Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Види мембран зворотного осмосу

Зворотний осмос - як влаштований і як працює?

Сьогодні багато домовласників не покладаються на міські станції очистки водопровідної води і встановлюють в своїх квартирах побутові фільтруючі системи. Однією з найбільш ефективних систем вважається метод зворотного осмосу. Що він собою являє?

Зворотний осмос - це природне явище, принцип роботи якого розробники взяли за основу. Якщо коротко, то зворотноосмотична установка виглядає так: резервуар, розділений спеціальною мембраною, що має мікроскопічні пори, крізь які можуть просочитися виключно молекули води. Забруднення, присутні у воді (найдрібніші механічні забруднення, іони важких металів, бактерії, мікроорганізми та інші небажані включення), залишаються в першому відсіку, а потім видаляються в каналізацію. Таким чином, завдяки встановленій мембрані в одній частині резервуара збирається тільки чиста вода без сторонніх домішок, а в інший залишається розчин, який максимально забруднений.

Очищена вода накопичується в спеціальному баку і через додаткові пристрої надходить в кран.

Які бувають види мембран зворотного осмосу?

В першу чергу, усі мембрани для зворотноосмотичного обладнання поділяються на побутові та промислові. Звичайно, що промислові види мають велику пропускну здатність і габарити. Крім цього, існуючі види мембран поділяють за рівнем очищення рідини, які здатні ефективно видаляти віруси/бактерії, органіку, хімічні сполуки.

При виборі виду пристрою слід орієнтуватися на особисті побажання. Наприклад, якщо в будинку є маленькі діти, віддайте перевагу тому виду мембрани, який ефективно видалить з води бактерії і віруси.

Крім перерахованих вище ключових критеріїв вибору мембран, існують додаткові:

  • універсальні - доступна цінова категорія, поєднується практично з усіма зворотноосмотичними пристроями. Серед мінусів варто відзначити більш складну і тривалу установку;
  • легкознімні - їх легко і швидко зможе замінити будь-який домашній майстер, але такі моделі більш дорогі і придатні для установки лише на конкретні моделі.

Велика частина мембран зворотного осмосу призначена для фільтрації виключно холодної води, високі температури їй категорично протипоказані. Однак існують моделі, здатні очищати і гарячу воду, тому перед купівлею уважно читайте інструкцію.

На що слід звертати увагу при виборі зворотноосмотичної мембрани?

Обов'язково необхідно знати тиск у водопровідній мережі. Нормальним показником вважається 3-4 атмосфери, тому більша частина фільтруючих установок розрахована на такий тиск. Якщо у вашій водопровідній системі тиск нижче, то необхідно додатково встановити насос, а якщо вище - придбати редуктор, здатний його знижувати.

Крім цього, необхідно знати приблизне добове споживання води, щоб вибрати пристрій зворотного осмосу, мембрана якого має потрібну пропускну здатність.

Співробітники компанії AKVO завжди готові надати вам допомогу у виборі потрібного фільтруючого обладнання, професійно проконсультувати з будь-якого питання в даній області. Професійні фахівці нашої компанії готові встановити будь-яку фільтрувальну установку, а також забезпечити її сервісне обслуговування.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 26.04.2022 р.
Ви можете замовити