Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Правила заварювання зеленого чаю

Зелений та чорний чай – одні з найпопулярніших напоїв у світі. Зелений сорт має свої маленькі секрети правильного заварювання для отримання максимальної користі. Такий напій позитивно впливає на організм людини, допомагає впоратися із занепадом сил, тонізує, підвищує імунітет, заспокоює, а також виводить токсини. Світовий ринок пропонує велику кількість сортів зеленого чаю, привезених найчастіше з Китаю, Індії та Шрі-Ланки. Зелений чай збирають навесні, просушують на сонці або обробляють за допомогою пари вже ближче до початку літа.

Багато людей навіть не підозрюють про існування особливого алгоритму, щоб правильно заварювати і пити китайський листовий або в пакетиках зелений чай: за якої температури це робиться; скільки потрібно часу; як визначити порцію для чашки, кухля та чайника; чи можна його заливати водою кілька разів і змішувати із чорним сортом разом.

У Китаї приділяють цьому процесу особливу увагу, влаштовуючи чайні церемонії за традиційними рецептами приготування. Щоб відчути дух давньої культури, необхідно дотримуватися рекомендацій щодо заварювання зеленого чаю, стежити за температурою води та часом. Смак приготованого напою залежить від сорту листя та доданих інгредієнтів. Домогтися правильного заварювання можна, дотримуючись інструкцій, написаних на упаковці.

Для отримання смачного та корисного напою, потрібно враховувати не лише якість сировини, а й воду. У давнину використовували воду з джерела, але в сучасному світі її замінили фільтри та системи очищення, які сприяють видаленню з води шкідливих речовин та хімічних елементів. Ознайомитись з асортиментом різних приладів для фільтрації води можна в каталозі інтернет-магазину Akvo.

Як приготувати зелений чай\

Експерти рекомендують перед тим, як заварити зелений чай, нагріти воду до температури в 80-90 градусів (краще почекати після кипіння води пару хвилин для зниження температури), залежно від сорту: листя не терплять окропу, під його впливом вони можуть втратити всі свої корисні властивості та смак. Фортеця напою визначається кількістю чаїнок у чашці, кухлі або чайнику: чим більше їх буде, тим більш насиченим вийде аромат. У середньому у склянку кладуть одну чайну ложку (2 грами) листочків. Найпоширеніший спосіб приготування:

  1. насамперед посуд обдається окропом, від цього залежить розкриття смакових особливостей напою;
  2. засипаються чаїнки в тій кількості, яка потрібна, потім потрібно залити водою не вище 85-90 градусів;
  3. першу заварку слід злити протягом 2 хвилин, це необхідно для підготовки листя та його термічної обробки;
  4. далі заливається в посудину окріп. Тепер відбувається процес, коли чай заварюється. Якщо чай був високої якості, то повторювати таку процедуру можна 5-6 разів, головне не перетримувати чайки в гарячій воді, інакше з'явиться гіркота.

Скільки може заварюватися індійський і цейлонський зелений чай і при якій температурі? Від китайського ці сорти відрізняються тривалістю приготування. Листя з високогір'я зазвичай тримають у гарячій воді близько 4 хвилин, а чаїнки нижчої якості варто готувати приблизно 5 хвилин. Багато індуси додають замість звичайної води молоко, а на Цейлоні перевагу віддають тільки фільтрованої води, тому що вона м'якша і смак зеленого листя розкривається по-особливому.

Заварюємо чай очищеною водою від компанії Akvo

Смак зеленого і чорного чаю залежить не тільки від того, яка температура використовувалася, і скільки хвилин його заварюють, але і від якості рідини, що використовується. Щоб отримати смачний та корисний гарячий напій, рекомендуємо використовувати фільтри для очищення води, які можна придбати в інтернет-магазині Akvo. Компанія на український ринок постачає найкращі товари від відомих виробників із гарантійним терміном обслуговування. У нашому каталозі є: прості та компактні фільтри-глечики, насадки на кран, пристрої зворотного осмосу, очисні системи для будинків, квартир, офісів, ресторанів та промислових установ. Також фірма має великий асортимент додаткової продукції у вигляді запасних картриджів, різноманітні комплектуючі та аксесуари.

Наші співробітники допоможуть підібрати оптимальний варіант із врахуванням усіх побажань клієнта. Доставка здійснюється перевіреними перевізниками у всі куточки України. Щоб замовити необхідний товар, достатньо додати його в кошик і слідувати подальшим інструкціям. Через час консультант передзвонить, уточнить усі деталі для надсилання. Сплатити продукцію можна як готівковим, і безготівковим способом. Завдяки фільтрам компанії Akvo ваш зелений чай завжди буде смачним та ароматним!

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 11.08.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити