Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Що таке зворотний осмос простими словами?

Вода – є основною частиною нашого життя. Без неї не може існувати нічого живого. Люди забезпечують себе водою різними способами: з колодязів, свердловин, бюветів, з-під крана. Однак чи ця вода придатна до вживання? Не завжди!

На допомогу приходять високоефективні системи очищення води, які все частіше стають популярними серед мільйонів людей по всьому світу. Зараз у багатьох на слуху метод очищення води зворотного осмосу. Однак що це таке? Як зворотній осмос може покращити стан вашої води? І як правильно вибрати систему, що підходила б під ваші потреби?

Зворотній осмос: простими словами

Очищення води за допомогою технології зворотного осмосу одна з найкращих на сьогоднішній день. Тому давайте розберемося, що це таке і чому її так виділяють серед інших.

Фільтр зворотного осмосу – установка, що дозволяє очистити воду від небезпечних механічних, хімічних та органічних сполук. В основі таких систем лежить процес зворотного осмосу.

Зворотний осмос - це процес під час якого вода під великим тиском проходить крізь спеціальну напівпроникну мембрану. За допомогою невеликих пір мембрана здатна затримувати всі розчинні забруднення води. Ефективність такої очистки досягає 99,9%. Мембрана зворотного осмосу пропускає через свої пори виключно молекули води, завдяки чому на виході ви отримуєте абсолютно чисту та придатну для споживання воду.

Для такого процесу важливо, щоб тиск води у водопровідній системі підтримувався на стабільному рівні, необхідний для нормального очищення системи. Зазвичай середній тиск становить 2,8 – 8,4 атмосфер.

Історія створення технології зворотного осмосу

Цікавою є і історія появи цього процесу. У 1748 році з'явився термін "осмос", він означає проходження не сильно концентрованого розчину через тонку оболонку, після чого він потрапляє до більш концентрованого розчину. Цей термін заснував французький чернець та вчений Ноле, який першим описав цей непростий, але дуже цікавий процес.

Однак, тільки через два століття, беручи за основу, цей процес стали виробляти мембрани для очищення води. У великих масштабах ця технологія стала використовуватися в 1970-х роках в армії США і, що цікаво, початкова мета таких мембран служила не для очищення води, а лише для її опріснення.

Згодом цю технологію вдосконалили, якою вона дійшла до нашого часу. Зараз вона є чудовим помічником для очищення води в побутових та промислових цілях, оскільки серед інших методів є однією з найефективніших.

Принцип роботи системи зворотного осмосу

Як говорилося вище, зворотний осмос здатний усувати до 99,9 % всіх небезпечних забруднень. Розмір пір мембрани настільки маленький, що дозволяє їй з високою ефективністю затримувати всі розчинні сполуки, наприклад, такі як:

  • миш'як
  • віруси
  • бактерії
  • пестициди та гербіциди
  • солі жорсткості

Ці забруднення негативно впливають на організм людини і можуть призвести до розвитку хвороб. Інші забруднення, які у водопровідної воді, усувають інші, щонайменше важливі елементи очищення. Наприклад, поліпропіленовий та вугільний картриджі відповідають за попереднє очищення води. Вони усувають усі великі нерозчинні елементи, які можуть пошкодити тендітну мембрану.

Системи зворотного осмосу також іноді додатково укомплектовують ультрафіолетовою лампою, яка гарантує 100% очищення води від вірусів та бактерій.

Правильний догляд за технікою завжди продовжує її термін служби, система зворотного осмосу не є винятком. Своєчасне обслуговування системи дозволяє мати постійний доступ до чистої води. Цей процес особливо важливий, оскільки засмічуючись, елементи очищення можуть не просто гірше очищати воду, а й робити її якість значно гіршою.

Процес зворотного осмосу зустрічається у промислових, і у побутових системах очищення. Щоб вибрати відповідну систему, спочатку рекомендується зробити аналіз води, що показує ступінь забруднення вашої води. В інтернет-магазині AKVO ви можете придбати систему очищення води, яка закриє всі ваші потреби, забезпечивши абсолютно чистою водою.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 19.02.2024 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити