Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Принцип роботи озонаторів води

Нераціональне використання природних ресурсів призвело до того, що сьогодні не можна бути впевненим у безпеці чистої води, взятої навіть із джерела. Така проблема змусила вчених усього світу шукати шляхи, засоби та можливості для її вирішення. Після тривалої праці, проведення багатьох випробувань фахівцям вдалося розробити новий прилад - озонатор води, здатний зробити її максимально чистою та безпечною для здоров'я людини.

Озонуванням називається процес, у якому вода очищається шляхом насичення її озоном. Необхідний елемент для озонування виходить шляхом виробництва розрядів електрики. Коли електричний розряд потрапляє у воду, утворюється озон, що має здатність вступати в реакцію з різними забрудненнями у вигляді металів, що призводить до випадання їх в осад. Озон має здатність проходити крізь мембрани шкідливих мікроорганізмів та знищувати їх методом руйнування на рівні ДНК.

Внаслідок таких дій виходить кристально чиста вода, яка не містить жодних забруднювачів. Озон, який вважається небезпечним для організму, через півгодини-годину перетворюється на кисень, який не завдає шкоди людині. Таким чином, вода стає повністю безпечною для вживання.

Особливості та користь озонованої води

Озонатор має такий самий принцип роботи, як і стерилізатор. Після того, як озон доторкнеться до води, він переходить у стан кисню, не втрачаючи своїх первісних характеристик. Проведені численні досліди показали, що вода очищується від сірководню, металів, марганцю та інших забруднювачів. Тому вода, очищена озоном, має такі особливості:

  • відсутність патогенної мікрофлори;
  • вода повністю очищається від органічних та хімічних забруднень, а також від залишків різних канцерогенних відходів;
  • видаляються неприродні запахи та присмаки;
  • позитивно впливає на організм людини – покращується метаболізм, нормалізується робота дихальної та серцевої системи, покращується процес вентиляції легень.

Крім того, воду, оброблену озоном, часто використовують для дезінфекції різних поверхонь, інвентарю медичного призначення, дитячих іграшок. Якщо продукти опустити в озоновану рідину і залишити там на деякий час, то вони очистяться від наявності пестицидів і збільшиться термін їхньої придатності вживання. При цьому ця процедура ніяк не вплине на смакові якості продуктів та наявність у них корисних речовин.

Переваги озонатора

Такий пристрій, як озонатор побутової води, має принцип дії, схожий з промисловим, різниця полягає тільки в габаритах і меншій пропускній здатності. Прилад здатний озонувати як водопровідну воду, і воду з колодязя, свердловини. Тому він часто експлуатується у заміських котеджах, на дачах.

Озонатор має цілу низку переваг. Ось лише кілька його переваг. Виконує максимально можливе знезараження води. Усі необхідні операції виконуються за мінімальний час. Відмінно видаляє специфічний запах і присмак, причому ніяк не впливає на склад і структурну будову води, відбувається лише її збагачення киснем. Прилад простий у використанні.

Якщо ви вирішили купити озонатор, бажано зробити попередній аналіз вашої води. Замовити його можна безкоштовно у компанії AKVO. Можливо, за підсумками результатів аналізу вам знадобляться додаткові пристрої, що фільтрують, різних систем, які є у нас в широкому асортименті і представлені в каталозі нашого інтернет-магазину.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 17.01.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити