Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Для чого потрібен магнітний перетворювач води

Обробка води магнітами

Вплив на водяний потік постійного магнітного поля дозволяє позбутися від розчинених в ньому іонів кальцію та інших домішок, що знижує жорсткість води і запобігає утворенню накипу на різних поверхнях. Для магнітного очищення води використовуються спеціальні прилади — магнітні перетворювачі, які можуть бути різних типів:

  • електромагнітні системи, що мають блок управління;
  • компактні конструкції з постійними магнітами, які вбудовуються в водопровідну систему або можуть бути накладними.

Накладні пристрої відрізняються простотою монтажу, для їх установки не потрібно проведення зварювальних або сантехнічних робіт. Використовувати такі прилади можна на трубопроводах з немагнітних матеріалів, а також є можливість змінювати їх розташування з часом. Врізні прилади монтуються в водопровідну систему.

Незалежно від типу перетворювача, принцип його роботи залишається тим же — очищення рідини виконується завдяки впливу магнітного поля на молекули, через що сольова основа накипу не осідає на стінках труб і елементах нагрівальних приладів. Такі пристрої працюють тільки з проточною водою. Прилади з постійними магнітами прості в експлуатації, не вимагають підключення до електромережі, а електромагнітні прилади відрізняються більшою потужністю і радіусом дії.

Навіщо потрібен магнітний перетворювач води?

Якщо у водопроводі тече досить жорстка вода, в якій підвищений вміст розчинених солей кальцію, магнію, заліза, міді, марганцю та їх сполук, то це може привести до підвищеного утворення накипу на нагрівальних елементах побутових приладів — чайників, водонагрівачів, котлів, пральних і посудомийних машин. Накип згодом призводить до закупорки труб, утворення осаду і нальоту на посуді, зниження ефективності водонагрівальних приладів, підвищення енергоспоживання, розвитку корозійних процесів, виходу з ладу техніки.

При використанні жорсткої води підвищується витрата миючих засобів. Для її пом'якшення використовуються різні прилади — іонообмінні пом'якшувачі, хімічні реагенти, системи зворотного осмосу, магнітні перетворювачі, які можуть захистити техніку і труби від появи накипу. Перевагами використання магнітних перетворювачів є екологічність, безпека, тривалий термін служби, відсутність необхідності обслуговування і заміни комплектуючих, простота установки і експлуатації.

Завдяки пом'якшенню води поліпшується якість прання, знижується витрата прального порошку та інших миючих засобів, немає вапняного нальоту на поверхні ванни, раковини, унітазу і інших сантехнічних приладів, після миття скляного посуду в м'якій воді відсутні розводи, а прийняття ванни та душу забезпечує хороший стан шкіри і волосся.

Де можна купити ефективний магнітний перетворювач?

Купити якісний магнітний перетворювач, ефективність якого буде достатньо високою, можна в спеціалізованому інтернет-магазині AKVO (Україна, Київ), де можна вибрати відповідний пристрій від перевірених і надійних виробників. Компанія AKVO займається продажем, встановленням та обслуговуванням найрізноманітніших систем для очищення води — в каталозі можна знайти побутові, промислові фільтри, які відрізняються за принципом роботи, функціональними можливостями, продуктивностю, ціною.

Автор: Олександр Трофімов
Ви можете замовити