Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Мембрана зворотного осмосу: що це?

Зворотний осмос є на сьогоднішній день найбільш ефективною та найбільш затребуваною системою водоочищення. Це багатоступінчаста система, що складається з передфільтрів, напівпроникної мембрани та постфільтруючих картриджів водоочищення. Саме мембрані відведена роль основного фільтруючого елемента, оскільки вона має здатність відфільтровувати навіть найдрібніші частинки будь-яких забруднень, включаючи віруси та бактерії, очищуючи тим самим воду від різноманітних органічних та неорганічних забруднень практично на 99%.

Особливості мембрани зворотного осмосу

Мембрана системи зворотного осмосу – рулонна конструкція, в середині якої розташована перфорована трубка, на яку намотаний шар напівпроникного полотна з поліамідного матеріалу. У процесі роботи системи вода під тиском надходить у полотно, проходить через його товщу і вже очищеною потрапляє у внутрішню трубку. Також у конструкції передбачений корпус, який утримує головний елемент. Виробники пропонують різні варіанти виконання корпусу – моделі для побутового використання частіше виконуються з харчового пластику, а корпуси мембран промислового осмосу виготовляють із нержавіючої сталі чи скловолокна.

Завдяки мікропористій структурі мембранне полотно здатне відфільтровувати з води найдрібніші частинки розмірами менше 0,001 мікрона. Пристрій поділяє потік води на дві частини: перша - очищена вода (пермеат), друга - забруднення, що залишилися після фільтрації (концентрат), які зливаються в кінцевому підсумку в каналізацію або відправляються на повторну переробку, доочищення. Така технологія широко використовується для очищення води від біологічних, механічних домішок, демінералізації, опріснення, застосовується у побуті, а також у промислових масштабах для продуктів харчування, фармацевтичних препаратів та інших галузях.

У конструкції мембранної установки корпус залишається постійним елементом конструкції, а сама мембрана, розташована всередині, вимагає періодичного чищення та заміни. Якщо вчасно не змінювати наповнювач, що фільтрує, це може призвести до того, що фільтр засмічиться, очищення стане скрутним або зовсім припиниться, а забруднення будуть проникати в водяний потік, що очищається. При заміні варто враховувати такі показники, як:

  • тип - мембрани можуть бути побутові чи промислові;
  • продуктивність - визначається, виходячи з добової потреби у воді. Чим більше споживання, тим більша потрібна продуктивність;
  • розміри мембрани зворотного осмосу, які можуть відрізнятися в різних установках;
  • тиск у водопровідній системі - оптимальний рівень становить близько 3-4 атмосфер (точні вимоги слід читати в інструкції виробника).

Також потрібно звернути увагу на те, що мембрани можуть бути універсальними або легкознімними. У першому випадку йдеться про моделі, які підходять до будь-якої системи зворотного осмосу. Коштують такі елементи недорого, але досить складні у встановленні. Легкознімні просто замінюються, але підходять для обмеженої кількості фільтрів.

Купити мембрану зворотного осмосу в інтернет-магазині AKVO

Інтернет-магазин AKVO - онлайн-ресурс, де ви знайдете багато корисних рішень у сфері водоочисного обладнання. Ми співпрацюємо з популярними світовими виробниками, пропонуємо своїм покупцям виключно оригінальну якісну продукцію за вигідними цінами. Наші фахівці допоможуть обрати зворотньоосмотичну мембрану до будь-якої системи осмосу, а купити обладнання ви можете з доставкою по регіонах України, сплативши замовлення зручним для вас способом.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 21.09.2023 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити