Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Як на планеті Земля з'явилася вода

Вода – основа життя Землі. Це надзвичайно загадкова речовина, про походження якої є безліч гіпотез. Звідки на землі з'являється вода і які її властивості – про це може розповісти спеціальна наука, адже дослідження у цій сфері ведуться вже не один десяток років. Науковці проводять досліди, знімають пізнавальне відео, складають трактати. Тим не менше, ніхто так і не може дійти консенсусу з приводу її структури, чому вона розширюється при нагріванні, і скільки її взагалі є на Землі – ці питання, як і раніше, залишаються відкритими.

Основні гіпотези походження води

Вода є сполукою кисню і водню на хімічному рівні. Але звідки все ж таки вона береться на Землі? З наявних основних ми виділили найпоширеніші варіації походження води:

  • розпечена земна куля. Спочатку наша планета виглядала як величезна гаряча куля, яка крутилася в просторі і повільно остигала. Далі на ньому виникла кора, і почала відбуватися взаємодія хімічних елементів. Гази, що утворюються при з'єднанні водню з киснем, поступово вирушали в атмосферу, створюючи хмари. Після остигання газової оболонки почали йти дощі, які поступово наповнювали западини землі.
  • холодної планети. Ця гіпотеза прямо протилежна попередньої, і заснована на дії вулканів, які утворилися спочатку холодної Землі. Не тільки лава, а й безліч водяної пари виносилися на поверхню, і деякі з них залишалися в атмосфері. Завдяки їм у западинах з'явилася вода.
  • гіпотеза Хойл. Це припущення з приводу, звідки взялася вода на Землі, висловив астрофізик Фред Хойл. Він стверджує, що спочатку ми її не мали. І лише водні брили були виштовхнуті у район планет земної групи. До Венери її дійшло мало, оскільки дорогою вода випаровувалась, а там Марс отримав її занадто. Як каже вчений, буквально за мільйон років на землі з'явилися океани: це сталося на його думку саме завдяки космічній воді.

Звідки з'явилася вода на Землі, у нас є можливість дізнатися, переглядаючи наукові відео. Є ще чимало інших, не менш цікавих гіпотез, дізнатися про які також було б зайвим.

Як зробити воду чистою

Звідки взялася вода на Землі – питання, безперечно, важливе. Але разом з тим, питання її правильного споживання також досить актуальне – через розвиток нових технологій та неухильне забруднення атмосфери. Тому з кожним роком кількість людей, які купують фільтри для питної води, постійно зростає.

Наш онлайн-магазин забезпечує добрий потенціал для вирішення проблем такого типу. У нас ви зможете підібрати якісні фільтри від перевірених виробників, а також обладнання до них. Якщо ви турбуєтеся про своє здоров'я - наша продукція, така як P`URE Ecosoft система зворотного осмосу або мембранний фільтр Organic Smart Ultra Expert, дозволить вам вживати тільки якісну і смачну питну воду.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 16.11.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити