Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Класичний та ефективний китайський чай

Шень пуер вважається класичним китайським напоєм. Це найдавніший чай, історія якого, за легендою, йде в 3 століття нашої ери. Відкрив його китайський полководець, застосовуючи знайдені зелені листи на лікування солдатів. Переправившись через Юньнань, армія вимагала відновлення, а заварене листя в найкоротші терміни підняло на ноги поранених. Місцеві жителі врахували цей факт і почали використовувати пуер у своїх цілях.

Батьківщиною «зеленого» чаю, як його сьогодні називають сучасне покоління, є південь провінції Юньнань. Поруч розташовані заводи, де здійснюється процес дозрівання. Придатні для використання листи створюються шляхом дозрівання, а саме після процесу мікробного бродіння. Цвілеві гриби, що входять до складу, несуть корисні властивості для організму. Вони надають особливого смаку, як і в інших продуктах, в яких містяться. До останніх відносяться соєвий соус, сири, саке. Час дозрівання безпосередньо впливає на якість: найціннішим продуктом є продукт витримки десять років.

Способи заварювання чаю пуер

Жителі різних країн світу прагнуть сповна насолодитися відносно дорогим, але дуже смачним і корисним напоєм. Недарма в Інтернеті можна побачити багато таких запитів: «Як правильно, скільки і скільки можна заварювати розсипчастий чорний або білий чай пуер, скільки грамів зеленого листя потрібно для ідеальний смак, в якій чашці краще заварювати» тощо.

Існує кілька різновидів пуера: шен (сорт тривалого визрівання, може зберігатися кілька десятиліть) та шу (листя прискореного дозрівання, де корисні властивості у повному розмірі зберігаються до трьох років). Сучасний китайський ринок пропонує випробувати чорний, білий, червоний, молочний сорти.

Заварювати пуер не варто у кухлі, краще це робити в чайнику, але уникаючи глиняних виробів. Цей факт пов’язаний з тим, що глина здатна накопичувати продукти, тому елітний чайний напій нічим не буде відрізнятися від більш дешевих сортів. Правильне заварювання - запорука відмінного смаку та збереження корисних дій. Для цього підійде посуд, виготовлений з:

  • порцеляни;
  • фаянсу;
  • кераміки;
  • скла.

Справжні цінителі елітного напою використовують гайвань - страви, прототипи яких використовувалися за часів династії Мін. Правила заварювання пуер (тривалість процесу варіюється від двох до п'яти хвилин), включає дотримання температурного режиму: температура води в чайнику повинна бути в межах 90-95 градусів за Цельсієм.

Для чаювання в стандартному кухлі достатньо однієї чайної ложки чаю. Повторне заварювання залежить від сорту, зазвичай це можна робити від п'яти до десяти разів. Перед чаюванням фахівці рекомендують використовувати китайський спосіб: переливати з чайника в піал або кухоль туди і назад кілька разів, що забезпечує повне насичення корисними елементами.

Вода є важливим критерієм для ефективного приготування пуеру.

Вода, що використовується, впливає на смакові та ефективні якості пуера. Саме тому перед вживанням важливо подбати про наявність чистої Н2О. Це можна зробити, звернувшись до надійної компанії АКВО.

Пропонуємо послуги з підбору очисних систем для будинків та громадських установ по всій Україні, наявність лабораторії дозволяє перевірити якість використаної Н2О. Наші фахівці допоможуть підібрати правильні фільтри, як-от Atoll, щоб у майбутньому кожен користувач насолоджувався чудовим смаком пуеру та всіх приготованих страв.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 10.03.2023 р.
Ви можете замовити