Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Прозорий лід для коктейлів

У процесі приготування коктейлів лід виконує низку важливих функцій, таких як охолодження посуду для подачі напою (бокалів) та самого коктейлю, шліфування його майбутньої структури, додавання води у процесі приготування. І, що важливо, лід у більшості випадків виконує ще й декоративну роль, прикрашаючи собою напій, що подається, тому його зовнішній вигляд має велике значення.

Зокрема, йдеться про такий показник, як прозорість. Якщо в барах і ресторанах це питання вирішується шляхом закупівлі якісного прозорого льоду у виробників, то в домашніх умовах отримати чистий прозорий лід не так просто. Для цього слід знати, чому крижані кубики каламутніють і як з цим боротися.

Чому не завжди вдається отримати прозору кригу для коктейлів?

Основна причина помутніння льоду в процесі заморожування у складі води. Не секрет, що водний ресурс, що постачається із природних та водопровідних джерел, не відрізняється абсолютною чистотою. У разі формула Н2О досить відносна. Вода може містити різноманітні механічні домішки, солі важких металів, а також шкідливі бактерії.

Всі вони в цілому впливають як на колір, прозорість, так і на запах, смакові якості водного ресурсу і, відповідно, льоду, що отримується з нього. Після заливання такої води у формочки, у процесі заморожування молекули повітря разом із солями та іншими елементами концентруються у центральній частині крижаних кубиків, утворюючи каламутне середовище.

Як зробити прозорий лід для коктейлів у домашніх умовах?

Одним з ефективних способів уникнути такого неприємного явища, як каламутність замерзлого льоду, є використання винятково відфільтрованої води. Сьогодні виробники пропонують безліч варіантів фільтрів, що відрізняються призначенням та іншими параметрами. Щоб правильно вибрати обладнання, рекомендується попередньо провести аналіз води - так ви точно знатимете, від чого її необхідно очистити. Основні категорії фільтрів:

  • механічного очищення – виконують перший етап очищення рідини від механічних домішок. Це може бути як найпростіший сітчастий фільтр, так і картриджні пристрої, як, наприклад, модель Ecosoft 1/2", що складається з колби, в якій знаходиться змінний фільтруючий елемент. Можна купити пристрої з прямим або зворотним промиванням, ручним або автоматичним керуванням, редуктором , як у моделі Kinetico Prefilter KF-BP 1";
  • знезалізники - забезпечують видалення з води елементів заліза та марганцю. Хороші фільтраційні здібності демонструють моделі таких брендів, як Ecosoft, Raifil, Puricom, Runxin та ін. Наприклад, обравши фільтр-обезжелезитель Raifil С-1252, ви отримаєте надійне обладнання, що забезпечує ефективне видалення розчиненого та нерозчиненого заліза;
  • пом'якшувачі - фільтри, які за допомогою іонного обміну видаляють із води солі жорсткості (Bluefilters Apollo, Ecosoft Standard та ін.);
  • Системи зворотного осмосу - універсальний багатоступінчастий фільтр, що усуває до 99,8% всіх можливих забруднень, у тому числі молекули бактерій та вірусів. Велика різноманітність таких пристроїв представлена ​​у каталогах виробників Aquafilter, Ecosoft, Аквафор, Platinum Wasser та ін.

Щоб отримати прозору кригу для коктейлів, необхідно відфільтровану воду залити в ємність і відправити в морозилку. Коли рідина повністю перетвориться на прозорий лід, його витягають (можна попередньо обдати ємність прохолодною водою) і дроблять на дрібні фрагменти, або спочатку використовують спеціальні формочки.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 09.10.2021 р.
Ви можете замовити