Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Чорний чай: всі нюанси заварювання

Правильне заварювання чаю це ціле мистецтво. Цей напій вважається одним з найсмачніших, має прекрасний аромат і корисні властивості. Класичними є індійські чайні листочки. Спочатку листя збирають з верхньої частини куща, потім розм'якшують, виводячи надлишки вологи, далі відбувається процедура скручування та ферментації. Після сушіння чай ріжуть та сортують на сорти. Високоякісний продукт має шикарний аромат, при виготовленні напоїв має темний колір.

У більшості країн світу присутній культ чаю, зі своїми традиціями та народними рецептами. Для заварювання напою краще використовувати чисту джерельну воду, але зараз її замінюють фільтрованою, вона м'якша, тому смак виходить із особливими нотками.

За якої температури потрібно заварювати чорний чай у заварнику, щоб максимально розкрити багатство смаку та аромату його листочків? Для кожного сорту є певні правила витримування температурного режиму, найчастіше напій заливається виключно окропом (90-100 градусів). Багато хто додає в чашку ягоди, сухофрукти, трави, молоко, цукор і мед за смаком.

Як правильно заварити чай

Чайна заварка ділиться на кілька видів: крупнолистий, дрібнолистий, гранульований, в пакетиках і пірамідках. Для приготування використовують заварники з кераміки, порцеляни, глини чи скла. Металевий посуд не рекомендують для приготування напою, адже він може перегріти чайний лист, що призведе до появи гіркоти та присмаку. Правильне заварювання передбачає дотримання певного алгоритму:

  1. насамперед, необхідно прогріти посуд для заварки, це можна зробити, попередньо обдавши його окропом;
  2. далі покласти чайні листочки, процедура повинна проходити швидко, щоб чай не ввібрав сторонні запахи. Також потрібно розподілити заварку по дну чайника;
  3. заливання потрібно проводити у два етапи: наповнити вміст гарячою водою, але не окропом (90-95 градусів) приблизно на третину судини на пару хвилин, а потім долити до верху. Скільки заварюється чорний чай? Залежно від сорту такий напій наполягають максимум 3-5 хвилин;
  4. при подачі краще використовувати ситечко, прес-фільтр, щоб заварка не потрапила до чашки;
  5. чай повинен випиватися протягом півгодини, інакше з напою вивітряться корисніше речовини.

Цей напій має величезну користь для організму людини: зменшує утворення зубного нальоту, обмежує зростання мікробів, покращує здоров'я серця та імунної системи, знімає стрес, а також є відмінним антиоксидантом. Скільки разів можна заварювати чорний чай максимум 2 рази, на відміну від зеленого, цей сорт не призначений для багаторазового застосування.

У будь-якому магазині можна придбати будь-який вид чорного чаю, з добавками і без, головне знати, як правильно діяти і скільки заварювати листовий сорт у чайнику, і в пакетиках у звичайному кухлі. Важливо використовувати тільки чисту та фільтровану воду, без домішок та хімічних речовин. Перевірити якість води у Вашому будинку Ви можете дуже швидко, замовивши послугу аналізу води у нас на сайті або зателефонувавши за вказаним номером телефону.

Фільтри для очищення води від компанії Akvo

Щоб приготувати дуже смачний і корисний чай, слід застосовувати тільки фільтровану воду. На сьогоднішній день виробники виготовляють величезну кількість різноманітних очисних систем, які можна придбати в інтернет-магазині Akvo. Компанія працює по всій території України та доставляє тільки якісні товари для фільтрації водопровідної та колодязної води. У нашому асортименті є пристрої у вигляді глечиків, насадок на кран, фільтрувальних систем, пристроїв зі зворотним осмосом, а також велика кількість різних картриджів, продукції для басейнів, дитячих очисних приладів.

Інтернет-магазин продає свою продукцію та співпрацює тільки з перевіреними виробниками: "Аквафор", "Гейзер", "Ековода", "Бар'єр", AZUD, Atoll, ARKAL, BWT, BRITA, Haiba та іншими. Кожна фірма має сертифікат якості та надає гарантію на свої пристрої від 12-60 місяців. Завдяки фільтрам, вода у вашому будинку стане безпечною, без домішок, шкідливих речовин, мулу, солей та мінералів, а чорний чай радуватиме неперевершеним смаком та ароматом.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 11.09.2020 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити