Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Очищення води в квартирі. Як очистити воду в квартирі?

Як правильно організувати комплексне очищення води у квартирі? Як підібрати та купити потрібні побутові фільтри для води? Давайте докладно розглянемо ці питання.

Як правило, вода, яка подається до наших квартир, вже пройшла основні стадії очищення і нам залишається її лише доочистити. Як це зробити?

Від чого потрібно очищати воду у квартирі

Іл і пісок осідає в трубах і значно зменшує термін служби сантехніки;

  • Залізо - залишає іржаві плями та патьоки на сантехніці;
  • Хлор та хлорорганічні сполуки – надає воді неприємного запаху, викликає подразнення слизових та алергічні реакції;
  • Метали (алюміній, мідь, цинк та інші хімічні елементи, які потрапляють у воду в процесі її підготовки на міських станціях водоочищення та на котельнях) — надають воді неприємного кольору та запаху, сприяють потраплянню в організм токсинів;
  • Солі жорсткості — сприяють утворенню нальоту та вапняних відкладень на сантехніці, перевитратжують миючі засоби, збільшують витрати на підігрів води, роблять волосся жорстким, а шкіру сухою.
  • Фосфати (на жаль, жодна муніципальна станція очищення не справляється з фосфатами) - це забруднення води негативно впливає на здоров'я людини: зниження імунітету, ракові захворювання, тяжкі отруєння.

Як очистити воду

Як правило, всі завдання щодо очищення води в міських умовах вирішуються однотипно. Найправильнішим способом вирішення цього завдання буде наступна схема.

  1. На першій стадії очищення води в квартирі зазвичай рекомендується встановлення фільтрів механічного (грубого) очищення з картриджами з поліпропіленового волокна, це так звані магістральні фільтри. Всі магістральні фільтри врізаються в систему водопостачання та очищають 100% вхідної води. Вони ефективно видаляють із води всі нерозчинні частинки. По суті це дуже важливий етап очищення води. Результат: продовжується ресурс служби сантехніки, змішувачів та кранів. Особливо це актуально у новобудовах та старих будинках. Механічні домішки безпосередньо впливають на обладнання та сприяють механічному зносу. Для гарячої води необхідно використовувати магістральні фільтри для гарячої води.
  2. На наступній стадії необхідно очистити воду від хлору, хімічних сполук та металів. Із цим ефективно впораються магістральні фільтри, тільки замість механічних картриджів потрібно використовувати картриджі на основі активованого вугілля. В результаті вода стане природного блакитного відтінку, не матиме неприємного запаху, що дозволяє стати придатною для купання як маленьких дітей, так і дорослих. Просте прийняття душу буде корисним і можна без шкоди приймати водні процедури часто, особливо якщо є душова кабіна, домашня лазня або сауна. Варто звернути увагу, що для гарячої води необхідно використовувати магістральні фільтри для гарячої води.
  3. Стадія пом'якшення води. Вам знайомий білий чи жовтий наліт на сантехніці та душовій кабіні? Це показник наявності солей твердості у воді. Жорсткість води - сукупність хімічних та фізичних властивостей води, пов'язаних із вмістом у ній розчинених солей лужноземельних металів, головним чином, кальцію та магнію. Вода з великим вмістом таких солей називається твердою. На що впливає висока твердість води?

Це втрата привабливого виду сантехніки, наліт на посуді та зменшення терміну експлуатації побутових приладів. Особливо це впливає на душові кабіни та ванни із системою «джакузі», а також на парогенератори та водонагрівачі. Якщо не боротися з солями жорсткості — будьте готові до виходу з ладу цієї техніки.

При великій жорсткості води також з'являються подразнення та алергічні висипання на шкірі. Гарантовано високу витрату миючих засобів. Для ефективного зниження рівня солей жорсткості використовують фільтри для пом'якшення води. Як компромісне рішення використовуються магістральні фільтри з пом'якшувальними картриджами. Такі фільтри також врізаються в систему водопостачання і очищають всю воду, що входить у квартиру. Вода стане м'якою і приємною, витрата шампунів і гелів скоротиться в рази, а рушники та одяг після прання стануть ще м'якшими, вся техніка, що контактує з водою, має привабливий вигляд, а економія на миючих засобах і порошках досягне 30-40%!

  1. Стадія одержання питної води. Під кухонне миття встановлюється фільтр проточного типу або фільтр на основі зворотного осмосу. А у виборі питного фільтра вам допоможе наша стаття: Який фільтр для води вибрати мені?

Вище перераховано ідеальну схему очищення води. Але можна комбінувати ці фільтри. Так, наприклад, для очищення води від механічних забруднень та видалення хлору та хлорорганіки можна використовувати один магістральний фільтр із спресованого активованого вугілля.

Існують і компромісні варіанти для доочищення води у квартирі. Можна використовувати фільтри-насадки на душ, фільтри для пральних машин. Але ці варіанти є компромісними. У цій статті ми описали найоптимальнішу схему очищення води у квартирі.

Зверніться до нас і ми допоможемо правильно підібрати обладнання для комплексного побутового водоочищення, прорахувати вартість та витрати на обслуговування. Фахівці компанії AKVO реалізували безліч проектів з комплексного очищення води у Києві, Дніпрі, Харкові та інших містах, і вони знають як правильно та професійно підійти до цього питання. Найправильнішим рішенням буде зробити це на стадії ремонту в квартирі — і протягом довгих років проживання потім лише отримувати задоволення від використання ідеально чистої води, корисної для здоров'я і комфортної для життя!

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 27.07.2021 р.
У вас залишились запитання? Залиште свої дані, і ми вам передзвонимо!
Ви можете замовити