Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Рекомендації щодо очищення води в період техногенних або природних катастроф

При будь-яких техногенних або природних катастроф найбільша і основна проблема, що виникає, - відсутність питної води. Адже в умовах повеней, аварій на промислових підприємствах, торнадо або бур - вся питна вода, яка використовувалася до цього, стає небезпечною для використання. Але в кожній аварії існують різні забруднення, наведемо приклади.

  • Повінь: підвищений вміст органіки, шкідливих бактерій, нітратів та нітритів (при змиванні добрив з полів), можлива також наявність хімікатів (при змиванні систем відходів з підприємств).
  • Торнадо, бурі, урагани: підвищений вміст хімікатів (через пошкодження промислових підприємств, може змінюватись залежно від прилеглих підприємств), важкі метали та органічне забруднення, можливість кислотних дощів.
  • Аварії на заводах: у більшості випадків, підвищений вміст хімікатів, самі хімікати можуть змінюватись в залежності від підприємства. Також часто підвищений вміст важких металів.

Як ви бачите, залежно від аварії, можуть і відрізнятися, які саме будуть забруднення в питній воді. Щоб не повторюватися по кожній аварії, ми "грубо" розділимо на 2 категорії: природні катастрофи і техногенні катастрофи, давайте детальніше розберемо які саме забруднювачі потрапляють у воду і як їх позбутися.

Природні катастрофи

При природних катастрофах найбільше поширені такі забруднювачі:

  1. Підвищений вміст органіки, включаючи хвороботворні бактерії, віруси та грибки, насамперед через попадання в потік всього на шляху, у тому числі затоплення каналізацій, стокових резервуарів. Все це заважає потоку води, що дає величезну кількість вмісту органіки у воді.
  2. Підвищений вміст нафтопродуктів (масел, бензину, нафти тощо) через руйнування НПЗ чи заправок.
  3. Хімікати, які використовуються як добрива: пестициди, гербіциди, аміак, нітрати, нітрити, фосфор і т.д. Безумовно, вони є вкрай корисними для використання в сільськогосподарській сфері, але вкрай негативно впливають на здоров'я людини.

Всі ці забруднення не тільки роблять воду непридатною для використання, а й небезпечною. Як же впоратися з такою водою?

  • За наявності органіки, найкраще в першу чергу знезаразити воду за допомогою реагентів, а також зробити примітивне очищення. Найбільш бюджетний варіант такого рішення - фільтр-глечик, а як реагент рекомендується використовувати продукти від української компанії Акватон.
  • За наявності нафтопродуктів можна використовувати також фільтр-глечик, проте потрібно підійти з уважністю до вибору картриджа, оскільки далеко не всі очищають від нафтопродуктів.
  • За наявності хімікатів, очистити воду за допомогою фільтра-глечика не вийде, у такому разі необхідно використовувати фільтр комплексного очищення - проточний або систему зворотного осмосу. Остання має більшу систему фільтрації, але меншу швидкість.

Який би спосіб очищення ви не оберете, важливо пам'ятати про регулярну заміну фільтруючих матеріалів, оскільки ступінь зношеності картриджа визначає ступінь очищення.

Техногенні катастрофи

У цьому випадку очищення води досить важке і це м'яко кажучи! Відразу скажемо, що використовувати таку воду навіть після очищення можливо тільки на побутових умовах, а для пиття найкраще використовувати бутильовану або привізну воду хоча б на перший час.

Будь-які аварії на промислових підприємствах - це завжди величезні збитки екології і в тому числі це стосується води: величезний викид хімічних речовин або інших забруднювачів забруднює річки, а також проникаючи крізь шари землі, забруднює підземні води.

Підбір системи очищення води дуже залежить безпосередньо від промислового підприємства, на якому сталася аварія. На превеликий жаль, таку воду очистити за допомогою фільтра-глечика буде неможливо, а зворотний осмос застосовний лише у випадках, коли забруднення не перевищує критичне значення.

Насамперед, найкраще зробити аналіз води, а вже потім підбирати систему. Детальніше про вміст кожного хімічного забруднення у воді можна почитати  ТУТ.

Найкращі системи очищення води в АКВО

В інтернет-магазині AKVO представлений величезний вибір водоочисних систем: фільтри глечики, системи зворотного осмосу, вугільні фільтри, фільтри проточні і т.д. Крім цього, на нашому сайті ви знайдете будь-які фільтруючі елементи та змінні елементи.

А якщо у вас виникають труднощі з вибором, звертайтесь до наших менеджерів, ми завжди раді допомогти вам.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 29.04.2024 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити