Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Запаси прісних вод на земній кулі

З кожним роком населенню Землі потрібно дедалі більше прісної води. Це з тим, що постійно зростає, отже відповідно потреба у водопостачанні збільшується. Також стрімко розвиваються різні сфери діяльності, які потребують чистої води. Відповідно це може закінчитися глобальною кризою.

Нестача запасів прісної води гостро помітна в Африці чи Азії, але й поширена по всіх країнах світу. Але багато вчених сьогодні працюють над тим, щоб через кілька десятків років не зіткнутися з проблемою нестачі води на Землі — скільки літрів прісної води у світі, який обсяг земної кулі вона становить і точну кількість скільки запасу потрібно на душу населення. Найголовніше питання — яку частину всієї води планети Земля становить прісна вода.

Особливості прісної води у світі

Прісна вода - це рідина, яка містить мінімальну кількість розчинених солей і надходить з атмосферних опадів і водяної пари, що надходить з озер, річок та ґрунтових стоків, або в результаті танення снігу чи льоду.

Вона видобувається з:

  • ставків і озер - вони можуть відрізнятися за розміром і розкидані по всій території. Багато ставок є сезонними, і разом із озерами вони мають різні види, оскільки вони часто ізольовані один від одного та від інших джерел води, таких як річки та океани. По-суті, в озерах масштабний запас всієї прісної води планети, який рекомендується зберігати, незалежно від кількості водного балансу вони становлять;
  • струмків і річок - водоймища, що поточні в одному напрямку. Такі водоймища знаходяться практично скрізь, і зазвичай вони течуть в океан чи море. Характеристики річки чи струмка мають тенденцію змінюватися у міру того, як вона рухається, доки не досягне моря.
  • болота — застійні ділянки, де знаходяться водні рослини. Болота та драговини мають найбільшу різноманітність серед усіх екосистем, а також видів рослин, земноводних, рептилій та птахів.

Прісна вода приймає різні форми, включаючи хмари, річки, айсберги, більшість озер та рідини у вашій склянці.

Як із водним балансом в Україні?

Варто відзначити, що через те, що деякі системи водопостачання погано справляються зі своїм завданням очищення, рідина з крана може бути неякісною. І переконатись у цьому можна за допомогою спеціального аналізу. Також, встановивши фільтр очищення Комплект фільтрів ХВП «СВОД» 2 MST BB10 можна бути впевненим у тому, що вода, що вживається, чиста і навіть корисна для здоров'я людини. Наша компанія пропонує величезний вибір систем, що очищають, за помірною ціною. Бережіть своє здоров'я та використовуйте лише якісні фільтри, щоб пити виключно корисну воду.

Автор: Олександр Трофімов
Дата: 11.01.2024 р.
Ви можете замовити