Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Лід для коктейлів у домашніх умовах

Здавалося б, зробити лід для коктейлів у домашніх умовах — справа нехитра. Проте ті, хто пробував подібні експерименти, напевно відзначили, що льодові кубики не відрізняються прозорістю, у більшості випадків мають каламутний непривабливий вигляд, адже естетична сторона льоду, призначеного для напоїв, є важливою.

Мутні кубики льоду можуть не тільки відбити бажання пити коктейль, а й дають привід задуматися над якістю води, з якої вони виготовлені. І це цілком справедливо, оскільки прозору крижану масу можна отримати лише в тому випадку, якщо знати деякі хитрощі підготовки вихідного водного ресурсу та технології його заморожування.

Як зробити кригу для коктейлів прозорою?

Перше правило, яке слід врахувати, якщо ви хочете отримати прозорі крижані кубики, - це підготовка води, а саме - її фільтрація. Сьогодні всім відомий плачевний стан водних ресурсів, що постачаються як із природних джерел, так і водопровідних труб, тому воду необхідно обов'язково фільтрувати, очищати від механічних домішок (піску, іржі, мулу), солей жорсткості, елементів заліза, марганцю, вірусів та інших негативних елементів . Саме вони, зосереджуючись разом з киснем у глибині маси, що заморожується, можуть спровокувати каламутність.

Сьогодні багато великих виробників пропонує обладнання для водопідготовки. Щоб правильно вибрати фільтр, необхідно зробити попередній аналіз води, який покаже її хімічний склад. Фільтри можуть бути призначені для пом'якшення, видалення солей жорсткості, наприклад Ecosoft FU 0817 CAB DV або Atoll Excellence B-10S. Такі фільтри допоможуть прибрати із води солі кальцію, марганцю, карбонати цих елементів.

Фільтри-обезжелезиватели видалять елементи марганцю, сірководню та заліза, забезпечуючи якісну підготовку води до заморозки. Для водопровідного водопостачання можна використати систему з реагентом. Воду зі свердловини фільтрують безреагентні фільтри-обеззалізувачі (Ecosoft FPC 1665СТ, Iron Clear FBF1044 Premiu та ін.). Ефективно зробити комплексне очищення води для приготування прозорого льоду допоможуть багатоступінчасті системи, де передбачено відразу кілька фільтрів, кожен з яких виконує певний вид фільтрації. Найбільш універсальними визнані системи зворотного осмосу, що усувають до 99,8% всіх можливих забруднень, включаючи віруси та бактерії, як, наприклад, модель відомого європейського виробника Aquafilter RP55139715 із п'ятьма ступенями очищення.

Очистивши воду за допомогою фільтрації, слід також постаратися мінімізувати в ній кількість повітря, яке дає каламутний відтінок. Найпростіший спосіб – прокип'ятити відфільтровану воду. Причому процедуру бажано повторити двічі – після першого кип'ятіння вода має повністю охолонути, після чого процес повторюють.

Декілька способів, як зробити лід для коктейлів у домашніх умовах

Лід можна заморожувати як у маленьких спеціальних формах, так і у великій ємності. Якщо ви повністю впевнені в тому, що використовуєте очищений, позбавлений зайвого кисню водний ресурс, можна заливати його у формочки і відправляти в морозильну камеру, попередньо обгорнувши харчовою плівкою. Якщо є якісь сумніви, залийте воду у велику ємність (2-3 літри), обгорніть плівкою та відправте в морозилку. Якщо вода погано очищена, солі та інші елементи разом з киснем зосередяться в центрі крижаної брили, а ближче до країв маса буде прозорою. Вам залишиться лише відколоти прозорі фрагменти та подати їх із коктейлем.

Автор: Сергій Трофімов
Дата: 31.05.2022 р.
Ви можете замовити