Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Вплив магнітного поля на воду

Частою проблемою при використанні води в побуті та промисловості є її висока жорсткість, яка обумовлена надлишком солей кальцію, магнію, заліза, міді, марганцю. Підвищена жорсткість призводить до появи накипу, який може негативно позначатися на роботі багатьох побутових приладів та іншої техніки. Накип відкладається в трубах з гарячою водою, порушуючи їхню прохідність, знижуючи ефективність нагріву, підвищуючи ймовірність точкової корозії. Жорстка вода при пранні залишає на одязі сліди, біла тканина набуває сіруватий або жовтуватий відтінок, також наліт, що важко очищається, утворюється на поверхні ванн, унітазів, інших сантехнічних приладів. Негативно позначається миття жорсткою водою на стані волосся та шкіри. З цих причин багато хто воліє ставити фільтри, які очищають воду від солей металів, роблячи її м'якшою.

Одним із найбільш ефективних приладів, призначених для пом'якшення води, є пристрій для магнітної обробки. Такі перетворювачі є магніти великої потужності, між якими розташований трубопровід. Протікання води в магнітному полі призводить до коливальних рухів молекул, а завдяки особливому розташуванню магнітів викликається резонанс, що призводить до відокремлення молекули води від різних забруднень. Крім зниження жорсткості, магнітна обробка також призводить до зміни структури речовини, не змінюючи його агрегатний стан. Структурована вода часто використовується у сільському господарстві, промисловості. Застосування магнітних фільтрів дозволяє скоротити витрати та підвищити ефективність систем водопідготовки.

Обладнання для магнітної обробки

Робота пристроїв для магнітної обробки може ґрунтуватися на застосуванні електромагнітних установок або постійних магнітах, що не потребує подачі електроенергії. Магнітний пристрій можна встановити в систему водопроводу, не вносячи жодних змін до обладнання. Конструкція магнітних перетворювачів включає кілька потужних магнітів, що утворюють електромагнітне поле певної сили і спрямованості. Завдяки такій обробці на внутрішніх поверхнях теплообмінників не відкладається накип і навіть видаляються вже наявні відкладення під впливом обробленої води.

З метою пом'якшення води використовуються інші технології - іонообмінні пом'якшувачі, хімічні реагенти, системи зворотного осмосу. Магнітні пристрої мають ряд переваг:

  • відсутня потреба у їх обслуговуванні;
  • відсутня необхідність використання зовнішніх джерел енергії;
  • простота встановлення;
  • висока безпека та екологічність.

Тим не менш, досі не вщухають суперечки про реальний вплив магнітного поля на воду та результативність подібної обробки. Масштабні експерименти, які проводилися ще в 60-ті роки минулого століття, підтверджували поліпшення властивостей води, що очищається. Структурована вода використовувалася сільському господарстві, промисловості. Сьогодні магнітні фільтри можна купити і для побутового застосування, вони дозволять захистити нагрівальні прилади та побутову техніку від підвищеного вмісту накипу, при цьому їх монтаж відрізняється максимальною простотою.

Де купити пом'якшувачі води в Україні?

Знаючи принцип роботи перетворювача, деякі намагаються виготовити його власноруч, адже конструкція на перший погляд не відрізняється складністю, але важливо знати, що не будь-який магніт упорається з цим завданням. Важливо підібрати магніти з відповідними характеристиками, а також врахувати всі тонкощі їх розміщення. Купити магнітні фільтри, перетворювачі за доступною ціною можна в інтернет-магазині AKVO (Україна, Київ). Всі пристрої для очищення води, що продаються в інтернет-магазині, відповідають стандартам якості, виконані з безпечних для здоров'я матеріалів, ефективні та довговічні.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 22.12.2022 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити