Аналіз води безкоштовно! ЗАМОВ ЗАРАЗ
Місто:
Телефонуйте та наш експерт вас проконсультує:
Рубрики
Пошук
Популярні

Яка вода вважається прісною?

Прісна вода - це рідина, яка містить тільки мінімальну кількість розчинених солей, що відрізняє її від морської або солонуватою, але коли її можна вважати прісною і чи вважається вона придатною до вживання? Вона зрештою надходить з атмосферної водяної пари, досягаючи внутрішніх озер, річок і ґрунтових стоків відразу або після танення снігу чи льоду.

Джерела прісної води

Джерело прісної води - це зазвичай огорожі води, з яких видалено хлор та інші забруднень або шляхом вугільної фільтрації, або шляхом додавання хімічної речовини.

Воду можна загалом розділити на солону та прісну. Солона вода становить 97% усієї рідини на планеті і знаходиться в основному в океанах та морях. Прісна вода міститься в льодовиках, озерах, водосховищах, ставках, річках, струмках, заболочених територіях і навіть у ґрунтових водах. Ці прісноводні довкілля становлять менше 1% від загальної площі земної поверхні, але при цьому надають життя 10% всіх відомих тварин і до 40% всіх відомих видів риб. Незважаючи на їх важливість для життя як джерело питної води, підтримки врожаю за рахунок зрошення, забезпечення продовольством у вигляді риби, постачання електроенергією будинків через греблі та перевезення товарів на баржах — прісноводні довкілля зникають із загрозливою швидкістю.

  • підземна - це вода, яка проникає в землю через пористі матеріали ґрунтів. Вона заповнює пори та тріщини в шарах підземної породи, які називають водоносними горизонтами. Частина її знаходиться надто глибоко під поверхнею землі, щоб її можна було видобути за доступною ціною;
  • стік з поверхні - це опади, які не проникають у землю і не повертаються в атмосферу: струмки, річки, озера, водно-болотні угіддя та водосховища;
  • стік - забір води з підземних або поверхневих джерел та транспортування до місця використання. Це чудовий метод накопичення прісноводної рідини на своїй ділянці.

Також є можливість кругообігу, тобто споживання води, яка була забрана і не може бути використана повторно для їжі, але застосовується саме на території, з якої вона забирається.

Важливість водного балансу для людини

В Україні близько трьох чвертей прісної води, що забирається щороку, надходить із річок, озер та водосховищ. Чверть посідає підземні водоносні горизонти. 80% води, що забирається в Україні, використовується для охолодження електростанцій та зрошення.

Тому, для свого здоров'я життєво необхідно дотримуватись гігієни води використовувати різні фільтри для таких цілей. На нашому сайті ви зможете знайти величезний вибір фільтрів для щоденного використання та споживання води.

Ви можете використовувати різні фільтри для спільної та єдиної мети. Наприклад, фільтр Atlas Filtri Hydra Rainmaster Trio LA 1' триступінчастий самоочищається відмінно очистить проточну воду від будь-яких побутових та природних забруднень, які непомітно надходять із водопроводу через вашу систему водопостачання.

Подбайте про своє здоров'я вже сьогодні, а менеджери сайту допоможуть вам вибрати найкращий варіант фільтрації для вашого будинку.

Ви можете замовити