наступної хмари. У патронах залитий спеціальний розчин йодистого срібла. Активна дія цієї речовини і викликає опади. Завдяки такому методу з однієї невеликої хмари можна отримати до 2,5 кілотон води! Іншими словами, використання піропатронів ще жартівливо називають - "дощ на замовлення".

Виклик дощу за допомогою електрики

Також популярна стимуляція хмар за допомогою електрики. Для цього способу електричні розряди зі спеціального обладнання точково прямують на хмару і стимулюють виверження всієї води, що міститься в ньому. Іншими словами, такий метод дозволяє прибрати та розсіяти хмари, але перш ніж вони зникнуть, піде дощ. Особливо ефективним цей метод є для гасіння пожеж у лісах та спалахів на великих територіях.

Зрозуміло, всі способи мають місце, тільки якщо хмара вже сформувалася над регіоном, навіть якщо вона невелика. Якщо ви бачите чисте небо, неможливо викликати дощ, навіть із застосуванням самого високотехнологічного обладнання. Все ж таки людина не все може створити самостійно, в деяких ситуаціях без допомоги природних явищ не обійтися.

Штучний дощ та питна вода

Опади дуже важливі для підтримки клімату, вирощування сільськогосподарських культур та інших життєво важливих аспектів, але для вживання така вода не придатна. Оскільки вода необхідна для правильного розвитку організму, дуже важливо пити тільки очищену воду. У такому разі на допомогу прийдуть якісні фільтри для води, які реалізуються в інтернет-магазині AKVO. З нашими системами фільтрації ви зможете скористатися будь-якою водою, навіть тією, що викликається за допомогою штучного дощу. Головне її ретельно очистити від різних забруднювачів і можна користуватися як звичайною питною водою.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 05.08.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити