Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Бутильована вода: користь чи шкода?

Щоденне вживання людиною води є обов'язковою умовою існування, ось тільки залишається актуальним питання про те, яка вода є корисною, а яка може завдати шкоди. У зв'язку з тим, що вода з водопроводу в більшості випадків не відповідає високій якості, як і та, що поставляється бюветами, люди нерідко віддають перевагу бутильованій воді, безпеку якої гарантує виробник. Але незважаючи на гарантії, варто дізнатися докладніше про цей продукт, щоб зрозуміти, наскільки він дійсно може бути корисним або шкідливим.

Чому бутильована вода вважається шкідливою?

Звичайно, не можна назвати воду в пляшках та пляшках безкомпромісно шкідливою, оскільки існують певні виробничі норми, згідно з якими продукт проходить періодичну перевірку на відповідність встановленим стандартам. Безпека підтверджує відповідний опис складу та маркування. Перевірка водних джерел, згідно з правилами, проводиться лише раз на місяць, і цим цілком можуть скористатися недобросовісні виробники, бутільована вода яких може бути більш ніж небезпечна.

Говорячи про те, чим шкідлива бутильована вода, слід зазначити, що в її складі можуть бути шкідливі для організму речовини, про які виробник не пише на етикетці. Як правило, концентрація їх досить мала, проте при регулярному вживанні та малому дозуванні буде достатньо, щоб органам та системам було завдано істотної шкоди. Так, у складі приховані такі шкідливі речовини, як залишки хлористих сполук (саме тому бутильовану воду не рекомендують вживати дітям дошкільного віку), а також сполуки міді, які можуть призвести до болю у м'язах, порушення сну.

Ще одну небезпеку представляє бісфенол А – речовина, що входить до складу низькоякісної пластмасової тари. Навіть невеликі дози цієї речовини можуть спричинити розвиток великого переліку захворювань. Термін зберігання води у пляшках становить у середньому 1-2 роки. А щоб вода збереглася якомога більший період часу, необхідні консерванти, які теж, як відомо, користі не приносять.

Чи можна зменшити шкоду бутильованої води та чи існує альтернатива?

Організовуючи питний режим на бутильованому продукті, можна використовувати додатково фільтр-глечик, який забезпечить більш ретельне очищення, як, наприклад, Аквафор Океан. Оптимальним рішенням, яке дозволить відмовитися від покупки та мати в будинку постійно чисту воду, є встановлення фільтруючої системи. Тим більше, що таке рішення є найвигіднішим із погляду економії. У котеджах і приватних будинках використовують системи зворотного осмосу з багатоступінчастою фільтрацією. В умовах квартири можна встановити проточний фільтр з декількома картриджами, кожен з яких спрямований на видалення тих чи інших шкідливих речовин. Наприклад, у моделі мембранного фільтра Aquafilter FR3-HJ-K1Н передбачено 4 ступені очищення зі збереженням мінерального складу.

Якщо вже вибирати бутильовану воду, то потрібно купувати якісний продукт від відомого виробника, який має власну свердловину, суворо дотримується всіх норм і правил, присутній на ринку не один рік. Наприклад, до популярних продуктів відноситься "Поляна Квасова", "Свалява", "Моршинська", "Куяльник", "Миргородська" та деякі інші.

Розглядаючи питання, чим шкідлива бутильована вода, варто зазначити, що вона завдає істотної шкоди екологічній обстановці, точніше, тара, в якій вона знаходиться. Виробники розливають воду в пластикові бутлі, які не розкладаються тривалий час і завдають істотної шкоди природі. Використовуючи фільтруючу систему, ви не потрапите в число тих, кому байдужа екологія, адже від неї залежить не тільки наше здоров'я, а й безпека існування наступних поколінь.

Щоденне вживання людиною води є обов'язковою умовою існування, ось тільки залишається актуальним питання про те, яка вода корисна, а яка може завдати шкоди. У зв'язку з тим, що Н2О з водопроводу здебільшого не відповідає високій якості, як і та, що поставляється бюветами, люди нерідко віддають перевагу бутильованій воді, безпеку якої гарантує виробник. Але незважаючи на гарантії, варто дізнатися докладніше про цей продукт, щоб зрозуміти, наскільки він дійсно може бути корисним або шкідливим.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 12.10.2023 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити